Administraţie publică
Despre program
Are drept obiectiv pregătirea unor specialişti de înaltă calificare în domeniul administraţiei şi politicilor publice. Absolvenţii acestei specializări vor fi licenţiaţi în ştiinţe administrative, cu specializarea în administraţie publică.
Prin planul de învăţământ, domeniul de licenţă Administraţie Publică din facultatea noastră are elemente comune cu toate facultăţile de profil, având însă şi elemente specifice. Elementul specific cel mai important este legat de profilul său, acesta fiind mai larg, cuprinzând atât pregătirea în domeniul administraţiei publice, cât şi în domeniul politicilor publice. Prin aceasta se asigură o pregătire complexă a specialiştilor care vor îndeplini funcţii în administraţia publică la diferite niveluri (de la comună la ministere şi la alte organe centrale ale administraţiei), precum şi în alte structuri publice sau private de interes public. Avem în vedere funcţii de secretari în unităţi administrativ teritoriale, referenţi stare civilă, inspectori pe diferite domenii, referenţi asistenţa socială, în compartimente pentru relaţii cu publicul, gestiunea resurselor umane, contencios administrativ, fond locativ, experţi şi consilieri la diferite niveluri în probleme de administraţie publică, directori de cabinete ministeriale etc. De asemenea, în structuri publice sau private de interes public care necesită specialişti în domeniu administraţiei publice (societăţi de asigurări, case de asigurări de sănătate, case de pensii, fonduri şi agenţii, organizaţii nonprofit etc.). La acestea se adaugă activităţile de consiliere în probleme de administraţie publică şi politici publice şi de administrare de programe interne şi/sau externe în acest domeniu. Facultatea, dispunând de un corp profesoral de înaltă calificare, asigură o pregătire complexă a absolvenţilor săi, în cadrul său predându-se discipline juridice (drept administrativ, constituţional, civil şi procedură civilă, financiar şi fiscal etc.), economice (economie, finanţe publice, contabilitate, economia sectorului public, buget şi contabilitate bugetară etc.), manageriale (managementul organizaţiilor şi al instituţiilor publice, managementul resurselor umane, strategii şi politici publice, politici sociale etc.) şi socio-umane (teoria administraţiei publice, sociologie, demografie). Se asigură, de asemenea, pregătire în domeniile: statistico-matematic, birotică, informatică, relaţii publice etc. În cadrul domeniului Administraţie Publică se organizează cursuri de zi (cu o durată de 3 ani) şi învăţământ la distanţă (cu o durată de 3 ani)
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe administrative
Administraţie publică
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
ID - la distanță
Cursuri pe care le vei parcurge
- Macroeconomie
- Management general
- Managementul institutiilor publice
- Microeconomie
- Practica de specialitate
- Sociologie
- Teoria generala a dreptului
- Teoria generala a statului si dreptului
- Drept civil - partea speciala
- Drept penal
- Economia sectorului public
- Introducere in drept civil
- Investitii publice (optionala)
- Practica de specialitate
- Procedura penala
- Audit financiar
- Buget şi contabilitate bugetară
- Drept contraventional
- Dreptul familiei şi acte de stare civilă
- Dreptul muncii şi securităţii sociale
- Managementul resurselor umane
- Marketingul în instituţiile publice
- Politici economico-financiare la nivel regional (optionala)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Leadership și comunicare politicăFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Comunicare şi Afaceri Europene (în limba engleză)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Evaluarea politicilor şi programelor publice europeneDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Jurnalism Tematic – Învățământ cu frecvență redusăFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Comunicare managerialăFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Administrarea Relațiilor Publice și Asistență ManagerialăFacultatea de Administraţie şi Afaceri
- Asistenţă managerială şi administrativăFacultatea de Litere
- Administraţie publică IDFacultatea de Relații Internaționale și Administraţie
- Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor în EducaţieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Facultatea de Relații Internaționale și Administraţie
Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative asigură pregătirea de specialiști cu înaltă calificare atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul studiilor de masterat. La nivelul studiilor de licență sunt organizate următoarele progame de studii: Administrație publică, Relații internaționale și studii europene și Poliție locală. La nivelul studiilor de masterat funcționează două programe de studii: Administrația publică și dezvoltarea comunitară (APDC) și Managementul organizaţiilor şi serviciilor publice (MOSP). Absolvenții programelor de studii menționate mai sus vor putea profesa în cadrul autorităților administrației publice locale sau centrale, Parlamentului, instituțiilor publice, poliției locale, organizațiilor internaționale, structurilor Uniunii Europene, organizațiilor internaționale, ONG-urilor, companiilor naționale sau internaționale etc.
Informatii despre Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti
Înfiinţată în 1990 ca institutie de învăţământ superior particulară, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a fost acreditată prin Legea nr. 241 din 23 aprilie 2002.
Începand cu anul universitar 1999-2000 a fost dat in functiune noul sediu al universitatii din Bulevardul Vacaresti (statia de metrou Timpuri Noi); conceput ca un campus universitar de standard occidental.
Universitatea are in structura sa trei facultati: Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative.
Universitatea respecta valorile democratiei si ale statului de drept si actioneaza pentru promovarea lor in societatea romaneasca. Este apolitica si nu permite orientarea procesului de invatamant catre nici una din doctrinele si practicile ideologice.