Artele spectacolului (actorie)
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
▸ Programul de studii de licenţă Artele spectacolului (actorie) are ca misiune pregătirea tinerilor talentaţi pentru profesia de actor, dar lista de discipline a acestui program de studii permite asimilarea unor cunoştinţe plurivalente, care să confere posibilităţi de inserţie variată a absolvenţilor pe piaţa actuală a muncii şi să le creeze repere pentru o identificare a personalităţii artistice proprii, pentru o cât mai bună integrare în universul artistic şi mediatic european, în care doresc să se afirme. ▸ La încheierea studiilor, absolvenţii se întâlnesc cu publicul în spectacolele de producţie, pe care le prezintă în cadrul unor Gale gazduite de Studioul de Teatru propriu (Teatrul Studenţesc Black Box Studio Sud) sau de scenele unor teatre bucureştene, cu care Facultatea dezvoltă parteneriate pentru desfăşurarea practicii artistice.
Arte
Teatru şi artele spectacolului
Artele spectacolului
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti
- ARTA ACTORULUIFacultatea de Teatru
- Arhitectură (în limba engleză)Facultatea de Arhitectură
- Regie de film și TvFacultatea de Film
- ArhitecturăFacultatea de Arhitectură
- DesignFacultatea de Arte Decorative şi Design
- Artele spectacolului (actorie)Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Scenografie şi eveniment artisticFacultatea de Arte Decorative şi Design
- New Media DesignFacultatea de Film
- Cinematografie, fotografie, media (Regie de film şi TV, Imagine de film şi TV)Facultatea de Arte
Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Misiunea Facultății de Științe Socio-Umane este aceea de educație și cercetare, urmărind prin interdisciplinaritate să ofere viitorilor absolvenți un cadru de pregătire bazat pe cunoaștere și competență. Facultatea de Științe Socio-Umane a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 410 din 25 aprilie 2002 și funcționează începând cu data de 1 octombrie 2002. În componența ei se regăsesc 4 domenii de licență acreditate: Istorie, Psihologie, Jurnalism, Relații internaționale și studii europene. Procesul Bologna este asigurat în continuarea studiilor prin intermediul a 4 programe de masterat, acreditate și prin dezvolatarea altora noi. Urmând misiunea de educație și cercetare Facultatea de Științe Socio-Umane caută în permamență să-și adapteze oferta educațională – prin discipline noi și schimburi interacademice - și profesională – prin cadre didactice și de cercetare de prestigiu.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.