Audit financiar-contabil și consiliere
in cadrul Universitatea "Hyperion" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul masteral „Audit financiar – contabil şi consiliere” urmăreşte instruirea masteranzilor în domeniul contabilităţii şi auditului şi dezvoltarea activităţii de cercetare ştiinţifică economică axată pe aceste domenii. Prin acest masterat se conturează posibilitatea dezvoltării cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor necesare specialiştilor în organizarea şi conducerea auditului financiar – contabil la nivelul agenţilor economici, precum şi pentru implementarea şi valorificarea adecvată a sistemului de audit în administraţia publică.
Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) recunoaște acest program masteral ca fiind unul profesional/științific, care oferă cursanților o pregătire adecvată în materiile cerute pentru admitere la stagiul în activitatea de audit financiar. Totodată, cei care urmează acest program de master nu mai susțin testul de acces la stagiu în activitatea de audit financiar.
Masteratul vizează formarea de profesionişti într-un domeniu foarte solicitat de funcţionarea mecanismelor economiei de piaţă şi de dezvoltarea durabilă a societăţii, profund implicat în asigurarea premiselor de integrare a României în circuitul valorilor mondiale.
Perspectivele programului de studii „Audit financiar – contabil şi consiliere” constau în faptul că oferă posibilitatea extinderii competenţelor studenţilor în practicarea meseriei alese în ţări ale spaţiului european. De asemenea, aceştia vor avea competenţa să elaboreze studii, rapoarte şi analize pertinente care vor constitui baze de pornire pentru definirea viitoarelor strategii de dezvoltare. Viitorii absolvenţi, ca urmare a cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite, vor fi capabili să ocupe funcţii de decizie şi control în cadrul diferitelor entităţi economice din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene.
Admiterea se face pe bază de INTERVIU.
Științe Economice
Contabilitate
Contabilitate şi informatică de gestiune
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Contabilitate aprofundată
- Contabilitate comparată (norme româneşti- norme internaţionale)
- Analiză economico-financiară aprofundată
- Comunicare interculturală în afaceri (lb. engleză/franceză)
- Expertize contabile şi servicii de asigurare
- Drept societar
- Standarde de evaluare ANEVAR
- Contabilitate şi control de gestiune
- Diagnostic în scopul evaluării
- Evaluarea întreprinderii
- Evaluarea proprietăţilor imobiliare
- bunurilor mobile şi activelor financiare
- Norme şi proceduri de audit financiar
- Doctrină şi deontologie în profesii contabile reglementate
- Contabilitatea operaţiunilor de reorganizare a societăţilor comerciale
- Fiscalitate
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- Finantarea proiectelor de mediuFacultatea de Ştiinţe Economice
- Administrarea afacerilor (în limba engleză)
- Politici și practici fiscaleFacultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar – Bancare Interne şi Internaţionale
- Administrarea afacerilor – MBA (în limba engleză)Facultatea de Filosofie
- ManagementFacultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice – extensie Constanța
- Contabilitate, audit şi informatică de gestiune (în limba engleză)Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune
- Diplomaţie în economia internaţionalăFacultatea de Relaţii Economice Internaţionale
- Contabilitate și informatică de gestiuneFacultatea de Științe Economice – extensie Câmpulung Muscel
- FINANŢE ŞI BĂNCIFacultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea "Hyperion" din Bucureşti
Universitatea Hyperion este prima instituție de învățământ privată înfiinţată în România, în 1990, odată cu Fundaţia Universitară Hyperion, ca asociaţie cultural ştiinţifică, neguvernamentală, apolitică, de tip non-profit, actualmente acreditată prin Legea nr. 275 din 15 mai 2002.
Universitatea are în structura sa 17 programe de studii de licenţă (specializări) şi 16 programe de masterat acreditate, acoperind o paletă largă de domenii și specializări în concordanță cu cerințele de pe piața muncii.
Universitatea Hyperion din Bucureşti beneficiază de contribuţia didactică şi ştiinţifică a unui corp profesoral competent, alcătuit din cadre didactice şi prestigioşi oameni de ştiinţă şi cultură, specialişti în diferite ramuri ale ştiinţelor exacte şi inginereşti, ştiinţelor economice, ştiinţelor juridice, ştiinţelor sociale, politice şi ale comunicării, ştiinţelor psihologiei şi educaţiei, ştiinţelor umaniste şi ale naturii, artelor (artele spectacolului de teatru, cinematografie şi media).
Întregul proces de pregătire universitară este proiectat pe baza unor planuri de învăţământ moderne, care țin pasul cu avansul științific și tehnologic, corelate cu planurile de învăţământ internaționale și conforme cerințelor ARACIS.
Temeinica pregătire de specialitate a studenţilor Universităţii Hyperion din Bucureşti rezultă şi din procentul de peste 90% al absolvenţilor care au promovat examenele de licenţă și de un numar de peste 20.000 de licenţiaţi care au fost angajați în cele mai diverse domenii de activitate, precum şi în învăţământul preuniversitar şi universitar, în institute de cercetare, administraţie, instituţii financiare şi social-culturale, media, etc, apreciați pentru competența si rigurozitatea care le-a fost cultivată la Universitatea Hyperion.
