Tehnologii avansate în industria alimentară
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Obiectiv – aprofundarea cunoștințelor absolvenților în direcția proiectării optimale a tehnologiilor și proceselor care se desfășoară într-o unitate de industria alimentară; crearea condițiilor schimburilor universitare la nivelul studenților și racordarea acestora la preocupările pe plan european și internațional, în domeniul procesării alimentelor, în corelație strânsă cu siguranța alimentelor pentru consumatori. Competențe – Capacitatea de a aplica cunoștințele teoretice și deprinderile experimentale în utilizarea și conducerea tehnologiilor avansate în industria alimentară – Utilizarea metodelor și echipamentelor de măsură și control într-un proces specific industriei produselor alimentare
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Biofizica alimentului
- Tehnici si echipamente de separare si purificare
- Procese microbiologice aplicate in industria alimentara
- Tehnici moderne de analiza in industria alimentara
- Tehnologii avansate in industria alimentara
- Tehnici de modelare si conducere a proceselor
- Metode moderne de ambalare
- Biotehnologii aplicate in industria alimentara
- Managementul riscului si securitate alimentara
- Proiectare optimala in industria alimentara
- Valorificarea subproduselor si deseurilor din industria alimentara
- Tehnologii speciale de obtinere a proincipiilor active vegetale
- Trasabilitatea produselor alimentare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Bucuresti
- Tehnologii performante, management și marketing viti-vinicolFacultatea de Horticultură
- Biotehnologii în protecția mediuluiFacultatea de Biotehnologii
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Management Agroturistic
- Management performant în alimentație publică, agroturism și protecția consumatoruluiFacultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
- Biotechnology and entrepreneurshipFacultatea de Biotehnologii
- Antreprenoriat în producțiile animaliereFacultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Ingineria Produselor Alimentare
- SilviculturăFacultatea de Agricultură
- Inspecție, expertiză și legislație în siguranța alimentelor, protecția consumatorului și protecția mediuluiFacultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Industria alimentară, protecția mediului și agricultura sunt sectoare fundamentale ale tuturor economiilor naționale, ele reprezentând garanția existenței independente a națiunilor. În România, după ce vreme de câțiva ani s-au aflat în declin - ca de altfel întreaga economie - aceste ramuri industriale se află în prezent în plină expansiune. Reglementările internaționale stricte privind protecția mediului se impun a fi respectate și în țara noastra. Acestea sunt doar câteva motive pentru care necesarul de specialiști din domeniile sus-amintite este din ce în ce mai ridicat.
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice vine în întampinarea acestei cereri cu specializări nu doar moderne, ci și necesare, care fac parte din doua domenii foarte importante ale dezvoltării economice: Inginerie Mecanică și Ingineria Mediului.
Cei care doresc sa devină ingineri mecanici, specialiști în construcția și exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru industria alimentară și a mașinilor agricole pot opta pentru specializarea Mașini și Instalații pentru Agricultură și Industria Alimentara. Cei care sunt atrași de problemele deosebit de vaste privind ecologia și protecția mediului se pot înscrie la una din specializările: Ingineria Sistemelor Biotehnice și Ecologice sau Ingineria Dezvoltării Rurale Durabile.
Posibilitățile de angajare ale absolvenților sunt deosebit de variate; ei își pot pune în valoare cunoștințele ca ingineri, în cadrul unor firme care au în obiectul de activitate concepția, proiectarea, fabricarea și întreținerea mașinilor și echipamentelor destinate industriei alimentare (industria carnii, a laptelui, industria extractivă și fermentativă, panificație, prelucrarea legumelor și a fructelor etc.), instalațiilor pentru protecția mediului și biotehnologii, pentru exploatarea și repararea sistemelor tehnice din agricultură, precum și activități manageriale în domeniile sus-menționate.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.