Despre program

Departamentul Ceramica – Sticla – Metal are ca scop formarea de absolventi, artisti specializati in creatia artistica exprimata prin intermediul maselor ceramice, sticlei sau metalului.

 

Inceputurile departamentului Ceramica – Sticla – Metal ca unitate de sine statatoare se regasesc cu peste 60 de ani in urma cand din Academia de Arte Frumoase s-au desprins facultatile pe care le cunoastem in prezent. Dintre personalitatile care au predat la catedra se remarca profesorul Mac Constantinescu, artist multilateral, de tip renascentist, care cu multa implicare personala si dedicatie stabileste un traseu modern, european marcand toata dezvoltarea ulterioara a departamentului. Profesorii care au contribuit de-a lungul timpului la formarea generatiilor de artisti amintim: Zoe Baicoianu, Dan Parocescu, Dumitru Voicu, Romeo Voinescu, Lucia Ioan, Lucia Neagu, Marcel Brici, Costel Badea, Lazar Florian Alexie, Nicolae Adam, Dan Popovici. In prezent in cadrul departamentului lucreaza un colectiv de profesori si tehnicieni specializati care prin activitatea lor artistica si didactica isi aduc aportul la formarea tinerilor.

 

Departamentul Ceramica – Sticla – Metal are in componenta bazei materiale sali de atelier pentru activitatile educationale fundamentale si o serie de laboratoare specializate pentru cele trei direcţii: sala de pregatire mase ceramice, sala pentru turnari ipsos, sala transpunere ceramica, sala ardere ceramica, laborator de tehnologie ceramica, atelier de topire si prelucrare sticla la cald, atelier de gravura sticla, atelier de bijuterie, atelier de prelucrare as ,metalului, sala de computere, care asigura necesarul de activitati specifice pentru cele trei specializari ceramica, sticla si metal. Din dotarea departamentului amintim: trei cuptoare de ardere ceramica, un cuptor de termoformare sticla, cuptor pentru topit sticla, cuptoare de recoacere, precum si utilaje necesare prelucrarii materialelor ceramice, sticlei si metalului.

 

Planul de invatamant al departamentului CSM este structurat pe cele trei specializari care au scopul de a dezvolta calitati si cunostinte necesare formarii unei educatii artistice in domeniul ceramicii, sticlei si al metalului. Disciplinele sunt configurate pentru ciclul de licenta – 3 ani si studii masterale – 2 ani. Programul de studiu urmareste prin disciplinele formative dezvoltarea aptitudinilor artistice şi gasirea de modalităţi de cercetare artistică specifice domeniuluir de specializare.. Cautarile sunt orientate pe studiul formelor utilitare precum si a formelor artistice ambientale, astfel studenţii avand posibilitatea de a opta pentru o anumită directie în formarea lor. Programele de studiu sunt adaptate la cerintele societatii moderne avand deschidere catre tendintele artistice actuale. Ca dovada a acestui fapt absolventii nostrii se regasesc in manifestarile artistice interne si internationale aducandu-si aportul la inscrierea artei romanesti in contextul artistic european.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Arte vizuale
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Investigații conceptuale în artele vizuale
  • Explorări avansate în ceramică-sticlă
  • Comunicare și limbaj în artele vizuale
  • Aplicații practice în ceramică-sticlă-metal
  • Investigații conceptuale în artele vizuale 2
  • Explorări avansate în ceramică-sticlă-metal 2
  • Metodologia elaborării disertației
  • Aplicații practice în ceramică-sticlă-metal
  • Promovarea examenului de disertație

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Arte Decorative şi Design

Misiunea fundamentală a UAD este atât formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și designului, capabili să producă un impact semnificativ în câmpul cultural, comercial și industrial al societății de azi, cât și pregătirea și perfecționarea profesorilor de educație artistică pentru învățământul preuniversitar și universitar. UAD își propune ca absolvenții ei să fie promotorii transformării calitative a ambientului uman, spiritual și material. Universitatea de Arta și Design oferă studenților un înalt nivel de educație vizuală prin metode de învățământ care valorifică tradiția cultural-artistică autohtonă și asimilează forme de limbaj artistic contemporan.

Piața Unirii nr. 31 400098, Cluj-Napoca, România

Informatii despre Universitatea Națională de Arte din București

Universitatea Națională de Arte din București asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni si teoreticieni, premiză esentială a educației oferite fiind racordarea la cerințele societății române actuale, precum și sincronizarea cu tendințele și curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale. 

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Națională de Arte din București
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer