Traducere în domenii de specialitate
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Masteratul Traducere în domenii specializate îşi propune să formeze competenţele specifice traducătorului profesionist, dezvoltând trei dimensiuni formative: cunoaşterea structurilor generale ale limbii; cunoaşterea domeniului specializat la care se raportează un text de tradus şi formarea unui stil de muncă corect (disciplină, etică, confidenţialitate, asigurarea unui ritm echilibrat al activităţii).
Programul de masterat are două componente de specializare: limba principală (ENGLEZĂ sau FRANCEZĂ) reprezintă componenta majoră a specializării, iar limbile secundare pentru care se poate opta la admitere: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, română constituie componenta secundară de calificare profesională.
Oportunități de carieră
Consilier (în instituţii publice), documentarist sau expert pentru implementarea programelor europene, referent de specialitate cu studii superioare, redactor sau redactor-corector cu studii superioare, agent specializat pentru agenţii de turism sau pentru unităţi a căror activitate implică şi relaţii internaţionale; posturi de specialitate în instituţii de cultură sau media, pentru care componenta de traducere a devenit esenţială, asistenţi de cercetare, cercetători, profesori în învăţământul secundar, consilieri, filologi, funcţionari de stat, funcţionari publici, redactori, referenţi literari, secretari literari, consilieri pe probleme de cultură, editori, lucrători în companii mari şi mici.
Științe Umaniste
Limbi moderne aplicate
Traducere și interpretare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti
- Traducere şi interpretareFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Studii avansate în lingvistică – structura și funcționarea limbii româneFacultatea de Litere
- JaponezăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Cultura şi Limbajul Organizaţiilor EuropeneFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Limba şi literatura română – O limbă şi literatură modernăFacultatea de Litere
- Filosofie politică și moralăFacultatea de Filosofie
- RusăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Arhivistică contemporanăFacultatea de Arhivistică
- Didactici ale disciplinelor filologiceFacultatea de Litere
Facultatea de Litere
Facultatea de Litere a Universității din Pitești are obiective clare, realizabile și cuantificabile în acord cu politicile educaționale cu caracter național și european: Formarea, calificarea și specializarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor proprii astfel încât să fie adaptați exigențelor științei și societății contemporane. Ridicarea nivelului calificărilor științifice prin afirmarea performanțelor științifice ale membrilor comunității academice în cadrul comunității științifice transnaționale și în cadrul cooperării internaționale. Promovarea spiritului de liber examen, a gândirii critice, achiziționarea, înnoirea și perfecționarea cunoștințelor; Participarea științei și culturii românești la dezvoltarea științei și culturii universale; Afirmarea identității culturii naționale și participarea la procesul de integrare europeană. Oferirea de servicii sociale și culturale membrilor comunității academice, dar și celor din afară ei, prin difuzarea valorilor culturale, științifice, prin realizarea echilibrului necesar între cultură umanistă și cea științifică etc.Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.