Despre program

In urma stradaniilor profesorului arhitect Paul Bortnovschi, in anul 1969 a luat nastere, in cadrul Facultatii de Arte Decorative, sectia de Estetica Formelor Industriale, care pe parcursul anilor se va dezvolta, in conformitate cu necesitatile sociale, pana la formula acuala. Dintre fostii profesori de renume, un loc aparte ii revine lui Ion Bitzan, a carui maniera de lucru a fost marcata de ironia caracteristica neoavangardei, dar şi de o conştientizare şi asumare a dimensiunii culturale a existenţei.

 

Departamentul de Design asigura atingerea nivelului profesional corespunzator unei viitoare cariere in industrie, in agentii de design sau grafica publicitara. Specializarea este abordata metodic, proprietatile materialelor si tehnicile de prelucrare fiind experimentate de studenti prin realizarea de machete si prototipuri; pe parcursul anilor de studiu acestia isi dezvolta abilitatile de cercetare, sintetizand si aplicand cunostintele in maniera holistica, fiind capabili de creativitate si originalitate in comunicarea ideilor de design. Este studiata relatia particulara a obiectului cu spatiul, utilizatorul sau fabricantul, astfel incat sa raspunda atat parametrilor emotionali si culturali, cat si factorului economic si tehnologic; acest studiu presupune pluridisciplinaritate, echilibru intre educatia umanista, artistica, si cea tehnica.

 

Dupa 1990 demersul pedagogic are noi tinte si si-a reevaluat critic metodele; in prim plan se afla grupe de probleme majore: analiza obiectului si a semnului grafic prin tehnici si metode de investigare a vizualului; strategia obiectului de design (implicand studiul comparat al culturii vizuale si al arealului tehnico-economic, in vederea identificarii specificului simbolurilor socio-culturale si a retoricii acestora); optimizarea relatiei dintre traditie si inovatie, dintre suportul artistic si cel tehnico-economic, alaturi de alegerea tehnicilor, studiul variantelor si ajustarea lor la imperativul emanciparii culturale si tehnice. In consecinta, infrastructura educationala a fost reabilitata si completata, fiind posibila introducerea de noi discipline, cu scopul flexibilizarii ofertei pedagogice.

 

In acest moment exista 3 rute principale de studiu: design ambiental, design grafic și design de produs. Disciplinele predate in cadrul orelor de atelier ale catedrei sunt grupate in trei mari categorii: disciplina fundamentala pentru asigurarea unei pregatiri plastice de baza – studiul facand referire, prin tehnici și metode, practice și teoretice, la analiza și ințelegerea generala a fenomenelor vizuale; discipline premergatoare specializarii; discipline ce asigura specializarea pe rute in cadrul profesiunii (creație de produs industrial și ambient, comunicații vizuale), precum și disciplinele complementare pentru cele doua rute de specializare.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Arte vizuale
Specializare
Design
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Metode şi tehnici avansate în programarea obiectuală
  • Tehnologii avansate pentru programare vizuală
  • Integrare
  • configurare şi securitate software
  • Comunicare profesională în limba engleză
  • Tehnologii şi sisteme de comunicaţie în reţea
  • Proiectarea aplicaţiilor multimedia şi web cu conţinut dinamic
  • Administrarea sistemelor cu baze de date
  • Activităţi de cercetare şi proiectare în tehnologia informaţiei
  • Activităţi specifice elaborării lucrării de disertaţie
  • Tehnologii avansate pentru grafică pe calculator
  • Proiectarea şi integrarea sistemelor informat

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Arte Decorative şi Design

Misiunea fundamentală a UAD este atât formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și designului, capabili să producă un impact semnificativ în câmpul cultural, comercial și industrial al societății de azi, cât și pregătirea și perfecționarea profesorilor de educație artistică pentru învățământul preuniversitar și universitar. UAD își propune ca absolvenții ei să fie promotorii transformării calitative a ambientului uman, spiritual și material. Universitatea de Arta și Design oferă studenților un înalt nivel de educație vizuală prin metode de învățământ care valorifică tradiția cultural-artistică autohtonă și asimilează forme de limbaj artistic contemporan.

Piața Unirii nr. 31 400098, Cluj-Napoca, România

Informatii despre Universitatea Națională de Arte din București

Universitatea Națională de Arte din București asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni si teoreticieni, premiză esentială a educației oferite fiind racordarea la cerințele societății române actuale, precum și sincronizarea cu tendințele și curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale. 

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Națională de Arte din București
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer