Contabilitate și informatică de gestiune
Despre program
Programul de studii Contabilitate și informatică de gestiune urmăreşte formarea unei gândiri economice şi manageriale asupra fenomenelor şi proceselor practicii economice, din firme şi instituţii publice, naţionale şi comunitare, şi corelarea acestora cu mediul socio-economic exterior firmei; organizarea şi ţinerea contabilităţii; organizarea şi exercitarea sarcinilor specifice controlului şi auditului intern; elaborarea şi analiza rapoartelor financiare; întocmirea, prezentarea şi analiza situaţiilor financiare consolidate; contabilitatea operaţiunilor de fuziune, divizare, lichidare, grupări şi achiziţii de întreprinderi; organizarea şi exploatarea sistemelor informatice de gestiune; întocmirea şi prezentarea declaraţiilor fiscale; elaborarea analizelor financiar-contabile pe diferite trepte ierarhice ale procesului decizional vizând obiective majore cum sunt: maximizarea profitului, managementul strategic, raportul cost-beneficiu, proiecte industriale şi investiţionale, studii de prefezabilitate şi fezabilitate, audit şi control financiar-contabil, implementarea de standarde naţionale şi internaţionale de contabilitate şi fundamentarea financiar-contabilă a deciziilor de externalizare a unor compartimente şi servicii (outsourcing) de la agentul economic.
Științe Economice
Contabilitate
Contabilitate şi informatică de gestiune
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
[IF
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- Finanţe şi Bănci
- Finanţe şi bănci, DOFIN
- Sisteme informatice pentru managementul resurselor și proceselor economice
- Management organizaţional şi antreprenoriatFacultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice – extensie Constanța
- Guvernanță economică europeanăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Economie şi comunicare economică în afaceriFacultatea de Economie Teoretică şi Aplicată
- Computer Science for EconomicsFacultatea de Informatică Managerială
- Contabilitate şi informatică de gestiuneFacultatea de Ştiinţe Economice
- Finanţe şi bănciFacultatea de Ştiințe Juridice
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice – extensie Constanța
Obiectivul principal al Facultății de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice, Constanța, este acela de a contribui la formarea generațiilor de juriști cu o pregătire temeinică atât în planul dreptului intern cât și a celui european, formând viitori specialiști în diverse domenii ale vieții socio-juridice: magistratură, administrație, avocatură, cercetare stiinţifică, diplomație.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.