Stilistică interpretativă – instrumente și canto

Despre program

Programele de studii universitare de licenţă şi master din Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti sunt organizate pe facultăţi. Facultatea de Interpretare Muzicală pregăteşte solişti şi interpreţi/instrumentişti în ansambluri muzicale profesioniste prin programe de licenţă orientate către interpretarea muzicală instrumentală (instrumente de orchestră, instrumente cu claviatură şi cele adiacente ansamblurilor instrumentale) şi canto (operă, operetă, lied).

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Muzică
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Interpretare instrumentală
 • Imagine şi realizare în interpretarea muzicală pianistică/orchestrală/vocală
 • Muzică instrumental camerală
 • Acompaniament/Acompaniament instrumental specific - repertoriu instrumental/Acompaniament - repertoriu vocal
 • Strategii de construcție a repertoriului și a viziunii interpretative
 • Semiotică muzicală
 • Curente
 • stiluri şi limbaje în muzica secolelor XX-XXI
 • Stilistică și poetică în muzică modernă și contemporană
 • Forme și stiluri în Barocul muzical
 • Interpretare instrumentală
 • Imagine şi realizare în interpretarea muzicală pianistică/orchestrală/vocală
 • Muzică instrumental camerală
 • Acompaniament/Acompaniament instrumental specific - repertoriu instrumental/Acompaniament - repertoriu vocal
 • Strategii de construcție a repertoriului și a viziunii interpretative
 • Interpretarea: de la teorie la practică
 • Teoria orchestrație
 • Dramaturgie muzicală
 • Etică și integritate academică
 • Managementul proiectelor culturale
 • Dansul în genurile muzicale

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Interpretare Muzicală

Facultatea de Interpretare Muzicală asigură pregătirea artistică a studenţilor în domeniul muzical-interpretativ. Performanţa în acest domeniu este accesibilă datorită nivelului înalt de profesionalism al cadrelor didactice universitare şi a existenţei unui fond de instrumente muzicale de ultimă generaţie (piane Steinway, Bechstein şi Yamaha, instrumente de suflat şi percuţie de nivel mondial, etc.)

Facultatea de Interpretare Muzicală are în structură trei departamente: - Departamentul de Instrumente cu coarde, de suflat şi percuţie - Departamentul de Instrumente cu claviatură şi ansambluri instrumentale - Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical Fondul bogat al dotărilor adiacente – bibliotecă, mediatecă, laboratoare de informatică muzicală – permite lărgirea orizontului de cultură şi cunoaştere al studenţilor.

Studenţii Facultăţii de Interpretare Muzicală au liber acces la mobilităţile din cadrul programelor comunitare din domeniul educaţiei şi formării profesionale (ERASMUS) din instituţiile muzicale cu care Academia de Muzică "Gheorghe Dima" este parteneră.

Str. Ion I.C.Brătianu, nr. 25

Informatii despre Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost creata în iunie 1863 printr-un decret al Consiliului de Ministri, prezidat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. La acea vreme se dorea ca noua institutie sa includa doua scoli principale de arta: “Institutul de muzica vocala” si “Scoala de muzica instrumentala” cu filiale atât în Bucuresti cât si în Iasi. Astfel, la 6 octombrie 1864, Conservatorul de Muzica si Declamatiune si-a deschis portile pentru tinerii dornici sa studieze si sa devina faimosi în lumea muzicii.

Sub conducerea compozitorului Alexandru Flechtenmacher, Conservatorul a devenit o institutie europeana specializata în educatia muzicala vocala si instrumentala, având clase de vioara, solfegiu, cor bisericesc, canto, pian si armonie. Aici au fost pregatite mari personalitati ale istoriei muzicii românesti si internationale, care apoi au condus destinele acestui faimos asezamânt cultural.

În timp, domeniile de studiu oferite de Conservator s-au îmbogatit si diversificat. 17 iulie 1931 a fost momentul de rascruce în viata Conservatorului din Bucuresti, la acea data fiind îndeplinite toate conditiile pentru a-l transforma într-o institutie de învatamânt superior sub numele de Academia Regala de Muzica si Arta Dramatica. Toate acestea au fost posibile datorita eforturilor muzicienilor angajati în institutie, sprijiniti de cel care va deveni profesor de onoare al Academiei, o proeminenta figura a compozitiei românesti din acea perioada, binecunoscutul violonist, compozitor si dirijor, George Enescu. Multe generatii de studenti au fost influentate de acest mare muzician.

Numele de Academia de Muzica Bucuresti a fost atribuit în perioada 1990-1998 iar dupa aceasta data s-a numit Universitatea de Muzica Bucuresti.

Printr-o hotarâre de Guvern din ianuarie 2001 se numeste Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Datorita traditiei si a excelentei în domeniu, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti devine un reper pentru învatamântul superior muzical din România.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Str. Ştirbei Vodă. nr.33, Sector 1, 010102 Bucureşti
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer