Tehnologia construcţiilor de maşini (IFR)
in cadrul Universitatea Politehnica Timişoara (UPT), din Timisoara, Banat
Despre program
Specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) defineşte o profesie adaptată evoluţiei economice prezente şi viitoare, conectată la practica europeană şi mondială, în care inginerului mecanic, pe lângă instruirea tehnică de bază de profil Inginerie Industriala, i se formează competenţe operaţionale pentru sectorul productiv în general dar şi pentru sfera serviciilor şi de promovare produs. Planul de învăţământ, personalul didactic şi conţinutul materialelor de studiu sunt identice cu cele de la forma de învăţământ TCM cu frecvenţă, cu prezenţă obligatorie la activităţi aplicative (seminar, laborator, proiect, 14 ore concentrate la sfârşit de săptămână) dar activitatea de curs este înlocuită de studiu individual sub îndrumarea cadrului didactic titular de disciplină. Studenţii TCM-IFR beneficiază de suport complet online pe durata studiilor, prin intermediul Campusului Virtual (http://cv.upt.ro/login/index.php): material de curs pentru studiu individual, teme si activităţi, note examene, comunicare şi interacţiune directă cu cadrul didactic. Activitatea didactică este coordonată de Centrul de e-learning ID/IFR (http://elearning.upt.ro/) în regim de studii cu taxa (conform HCA 9 /2013, taxa de şcolarizare pentru studii de licenţă în anul universitar 2013-2014, este de 3450 RON/an).
Științe Inginerești
Inginerie industrială
Tehnologia construcţiilor de maşini
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IFR - cu frecvență redusă
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Algebră şi geometrie
- Fizică
- Geometrie descriptivă şi desen tehnic
- Chimie generală
- Limbi de circulaţie internaţională
- Matematici speciale
- Ştiinţa materialelor
- Fundamente de inginerie mecanică
- Grafică tehnică asistată de calculator
- Tehnologia materialelor
- Cultură şi civilizaţie
- Fundamente de ing. electrică şi electronică
- Matematici asistate de calculator
- Rezistenţa materialelor
- Introducere in metode numerice
- Termotehnică
- Fundamente de automatizări
- Microeconomie
- Măsurări
- Mecanisme
- Bazele proceselor de asamblare
- Bazele procesării materialelor polimerice
- Management
- Organe de maşini
- Tratamente termice
- Bazele proceselor de fabricatie
- Marketing
- Logistica fabricatiei
- Prototipare si fabricatie rapida
- Sisteme de prelucrare prin deformări plastice
- Selecţia materialelor
- Sisteme de prelucrare
- Ingineria calităţii
- Managementul calităţii
- Tehnologia fabricarii produselor
- Tehnologia constructiei de masini
- Servomecanisme
- traductori si senzori
- Actionarea utilajelor de prelucrare
- Inovare si comunicare profesionala
- Creativitate tehnica si analiza valorii
- Tehnologii pe masini cu comenzi numerice
- Tehnologii de procesare a materialelor polimerice
- Procese si echipamente de fabricatie
- Elaborare proiect de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Timisoara
- Cadastru şi evaluarea bunurilor imobileFacultatea de Construcţii
- Inginerie electronică şi telecomunicaţii – limba englezăFacultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
- Instalaţii pentru construcţiiFacultatea de Construcţii
- Implanturi, proteze şi evaluare biomecanicăFacultatea de Mecanică
- InformaticăFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Electronică biomedicalăFacultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
- Inginerie şi ManagementFacultatea de Management în Producţie şi Transporturi
- Ingineria compușilor anorganici și protecția mediuluiFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Sisteme robotice cu inteligenţă artificialăFacultatea de Mecanică
Facultatea de Mecanică
Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi vă oferă programe de studii de mare interes şi de înaltă calitate pentru licență, pentru master și pentru doctorat.Informatii despre Universitatea Politehnica Timişoara (UPT)
Înfiinţată în anul 1920, la scurt timp după unirea teritoriilor româneşti, într-un context european marcat de redefinirea statală şi tarele primului război mondial, Şcoala Politehnică din Timişoara – cum s-a numit la început – a constituit răspunsul pentru una din cerinţele formulate de societatea românească a vremii, şi anume formarea de ingineri.
Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi.
În structura Universităţii Politehnica Timişoara sunt incluse facultăţi, departamente, catedre, institute şi centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, cămine, cantine, baze sportive, precum şi serviciile tehnice şi administrative, editura şi tipografia, policlinica studenţească. Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13500 studenţi. În cadrul celor 25 departamente îşi desfăşoară activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 500 cadre. Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării ştiinţifice atât în plan naţional, cât şi internaţional. Existenţa si funcţionarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituţiei, conferă universităţii prestigiu profesional şi, în acelaşi timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări ştiinţifice, brevete de invenţie ori produse realizate constituie o garanţie a competenţei, seriozităţii şi profesionalismului instituţional.
Activitatea didactică din Universitatea Politehnica Timişoara este organizată în paradigma Bologna, programele de studii corespunzând celor trei cicluri, LICENŢĂ, MASTERAT şi DOCTORAT. Interesată să răspundă cerinţelor de pe piaţa muncii precum şi necesităţii de formare şi dezvoltare pe tot parcursul vieţii, determinată de provocările complexe ale societăţii moderne, Universitatea Politehnica Timişoara organizează programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al căror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfecţionarea de numeroase calificări universitare. Portofoliul de specializări oferite de Universitatea Politehnica Timişoara răspunde nevoilor societăţii actuale, reflectând raporturile strânse pe care universitatea le întreţine cu mediul socio-economic. Specializările sunt adaptate în permanenţă celor mai noi tendinţe în domeniu, răspunzând cerinţelor de pregătire teoretică şi practică necesară inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.
Universitatea Politehnica Timişoara dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Deopotrivă sub aspect imobiliar şi al echipamentelor, baza materială de excelenţă a universităţii reprezintă consecinţa preocupării de modernizare şi realizare de investiţii din ultimul deceniu. Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studenţeşti care oferă 6500 locuri de cazare, cu aproximatie, o cantină studenţească, o policlinică studenţească şi două baze sportive performante.
În deplină concordanţă cu misiunea asumată şi cu dorinţa de a se afirma la nivel internaţional, Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă în prezent relaţii de colaborare fructuoase cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sus şi Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct.