Systems and control
in cadrul Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI), din Iasi, Moldova
Despre program
Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași a luat ființă în anul 1990. Prin programele de studiu de licență, master și doctorat, programe ce au fost clasificate în categoria A, facultatea pregătește ingineri în domeniul Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației.
Facultatea este organizată în două departamente:
– Departamentul de Automatică și Informatică Aplicată
– Departamentul de Calculatoare
The purpose of the program: Ensuring efficient functioning of hardware and software systems structures with complex architecture.
Științe Inginerești
Ingineria sistemelor și inginerie mecanică
Automatică şi informatică aplicată
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Embedded systems
- System-theory for robotics
- Bond graph language in physical modeling
- Agile software development
- Web technologies in communications and control
- Numerical experimental approach in structural dynamics
- Integration project systems and control
- High level MATLAB applications for systems and control
- State space control
- Industrial control networks
- Project management
- Research for master's thesis
- Fault detection and diagnosis
- Visual servoing control systems
- Modeling and predictive control
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Iasi
- Inovare și antreprenoriatFacultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor
- Controlul calităţii mediului ambiantFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Inginerie StructuralăFacultatea de Construcţii şi Instalaţii
- Instalaţii pentru construcţiiFacultatea de Construcţii şi Instalaţii
- Reţele de comunicaţii
- Maşini-unelte şi sisteme de producţieFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Managementul, tratarea şi valorificarea deşeurilorFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Matematică şi informatică aplicată în inginerie
- Sisteme distribuite şi tehnologii webFacultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Automatică și Calculatoare pregătește ingineri în domeniul IT prin programele de studii de licență (Automatică și informatică aplicată, Calculatoare și Tehnologia informației), masterat și doctorat din cadrul domeniului de ierahizare Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, clasificat în categoria A a celor mai performante programe. Rata de reușită la angajare a absolvenților, după finalizarea studiilor, este una foarte ridicată, aceștia fiind apreciați de companii importante precum Microsoft, IBM, Continental, Endava sau Delphi. Misiunea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare constă în formarea unor specialişti de înaltă performanţă şi competenţă în domeniile Calculatoare şi Tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor. Facultatea noastră oferă studenţilor o educaţie care combină studiul academic riguros cu stimularea activităţilor creative, pregătind ingineri cu competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale. Programele de studiu oferite de facultatea noastră îndeplinesc standardele impuse de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Nivelul ridicat al cursurilor organizate asigură echivalenţa diplomei acordate cu diplomele celor mai prestigioase universităţi. Absolvenţii noştri sunt angajaţi ai companiilor importante de IT sau sunt înscrişi la doctorat în universităţi şi institute de cercetare din lumea întreagă.
Informatii despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI)
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi se numără printre cele mai vechi şi cunoscute instituţii de profil din ţară, fiind custodele unei importante tradiţii în educaţia inginerească, ştiinţifică şi culturală. Are o prezenţă distinsă atât pe plan local și național, cât și pe plan internaţional. Universitatea pregăteşte ingineri cu o înaltă calificare profesională, capabili să răspundă cu rapiditate şi eficienţă cerinţelor de inovare, cercetare şi dezvoltare ale agenţilor economici. Aceasta dispune, de asemenea, de programe de actualizare continuă a competenţelor profesionale ale specialiştilor ingineri, impuse de realitățile și tendințele existente la nivel mondial.
Universitatea Tehnică a reușit să își consolideze standardele și să facă progrese vizibile, certificate la nivel mondial, în pofida trecerii României printr-o serie de reforme contradictorii, impuse de măsuri greșite dictate de diverse politici guvernamentale care s-au succedat în țară în ultimii ani. Concret, toţi indicatorii de dezvoltare ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi susţin această evaluare. Printre aceștia se numără diversificarea specializărilor, efectivele de studenţi, efectivele de cadre didactice, autonomia de decizie a liniilor de studii, posibilităţile de cooperare internaţională și calitatea studiilor la majoritatea specializărilor.
Instituția se preocupă de fortificarea unui sistem de asigurare a calităţii şi excelenţei academice în predare și cercetare ştiinţifică, ghidându-se după criterii şi metodologii compatibile cu cele din marile instituții de învățămînt de profil din Europa.
Strategia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este concepută cu scopul de a asigura funcţionarea optimă a celor trei domenii semnificative de activitate şi anume: învăţământul, cercetarea ştiinţifică şi implicarea instituţiei în activitățile sociale, economice şi culturale. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este o universitate de cercetare avansată şi educaţie. Misiunea acesteia este să desfăşoare activităţi specifice de creare, valorificare inovatoare a cunoaşterii şi transfer al acesteia către societate în domeniile fundamentale – Ştiinţe inginereşti, Arhitectură şi Urbanism –, precum şi în domenii interdisciplinare şi complementare, în comunitatea locală, la nivel regional, naţional şi internaţional.