Studii de securitate și apărare
Despre program
Obiective le acestui program de master sunt:
– Să transmită cunoştinte de specialitate de calitate, substanţiale, actuale, integrate sistemic şi utile profesional, şi să faciliteze schimbul de informaţii de specialitate între cursanţi;
– Să-i familiarizeze pe cursanţi cu principalele acte normative, documente, lucrări (studii) de specialitate şi baze de date (resurse web) capabile să contureze aspectele esenţiale şi definitorii ale problematicii securităţii şi apărării, în context naţional, unional, euro-atlantic şi global;
– Să formeze capacităţi individuale de: documentare şi administrare baze de date; analiză, sinteză şi briefing; întocmire, prezentare şi argumentare idei şi proiecte;
– Să formeze deprinderi primare de lucru în echipă pe probleme de: formulare a strategiilor şi politicilor publice; mangementul crizelor; gestiunea proceselor curente şi de planificare din domeniul securităţii, apărării, ordinii publice şi urgenţelor civile;
– Să determine o atitudine civică interesată, vigilentă, angajantă şi responsabilă pe probleme de natura securităţii şi apărarii ce privesc nemijlocit viaţa indivizilor, comunităţilor şi a naţiunii.
Programul se adresează, îndeosebi, absolvenţilor facultăţilor de ştiinţe poltice care doresc să-şi completeze, diversifice sau focalizeze pregătirea profesională, precum şi altor absolvenţi interesaţi de lărgirea orizontului, printr-o pregatire inter- şi transdisciplinară. MSSAp se adresează, totodată, tinerilor specialişti – civili, militari sau cu alt statut special – care lucrează în cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării, ori al altor instituţii, organizaţii sau corporaţii cu astfel de atribuţii decurgând din prevederile legale, din natura activităţilor pe care le desfăşoară ori din specificul sarcinilor asumate voluntar (ministere, agenţii, organizaţii nonguvernamentale, companii comerciale cu obiect de activitate de larg interes public, companii de pază/security etc).
Masterul este organizat potrivit normelor universitare naţionale şi a celor promovate de UE în materie de studii de securitate şi apărare, încorporând şi experienţa altor instituţii de profil din spaţiul euro-atlantic.
Programul pleacă de la premisa că informarea şi educaţia în probleme de securitate reprezintă un factor esenţial în actualul context internaţional, în care dominante sunt riscurile şi ameninţările de natură societală, cu impact direct asupra vieţii şi libertăţii indivizilor (conflictele identitare – etnice şi religioase; terorism, proliferarea ADM; criminalitatea organizată; criza energetică şi a mediului; sărăcie, frustrare etc), precum şi de necesitatea extinderii acestei preocupări în cadrul universităţilor civile.
Pregătirea masteranzilor se desfăşoară, preponderent, prin activitatea personalului didactic al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi altor cadre din Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, precum şi cu ajutorul unor cadre universitare, experţi sau alţi specialişti asociaţi sau invitaţi din instituţii de profil ţară şi din străinătate.
Programului se finalizează cu susţinerea unei lucrări de disertaţie pe o temă de specialitate, întocmită sub îndrumarea titularilor de curs.
Ştiinţe Militare
Ştiinţe militare
Securitate şi apărare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Teoria și practica securității și apărării
- Fundamente politice ale securității și apărării
- Dimensiunea militară a securității și apărării
- Factorul social al securității și apărării
- Etică și deontologie profesională
- Doctrine și strategii de securitate
- Dimensiunea economică a securității și apărării
- Conflicte armate
- strategii de apărare și strategii militare post-bipolare
- Geopolitică
- securitate și apărare în Sec. XXI
- Cultură de securitate
- Practica de specialitate
- Securitate energetică și a infrastructurilor critice
- Managementul crizelor în societățile democratice
- Terorismul internațional și lupta împotriva terorismului
- Globalizare
- securitate
- bună guvernare
- Scenarii strategice și joc de rol
- Managementul organizațiilor de securitate (militare)
- Managementul informațiilor pentru apărare
- military intelligence
- Comunicare strategică în domeniul securității
- Relații internaționale post-bipolare și impactul lor asupra securității
- Seminar de cercetare - documentare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Ştiinţe Militare, în Bucuresti
- CONDUCERE INTERARME FORŢE AERIENE (IFR)Facultatea de Comandă şi Stat Major
- CONDUCERE INTERARME FORŢE NAVALE (IFR)Facultatea de Comandă şi Stat Major
- Sisteme informaţionaleFacultatea de Comandă şi Stat Major
- Ordine şi siguranţă publicăFacultatea de Jandarmi
- MANAGEMENTUL CRIZELOR ŞI PREVENIREA CONFLICTELORFacultatea de Securitate și Apărare
- MANAGEMENT LOGISTIC (IFR)Facultatea de Comandă şi Stat Major
- CONDUCERE – INFORMAŢII PENTRU APĂRARE:Facultatea de Securitate și Apărare
- Forte navaleFacultatea de Comandă şi Stat Major
- Ingineria sistemelorFacultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare
Facultatea de Științe Juridice și Administrative
Informatii despre Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti
Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București (UCDC) este o instituție particulară, autonomă, de învățământ superior și de cercetare științifică.
Procesul de învățământ și cercetare științifică se organizează și se desfățoară în conformitate cu principiile autonomiei universitare, ale Cartei Universitare și cerințelor sistemului de învățământ superior aliniat Procesului Bologna.
Prin activitatea sa, Universitatea a contribuit și contribuie semnificativ la realizarea compatibilizarii între procesul educațional din Romania și cel din universitățile de prestigiu europene și din întreaga lume. În acest sens, UCDC a încheiat parteneriate și acorduri de colaborare cu universități din țările Uniunii Europene, SUA, Turcia, China, Japonia ș.a. Studenții tuturor facultăților din UCDC pot beneficia de mobilități în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
În prezent, oferta educațională a Universității cuprinde 39 de programe de licență și 32 de programe de studii de master, în următoarele domenii: Administrarea afacerilor, Economie și afaceri internaționale, Finanțe, Contabilitate, Marketing, Drept, Istorie, Geografie, Limbi și literaturi străine, Științe ale educației, Științe politice, Științe ale comunicării și Științe administrative.