Traducere şi interpretare
Despre program
Misiunea specializării este didactică și științifică de formare a tinerilor specialiști pentru încadrare pe piața muncii: în învățământ, în cercetarea științifică, precum și în servicii de consultanță și expertiză.
Misiunea principală a specializării este de a pregăti specialiști pentru profesia de traducător în raport cu cerințele actuale de competitivitate și competență, promovarea unei oferte educaționale în sistemul de formare continuă pentru resursele umane, regionale și naționale în conformitate cu standardele specifice domeniului.
Programul de studii urmărește pregătirea studenților pentru a deveni: traducător; mediator; corector; tehnoredactor; asistent de cercetare în lingvistică.
Științe Umaniste
Limbi moderne aplicate
Traducere și interpretare
Licență
Maghiara
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Curs practic
- Limba contemporană
- Civilizație
- Limba daneză
- Informatică aplicată la limbaj și comunicare (intruire asistată de calculator)
- Educație fizică I
- Terminologie
- Curs practic
- Limba contemporană
- Terminologie
- Teoria și practica interpretării
- Limbaje speciale
- Educație fizică
- Practică profesională de vară
- Practică: portofolii de traducere/glosare
- Managementul și marketing serviciilor de traduceri
- Practică de licență
- Curs practic
- Limba contemporană
- Terminologie
- Teoria și practica interpretării
- Limbaje speciale
- Educație fizică
- Practică profesională de vară
- Practică: portofolii de traducere/glosare
- Managementul și marketing serviciilor de traduceri
- Practică de licență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Cluj-Napoca
- Limba şi literatura română – Limba şi literatura maghiară/modernă (engleză, germană, franceză, rusă, italiană,spaniolă)/latină/greacă veche/ebraică/Literatura universală şi comparatăFacultatea de Litere
- Istorie – în limba maghiară (ID)Facultatea de Istorie şi Filosofie
- Etnologie (în limba maghiară)Facultatea de Litere
- Limba română în context romanicFacultatea de Litere
- Traducere şi interpretareFacultatea de Ştiinţe Economice
- Limbă şi literatură maghiară/ Limbă şi literatură română/ Limbă şi literatură modernă (engleză, germană, franceză, rusă, italiană, spaniolă, ucraineană, norvegiană, finlandeză, japoneză, chineză, coreeană) – Literatura universală şi comparată (în limba maghiară)Facultatea de Litere
- Limba şi literatura ucraineană – Limba şi literatura română / maghiară / modernă (în limbile engleză, germană, franceză, rusă, italiană, spaniolă, ebraică, norvegiană, finlandeză, japoneză)//latină/greacă veche/Literatura universală şi comparatăFacultatea de Litere
- Limba şi literatura chineză – Limba şi literatura română/maghiară/modernă/latină/greacă veche/ebraică/Literatura universală și comparatăFacultatea de Litere
- Studii iudaiceFacultatea de Istorie şi Filosofie
Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș
Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste Târgu Mureş din cadrul Universităţii Sapientia este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de nivel înalt din regiune. Activitatea didactică a facultăţii se desfăşoară la campusului universitar, amplasat pe un teritoriu de 27 ha, pe Calea Sighişoarei, la ieşirea spre Corunca din municipiul Târgu Mureş.
În anul universitar 2008-2009 peste 700 de studenţi şi-au început studiile în cadrul a 8 specializări sub coordonarea a 74 cadre didactice.
Facultatea şi-a început activitatea în anul universitar 2001-2002, o dată cu lansarea a cinci specializări: pedagogie, informatică, mecatronică, calculatoare şi automatizări. În anul 2002 oferta s-a extins cu noi specializări: comunicare socială şi horticultură.
Informatii despre Universitatea "Sapientia" din Cluj-Napoca
Universitatea Sapientia este instituția cea mai recent înființată în sistemul învățământului superior din Transilvania, cu predare în limba maghiară.
Universitatea a luat ființă în toamna anului 2001, ca expresie a unei năzuințe de mai multe decenii a comunității maghiare din România, precum și ca rezultat al eforturilor depuse de către Fundația Sapientia. În decursul acestor ani de existență, Universitatea Sapientia s-a remarcat ca o instituție particulară cu predare în limba maghiară din România, menită să răspundă nevoilor educaționale ale comunității maghiare, să asigure un cadru prielnic pentru dezvoltarea cercetărilor științifice, precum și o colaborare științifică inter-etnică eficientă.