Universitatea dispune de un campus universitar modern, poziționat în zona centrală a Capitalei, cu laboratoare didactice şi de cercetare dotate după cele mai înalte standarde, redacție de ziar – HyperFlash, Birou de presă, studiouri de televiziune HD şi ultra HD, de radio - RadioFxNet, săli de teatru și de conferințe cu posibilitatea de transmisie live pe streaming online, cămin studențesc, terenuri și sală de sport.
Universitatea Hyperion are o televiziune proprie - Hyp TV, în care studenții au posibilitatea să facă practică, realizând materiale video de promovare a celor mai importante evenimente culturale și științifice interne, cât și în cadrul parteneriatelor media cu Muzeul Cotroceni, Muzeul Satului, Muzeul Literaturii, Muzeul de Istorie, Institute culturale (ICR, Cervantes, Italian, Francez, Polonez), Institutul de Psihologie, Cercul Militar Național, Casa Regală a României, teatre (Masca, Metropolis, Evreiesc de Stat, Notara, etc.) companii multinaționale, Primăria București și Primăria Sectorului 3, AMPT, Biblioteca Națională, diverse televiziuni, edituri, librării și alte instituții importante.
Studenţii Universităţii Hyperion din Bucureşti participă activ la concursuri de specialitate în ţară şi străinătate unde obţin importante premii, fac specializări în Japonia şi Italia, desfășoară activități în cadrul mai multor proiecte europene și companii private sau în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare Hyperioncare cuprinde mai multe departamente, în corespondenţă cu profilurile facultăţilor Universităţii Hyperion din Bucureşti.
Comunicările științifice și conferinţele internaţionale organizate anual în Universitatea Hyperion la un nivel ştiinţific ridicat, au un impact amplificat prin intermediul dotărilor de broadcasting de ultimă oră, la realizarea cărora au colaborat departamentele de inginerie, informatică, jurnalism, regie film şi TV.
La fiecare facultate sau specializare se organizează anual sesiuni de comunicări ştiinţifice la care participă şi studenţi angrenaţi în cercuri de cercetare ştiinţifică. Comunicările sunt publicate în volumele intitulate "Comunicările Hyperion" sau în “Analele Universităţii Hyperion”, care apar anual încă din 1991.
În anul 2008 a fost organizată prima Conferinţă Internaţională în domeniile Econophysics, New Economy and Complexity, eveniment care, sub acronimul ENEC, s-a reeditat în luna mai a fiecărui an. Lucrările prezentate au fost tipărite în Proceedings ale Conferinţelor bucurându-se de o largă apreciere internaţională. Ulterior, s-au organizat numeroase conferinţe internaţionale şi ale altor facultăţi, la un nivel ştiinţific ridicat, cu un impact amplificat prin intermediul dotărilor de broadcasting de ultimă oră, la realizarea cărora au colaborat facultăţile de inginerie informatică, jurnalism, regie film şi TV.
Universitatea Hyperion editează, împreună cu Fundaţia Universitară Hyperion, manuale şi tratate universitare, The Hyperion Scientific Journal, The Hyperion International Journal of Econophysics and New Economy, revista Hypercultura, ziarul online HyperFlash al Facultăţii de Jurnalism, precum şi volumele anuale de comunicări ştiinţifice ale facultăţilor.
De asemenea, Universitatea participă activ la acţiunile ştiinţifice organizate de Fundaţia Universitară Hyperion sau de alte instituţii cultural-ştiinţifice şi de invăţământ din ţară şi străinătate.
Prin intermediul editurilor VICTOR si HYPERION XXI au fost tipărite şi sunt în curs de tipărire peste 250 de titluri de cărţi şi tratate universitare necesare studenţilor, în tiraj total de circa 300.000 de exemplare, elaborate de cadre didactice sau de cercetători care lucrează în Universitatea Hyperion din Bucureşti.
Universitatea Hyperion din Bucureşti a promovat şi continuă să promoveze relaţii de colaborare cu instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţară şi din străinătate ca, de exemplu, cu universităţile: Hirosaki din Japonia, „La Sapienza”, Universita Degli Studi di Reggio Calabria, University of Salerno şi Universitatea din Milano, Universităţile Waseda, University of Science &Technology din Tokyo, Universitatea Sichuan din China, Universitatea SIAM din Bangkok (Thailanda), HTMI, Hotel and Tourism Institute of Management din Elveţia, Academia Naţională de Telecomunicaţii din Odessa (ONAT) Ucraina și altele.
Universitatea Hyperion din Bucureşti este membru fondator al Forumului Universităţilor Europene, cu sediul la Universitatea „La Sapienza” din Roma, membru fondator al Reţelei Interuniversitare Europa-Asia, membru al Universităţii fără frontiere (Paris), membru al Academiei Internaţionale de Personal (Kiev), Ucraina, care funcţionează sub egida consiliului Europei şi a UNESCO, membru al Clubului Rectorilor din Europa (CRE) etc.
Astfel, datorită activităţii continue şi a rezultatelor notabile pe care le-a obţinut, Universitatea Hyperion din Bucureşti şi-a dobândit un binemeritat prestigiu pe plan național și internațional.
Ne mai găsiți online la adresele:
www.facebook.com/universitateahyperion
www.facebook.com/colegiulhyperion