Cinematografie, fotografie, media (Regie de film şi TV, Imagine de film şi TV)
in cadrul Universitatea "Hyperion" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Departamentul de Film al Facultății de Arte, Universitatea Hyperion, are două specializări distincte: Regie și Imagine. Ambele secții își desfășoară activitatea în laboratoare și în cele două studiouri ale facultății.
Filmul presupune activități specializate, cum este editarea video, filmarea, aplicațiile de optică etc., iar acestea determină și tipurile de activități din timpul cursurilor, organizate în ateliere de lucru. Beneficiind de specialiști renumiți în domeniul filmului, directori de imagine, regizori, scenografi, dintre care amintim pe Vlad Leu, Mihnea Tăutu, Cătălin Apostol, Marian Stanciu s.a, studenții Facultății de Arte realizează individual un film pe an, exersând toate etapele meseriei. Aceste producții participă anual la selecția Festivalului Internaţional de Film Studenţesc HYPERFEST, festival patronat de facultate și coordonat de studenți și profesori deopotrivă, ceea ce menține spiritual emulativ atât de necesar în viața academică.
Totodată, studenții de la Departamentul de Film sunt activi și prezenți în numeroase manifestări de profil, între care amintim festivalurile, ca principal mod de confirmare a unui cineast. La Festivalul Internațional de Film de la Varna, a fost selectat filmul Pacientul roman al studentului Ovidiu Potorac, iar pelicula de lung metraj Selfie (Cristina Iacob), nominalizată la Premiile Gopo, a participat la mai multe festivaluri.
Studioul de mijloace audio-vizuale, parte componentă a Centrului de Cercetare din cadrul Facultății de Arte organizează semestrial ateliere de creaţie, cursuri, având invitați din domeniu, precum Alexander Hausvater, David Esrig, Cătălin Mitulescu, Laura Vasiliu, Matei Vișniec s.a
Colaborarea cu alte instituţii de profil ca și munca de cercetare științifică este valorificată în revista de studii academice a Universităţii Hyperion, HyperKino. Această revistă, constituie, prin cele două apariţii anuale, o sinteză a efortului academic din Facultatea de Arte.
Obiectivul principal al activităţii de cercetare şi creaţie artistică din cadrul Facultăţii de Arte s-a axat pe aprofundarea, dezvoltarea şi exerciţiul practic al cunoştinţelor şi informaţiilor din procesul didactic. În acest sens au fost organizate mai multe ateliere de creaţie artistică şi evenimente cultural-artistice care au avut ca obiect studii de caz, materializate în exerciții filmice, portrete, filme de scurt metraj. Unele dintre acestea au participat la festivalurile de profil, obținând premii.
Arte
Cinematografie şi media
media
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Noile media
- Limba engleză
- Educație fizică
- Imagine de film și TV
- Sunet de film și TV
- Istoria filmului universal
- Scenaristică
- Cultură în arta filmului
- Regie de film și TV
- Montaj de film și TV
- Regie de film și TV practic
- Atelier de creație cinematografică
- Coloana sonoră
- Istoria filmului universal
- Structuri de montaj
- Scenaristică
- Educație fizică
- Istoria filmului românesc
- Actorie de film
- Atelier de creație
- Regie de film și TV
- Scenatografie de film și TV
- Managementul producției
- Producție de film
- Limba engleză (limbaj specializat)
- Estetica filmului
- Istoria filmului universal
- Tehnica de calcul
- Scenaristică
- Atelier de creație cinematografică
- Regie de film și TV
- Montaj de film și TV
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti
- Arta scenografuluiFacultatea de Teatru
- ARTA ACTORULUIFacultatea de Teatru
- Proiectare urbanăFacultatea de Urbanism
- Studii TeatraleFacultatea de Teatru
- ScenaristicăFacultatea de Film
- Urbanist peisagistFacultatea de Urbanism
- Management Urban pentru Orașe CompetitiveFacultatea de Urbanism
- ArhitecturăFacultatea de Arhitectură
- Păpuși-MarioneteFacultatea de Teatru
Facultatea de Arte
Misiunea Facultăţii de Arte poate fi sintetizată după cum urmează: -pregătirea de specialişti în domeniul artistic pentru un domeniu ce se doreşte a se integra în structurile cultural-artistice europene; -transmiterea de cunoştinţe din domeniu studenţilor, în strânsă legătură cu cele mai importante caracteristici ale cerinţelor pieţei artistice actuale; -pregătirea studenţilor în domeniul cercetării pentru diferite sfere de activitate; -formarea unor abilităţi de apropiere a tinerilor absolvenţi de sistemul administrativ-cultural românesc şi de sistemele europene în vederea aplicării în practică a cunoştinţelor dobândite; -asigurarea cu cadre didactice specializate a învăţământului preuniversitar; -perfecţionarea absolvenţilor pentru studii aprofundate (masterat) şi studii doctorale; -perfecţionarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (definitivat, grad I şi II); -perfecţionarea specialiştilor din unităţile artistice prin cursuri post universitare organizate în cadrul facultăţii sau în cadrul instituţiilor de spectacole, la cerere; -activitate de cercetare fundamentala si de cercetare contractuala prin programele cu finanţare guvernamentală si europeană; -asigurarea cu carte de specialitate în diferite domenii a specialiştilor din domeniul artistic.
Informatii despre Universitatea "Hyperion" din Bucureşti
Universitatea Hyperion este prima instituție de învățământ privată înfiinţată în România, în 1990, odată cu Fundaţia Universitară Hyperion, ca asociaţie cultural ştiinţifică, neguvernamentală, apolitică, de tip non-profit, actualmente acreditată prin Legea nr. 275 din 15 mai 2002.
Universitatea are în structura sa 17 programe de studii de licenţă (specializări) şi 16 programe de masterat acreditate, acoperind o paletă largă de domenii și specializări în concordanță cu cerințele de pe piața muncii.
Universitatea Hyperion din Bucureşti beneficiază de contribuţia didactică şi ştiinţifică a unui corp profesoral competent, alcătuit din cadre didactice şi prestigioşi oameni de ştiinţă şi cultură, specialişti în diferite ramuri ale ştiinţelor exacte şi inginereşti, ştiinţelor economice, ştiinţelor juridice, ştiinţelor sociale, politice şi ale comunicării, ştiinţelor psihologiei şi educaţiei, ştiinţelor umaniste şi ale naturii, artelor (artele spectacolului de teatru, cinematografie şi media).
Întregul proces de pregătire universitară este proiectat pe baza unor planuri de învăţământ moderne, care țin pasul cu avansul științific și tehnologic, corelate cu planurile de învăţământ internaționale și conforme cerințelor ARACIS.
Temeinica pregătire de specialitate a studenţilor Universităţii Hyperion din Bucureşti rezultă şi din procentul de peste 90% al absolvenţilor care au promovat examenele de licenţă și de un numar de peste 20.000 de licenţiaţi care au fost angajați în cele mai diverse domenii de activitate, precum şi în învăţământul preuniversitar şi universitar, în institute de cercetare, administraţie, instituţii financiare şi social-culturale, media, etc, apreciați pentru competența si rigurozitatea care le-a fost cultivată la Universitatea Hyperion.
Universitatea dispune de un campus universitar modern, poziționat în zona centrală a Capitalei, cu laboratoare didactice şi de cercetare dotate după cele mai înalte standarde, redacție de ziar – HyperFlash, Birou de presă, studiouri de televiziune HD şi ultra HD, de radio - RadioFxNet, săli de teatru și de conferințe cu posibilitatea de transmisie live pe streaming online, cămin studențesc, terenuri și sală de sport.
Universitatea Hyperion are o televiziune proprie - Hyp TV, în care studenții au posibilitatea să facă practică, realizând materiale video de promovare a celor mai importante evenimente culturale și științifice interne, cât și în cadrul parteneriatelor media cu Muzeul Cotroceni, Muzeul Satului, Muzeul Literaturii, Muzeul de Istorie, Institute culturale (ICR, Cervantes, Italian, Francez, Polonez), Institutul de Psihologie, Cercul Militar Național, Casa Regală a României, teatre (Masca, Metropolis, Evreiesc de Stat, Notara, etc.) companii multinaționale, Primăria București și Primăria Sectorului 3, AMPT, Biblioteca Națională, diverse televiziuni, edituri, librării și alte instituții importante.
Studenţii Universităţii Hyperion din Bucureşti participă activ la concursuri de specialitate în ţară şi străinătate unde obţin importante premii, fac specializări în Japonia şi Italia, desfășoară activități în cadrul mai multor proiecte europene și companii private sau în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare Hyperioncare cuprinde mai multe departamente, în corespondenţă cu profilurile facultăţilor Universităţii Hyperion din Bucureşti.
Comunicările științifice și conferinţele internaţionale organizate anual în Universitatea Hyperion la un nivel ştiinţific ridicat, au un impact amplificat prin intermediul dotărilor de broadcasting de ultimă oră, la realizarea cărora au colaborat departamentele de inginerie, informatică, jurnalism, regie film şi TV.
La fiecare facultate sau specializare se organizează anual sesiuni de comunicări ştiinţifice la care participă şi studenţi angrenaţi în cercuri de cercetare ştiinţifică. Comunicările sunt publicate în volumele intitulate "Comunicările Hyperion" sau în “Analele Universităţii Hyperion”, care apar anual încă din 1991.
În anul 2008 a fost organizată prima Conferinţă Internaţională în domeniile Econophysics, New Economy and Complexity, eveniment care, sub acronimul ENEC, s-a reeditat în luna mai a fiecărui an. Lucrările prezentate au fost tipărite în Proceedings ale Conferinţelor bucurându-se de o largă apreciere internaţională. Ulterior, s-au organizat numeroase conferinţe internaţionale şi ale altor facultăţi, la un nivel ştiinţific ridicat, cu un impact amplificat prin intermediul dotărilor de broadcasting de ultimă oră, la realizarea cărora au colaborat facultăţile de inginerie informatică, jurnalism, regie film şi TV.
Universitatea Hyperion editează, împreună cu Fundaţia Universitară Hyperion, manuale şi tratate universitare, The Hyperion Scientific Journal, The Hyperion International Journal of Econophysics and New Economy, revista Hypercultura, ziarul online HyperFlash al Facultăţii de Jurnalism, precum şi volumele anuale de comunicări ştiinţifice ale facultăţilor.
De asemenea, Universitatea participă activ la acţiunile ştiinţifice organizate de Fundaţia Universitară Hyperion sau de alte instituţii cultural-ştiinţifice şi de invăţământ din ţară şi străinătate.
Prin intermediul editurilor VICTOR si HYPERION XXI au fost tipărite şi sunt în curs de tipărire peste 250 de titluri de cărţi şi tratate universitare necesare studenţilor, în tiraj total de circa 300.000 de exemplare, elaborate de cadre didactice sau de cercetători care lucrează în Universitatea Hyperion din Bucureşti.
Universitatea Hyperion din Bucureşti a promovat şi continuă să promoveze relaţii de colaborare cu instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţară şi din străinătate ca, de exemplu, cu universităţile: Hirosaki din Japonia, „La Sapienza”, Universita Degli Studi di Reggio Calabria, University of Salerno şi Universitatea din Milano, Universităţile Waseda, University of Science &Technology din Tokyo, Universitatea Sichuan din China, Universitatea SIAM din Bangkok (Thailanda), HTMI, Hotel and Tourism Institute of Management din Elveţia, Academia Naţională de Telecomunicaţii din Odessa (ONAT) Ucraina și altele.
Universitatea Hyperion din Bucureşti este membru fondator al Forumului Universităţilor Europene, cu sediul la Universitatea „La Sapienza” din Roma, membru fondator al Reţelei Interuniversitare Europa-Asia, membru al Universităţii fără frontiere (Paris), membru al Academiei Internaţionale de Personal (Kiev), Ucraina, care funcţionează sub egida consiliului Europei şi a UNESCO, membru al Clubului Rectorilor din Europa (CRE) etc.
Astfel, datorită activităţii continue şi a rezultatelor notabile pe care le-a obţinut, Universitatea Hyperion din Bucureşti şi-a dobândit un binemeritat prestigiu pe plan național și internațional.
Ne mai găsiți online la adresele:
www.facebook.com/universitateahyperion
www.facebook.com/colegiulhyperion