Facultatea de Interpretare Muzicală

Facultatea de Interpretare Muzicală asigură pregătirea artistică a studenţilor în domeniul muzical-interpretativ. Performanţa în acest domeniu este accesibilă datorită nivelului înalt de profesionalism al cadrelor didactice universitare şi a existenţei unui fond de instrumente muzicale de ultimă generaţie (piane Steinway, Bechstein şi Yamaha, instrumente de suflat şi percuţie de nivel mondial, etc.)

Facultatea de Interpretare Muzicală are în structură trei departamente: – Departamentul de Instrumente cu coarde, de suflat şi percuţie – Departamentul de Instrumente cu claviatură şi ansambluri instrumentale – Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical Fondul bogat al dotărilor adiacente – bibliotecă, mediatecă, laboratoare de informatică muzicală – permite lărgirea orizontului de cultură şi cunoaştere al studenţilor.

Studenţii Facultăţii de Interpretare Muzicală au liber acces la mobilităţile din cadrul programelor comunitare din domeniul educaţiei şi formării profesionale (ERASMUS) din instituţiile muzicale cu care Academia de Muzică "Gheorghe Dima" este parteneră.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Interpretare Muzicală
Str. Ion I.C.Brătianu, nr. 25

Informații despre Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca

Academia de MuZică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca a luat fiinţă în anul 1919, ca instituţie de stat, în contextul unui viguros proces de modernizare a întregului învăţământ românesc, determinat de climatul deosebit de dinamic al edificării noii Românii postbelice.

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca este una dintre cele mai active instituţii de învăţământ superior muzical din România, oferind studenţilor săi calificare superioară în domeniul creaţiei şi interpretării muzicale, al pedagogiei muzicale şi al muzicologiei. Actul de predare urmăreşte în acelaşi timp latura formativă şi informativă a învăţării, pentru a asigura studenţilor o pregătire complexă şi durabilă. Academia sprijină cercetarea ştiinţifică în domeniile creaţiei, interpretării şi muzicologiei, fiind prima instituţie din România în care s-au organizat studii doctorale în domeniul muzical.

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" este parte activă a vieţii culturale a oraşului şi regiunii, organizând sau participând la organizarea unor evenimente culturale de prestigiu pe plan naţional şi internaţional.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer