Despre program

Acest program de studii masterale se adreseaza tuturor absolventilor programelor de licenta din Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, cat si absolventilor din domeniul de chimie alimentara si conex, din universitatile din Romania.

Intre principalele obiective ale programului de Chimie Alimentara se afla aprofundarea cunostintelor dobandite in programul de licenta de Chimie Alimentara si Tehnologii Biochimice referitoare la controlul calitatii produselor alimentare prin metode fizice avansate (cromatografie de gaze si lichide, spectroscopie de infrarosu, ultraviolet-vizibil, de fluorescenta atomica si moleculara, rezonanta magnetica nucleara de proton si carbon, spectroscopie de emisie si absorbtie atomica, spectrometrie de masa).

Acest program de studiu urmareste familiarizarea cu cele mai moderne metode de control biologic al produselor alimentare, dar si izolarea si caracterizarea produsilor naturali cu potentiale utilizari in industria alimentara.

Un alt obiectiv al programului este aprofundarea cunostintelor dobandite in programul de licenta referitoare la obtinerea diferitelor clase de aditivi alimetari si a altor compusi de sinteza utilizati in industria alimentara (coloranti, surfactanti, detergenti, substante antiseptice).

In afara acestor obiective programa analitica a acestui program de studii masterale urmareste si aprofundarea cunostintelor ingineresti specifice domeniului (sisteme coloidale, procesarea alimentelor, inginerie metabolica), dar si dobandirea unor cunostinte specifice privind aspectele economice si legislative ale domeniului ca si dobandirea de aptitudini specifice activitatii de cercetare din domeniul chimiei alimentare.

Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Utilizarea metodelor spectrometrice (RMN,UV-VIS,IR,MS) pentru studiul structurii şi compoziţiei produselor
 • Utilizarea metodelor cromatografice pentru studiul structurii şi compoziţiei produselor alimentare
 • Metode moderne de procesare a alimentelor
 • Sisteme coloidale cu aplicaţii în tehnica procesării alimentelor
 • Cercetare ştiinţifică
 • Elemente de inginerie metabolică
 • Poluanţi organici şi tehnici de depoluare
 • Analiza compuşilor minerali în produse alimentare
 • Coloranţi alimentari naturali şi de sinteză
 • Controlul biologic al produselor alimentare
 • Dezinfectanţi
 • emulgatori şi detergenţi cu aplicaţii în industria alimentară
 • Metode chemometrice de analiză în chimia alimentară
 • Cercetare ştiinţifică

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor

Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor își are radăcinile înca din anul 1867, în fosta Școală de Poduri, Șosele și Mine când s-au introdus cursuri de Chimie predate de către profesorul Emanuel Bacaloglu. De altfel, facultatea este amplasată în ansamblul de clădiri situate în strada Polizu și începute în 1886 (Corpul A); Aici, academicianul Alfons Saligny a condus laboratoarele de Chimie între 1886 și 1903, fiind urmat de Grigore Pfeiffer. În perioada dintre cele doua razboaie mondiale au fost angajați tinerii Emilian Bratu, Costin Nenitescu, Șerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiți, academicieni, fondatori de școală.

În mod firesc, facultatea s-a dezvoltat apărând noi specializări, laboratoare și centre de cercetare ce corespund dezvoltării științifice și tehnologice. Actualmente, facultatea formează ingineri (patru ani) în specializări foarte diverse din industria chimica. Cursurilor de ingineri li se adaugă cursuri de studii aprofundate, școli academice postuniversitare etc. La fiecare doi ani facultatea coordonează „Conferința Națională de Chimie și Inginerie Chimică" și este o prezență activa în publicațiile științifice naționale sau străine.

Splaiul Independenței nr. 313, corp L 015

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer