Despre program

Misiunea programului constă în dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor necesare planificării și gestionării resurselor financiare pentru protecția mediului, conducerii instituțiilor implicate in finanțarea și funcționarea schemelor de protecție a mediului la nivel național, regional și local, al formării și administrării fondurilor, identificarea unor factori cu acțiune nefavorabilă asupra evoluției sistemelor de protecție și adoptării măsurilor de contracarare a influenței acestora, soluționării unor probleme noi sau a unor situații de criză apărute din cauza unor evenimente sau evoluții neprevazute, realizării de analize și întocmirii de rapoarte privind diferite aspecte ale funcționării sistemelor economice cu performanțe de mediu, controlului activității instituțiilor de protecție a mediului. Programul masteral își propune următoarele obiective principale: – dezvoltarea cunoștințelor generale și formarea abilităților proprii înţelegerii necesității și modalității de integrare a problemelor mediului în toate sectoarele de activitate și de a cunoaște suportul financiar și decizional de apreciere a politicilor de mediu; – dezvoltarea capacității de cercetare in domeniul finanțării și gestionării resurselor pentru protecția mediului; – formarea de competențe necesare identificării principalelor tipuri de activități și funcții pe care le pot desfășura complementar specializării de bază; – însușirea instrumentarului metodologic necesar evaluării costurilor imbunătățirii protecției mediului in concordanță cu nevoile de creștere economică și de dezvoltare umană a societății românești; – stimularea spiritului antreprenorial pentru crearea de noi locuri de muncă in domeniul producției de bunuri și servicii pentru mediu; – pregătirea de specialiști cu studii superioare aprofundate în domeniul finanțelor și managementului mediului, capabili să asigure un nivel adecvat de protecție a mediului și sustenabilității financiare a acesteia, ca și gestionarea resurselor mai dificile in condițiile României precum și funcționarea eficientă a sistemelor de protecție a mediului. – dezvoltarea de abilități în domeniul tehnologiei informației pentru specialiștii din domeniul protecției mediului, astfel încât prestațiile acestora în cadrul entităților economice din orice domeniu să corespundă cerințelor la nivel internaţional.

Domeniu de licenta/master
Finanţe
Specializare
Finanţe şi bănci
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti

Facultatea de Ştiinţe Economice

Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.

Informatii despre Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti

Înfiinţată în 1990 ca institutie de învăţământ superior particulară, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a fost acreditată prin Legea nr. 241 din 23 aprilie 2002.

Începand cu anul universitar 1999-2000 a fost dat in functiune noul sediu al universitatii din Bulevardul Vacaresti (statia de metrou Timpuri Noi); conceput ca un campus universitar de standard occidental.

Universitatea are in structura sa trei facultati: Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative.

Universitatea respecta valorile democratiei si ale statului de drept si actioneaza pentru promovarea lor in societatea romaneasca. Este apolitica si nu permite orientarea procesului de invatamant catre nici una din doctrinele si practicile ideologice.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer