Administrarea afacerilor în comerţ, turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii (în limba engleză)
in cadrul Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Componente integrate administrarii afacerilor, activitatile comerciale reclama o pregatire tot mai complexa. Usurinta cu care absolventii Facultatii de Comert sunt absorbiti de piata fortei de munca constituie o recunoastere a utilitatii si calitatii procesului educational, rafinat in peste o jumatate de secol de experienta. Cultivarea spiritului intreprinzator, a initiativei si creativitatii, cunoasterea marfurilor si serviciilor ca obiect al afacerilor, evaluarea calitatii acestora, formarea deprinderilor eficiente de comunicare sunt doar cateva dintre competentele si abilitatile dezvoltate studentilor, inca din primul ciclu (de trei ani) al studiilor de licenta. Un plan de invatamant modern, continand discipline actuale si deosebit de atractive prin structura si continutul lor preponderent aplicativ, sansa de a obtine burse de studii in strainatate sunt realitati ce explica interesul deosebit al candidatilor pentru Facultatea de Business si Turism
Științe Economice
Administrarea afacerilor
turism
Licență
Engleza
Autorizat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Microeconomie
- Matematică
- Dreptul afacerilor
- Contabilitate
- Fundamentele științei mărfurilor
- Infromatică economică
- Limba engleză și comunicare de specialitate
- Limba franceză și comunicare de specialitate
- Limba română și comunicare de specialitate
- Educație fizică și sport (opțional)
- Comunicare în limba engleză/ franceză/ germană/ spaniolă/ italiană/ rusă/ japoneză/ turcă/ chineză (opțional)
- Management
- Statistică în comerț
- turism și servicii
- Marketing
- Macroeconomie
- Economia comerțului intern și internațional
- Economia întrepinderii
- Econometrie
- Antreprenoriat
- Comnicare comercială
- Economia turismului
- Economia serviciilor
- Mărfuri alimentare și securitatea consumatorului
- Metodologia elaborării lucrărilor științifice
- Limba engleză și comunicare de specialitate
- Limba franceză și comunicare de specialitate
- Limba română și comunicare de specialitate
- Comunicare în limba engleză/ franceză/ germană/ spaniolă/ italiană/ rusă/ japoneză/ turcă/ chineză (opțional)
- Educație fizică
- Administrarea întreprinderii de comerț
- turism
- servicii
- Mărfuri nealimentare și siguranța utilizatorului
- Tehnica operațiunilor de turism
- Sisteme informaționale și aplicații informatice în administrarea afacerilor
- Ecoturism
- Introducere în geopolitică
- Economie publică
- Relații publice
- Marketing direct
- Business to business marketing
- Tehnici multimedia pentru afaceri
- Economie și politică agrară
- Practică de specialitate
- Terminologie și traducere economică în limba franceză
- Etică în comerț
- turismși servicii
- Geografia turismului
- Managamentul calității
- Ligistica mărfurilor
- Tehnologie hotelieră și de restaurant
- Limba engleză și comunicare de specialitate
- Limba franceză și comunicare de specialitate
- Limba română și comunicare de specialitate
- Comportamentul consumatorului
- Tehnici promoționale
- Comerț internațional
- Dezvoltare regională și rurală
- Economia mediului
- Burse internaționale de mărfuri
- Etică și integritate academică
- Comunicare în limba engleză/ franceză/ germană/ spaniolă/ italiană/ rusă/ japoneză/ turcă/ chineză(opțional)
- Finanțe
- Tehnici de vânzare: Tranzacții comerciale
- Sevicii și utilități comerciale
- Design și estetica mărfurilor
- Comerț electronic
- Proiecte economice
- Pregătire lucrare de licență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- Cercetări de marketingFacultatea de Marketing
- ManagementFacultatea de Management-Marketing
- Entrepreneurship and organizational management (English language)Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice – extensie Constanța
- Finanţe şi BănciFacultatea de Ştiințe Juridice
- Administrarea afacerilor (în limba germană)
- Cibernetica si economie cantitativa
- Informatică economică (în limba engleză)
- Economia comerţului, turismului, serviciilor şi managementul calităţiiFacultatea de Ştiinţe Economice
- Managementul afacerilorFacultatea de Management
Facultatea de Business şi Turism
Facultatea de Business şi Turism este angajată într-un efort susţinut pentru ţinută academică, pentru înalt profesionalism, pentru înaltă performanţă ştiinţifică recunoscută pe plan naţional şi internaţional. Prioritatea noastră o constituie consolidarea prestigiului academic şi ştiinţific al facultăţii, ridicarea standardului ştiinţific al cursurilor şi seminariilor, al materialelor didactice elaborate, integrarea metodologiilor eficiente şi moderne de teoria şi practica internaţională pentru creşterea rolului facultăţii în formarea specialiştilor, pentru asigurarea rolului său de lider naţional, în domeniul administrarii afacerilor din comerţ, turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii. Consideram că sporirea exigenţei şi flexibilitate adecvată în conţinutul şi forma de predare, de pregătire continuă şi de evaluare a studenţilor, în activitatea de cercetare ştiinţifică de specialitate şi interdisciplinară fundamentală şi aplicativă va contribui la pregatirea tinerilor care vor alege acest drum pentru viaţa profesională.
Avem un program investiţional care să asigure prin calculatoare, software şi alte materiale didactice cadrul adecvat pentru activitatea didactică şi de cercetare, un corp didactic bine pregătit profesional şi pasionat pentru activitatea educaţională.
Schimburile de experienţă naţionale şi internaţionale (mai ales pentru studenţi şi cadrele didactice tinere), pentru perfecţionarea conţinutului ştiinţific al disciplinelor prezente şi viitoare sunt permanent încurajate şi susţinute moral şi material de programele de mobilitate şi cercetare ştiinţifică. Facultatea de Business şi Turism a pregătit un plan de învăţământ adecvat cerinţelor de aderare a învăţământului economic superior la Uniunea Europeană dar şi pentru asigurarea continuităţii al tradiţiei naţionale. Interdisciplinaritatea trebuie să aibă în vedere nu numai legătura multiplă între disciplinele predate în ASE, dar şi cu cele din marile şcoli economice de comerţ, de merceologie şi managementul calităţii, de turism şi servicii din Uniunea Europeană şi din întreaga lume.
Informatii despre Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE)
Înfiinţată prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, din iniţiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei şi Comerţului, sprijinit de un grup de tineri economişti formaţi la universităţi prestigioase din Germania, Franţa şi Anglia, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale a fost prima instituţie de învăţământ economic superior din România.
Încă de la început s-a confruntat cu mari probleme materiale, lipsa unui local propriu şi recunoaştere din partea instituţiilor universitare. În primele două decenii, A.I.S.C.I. s-a subordonat Ministerului Industriei şi Comerţului, perioada în care a depăşit toate obstacolele materiale, precum şi pe cele privind recunoaşterea sa ca instituţie de învăţământ superior: construcţia Palatului Academiei din Piaţa Lascăr Catargiu, astăzi Piaţa Romana (1924-1926); organizarea doctoratului (1921); un corp profesoral format din personalităţi de prestigiu: Anton Davidoglu, Stanislas Cihoski, I. N. Angelescu, Ion Răducanu, Virgil Madgearu, Victor Slăvescu, Constantin Bungetianu, Andrei Rădulescu, Gheorghe Taşcă, Nicolae Iorga (din 1931), Gromoslav Mladenatz s.a.
Modificările aduse în aprilie 1935 la legea privind funcţionarea A.I.S.C.I. au consfinţit trecerea Academiei în subordinea Ministerului Instrucţiunii Publice. Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Legea nr. 299 din 18 august 1947 privind reorganizarea şi transformarea Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale şi a Academiei de Studii Cooperatiste din Bucureşti în Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste, face primul pas în vederea schimbărilor pe care le-a cunoscut fosta Academie Comercială. În perioada comunistă, prin Decretul nr. 175 din 3 august 1948, se realizează reforma învăţământului, Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste fiind transformată in Institutul de Ştiinţe Economice şi Planificare după modelul instituţiilor de învăţământ superior sovietic. Începand cu anul universitar 1967-1968, învăţământul economic din România îşi redescoperă vocaţia europeană, I.S.E.P. este reorganizat şi transformat în Academia de Studii Economice din Bucureşti, denumire care s-a păstrat până astăzi.