Sociologie și managementul îmbătrânirii
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul de masterat în Sociologia si Managementul Îmbătrânirii îşi propune formarea de specialişti într-o arie care se impune tot mai frecvent pe agenda de politici publice, ca problematică de cercetare şi de practică – fenomenul îmbătrânirii şi mecanismele bio-psiho-sociale asociate acestuia. Prin intermediul curriculumului complex, multidisciplinar şi orientat spre practică, reunind abordări sociologice, psihologice, de consiliere şi psiho-terapie, medicale şi specifice asistenţei sociale, programul de master propus reprezintă o premieră în domeniul studiilor post-universitare din România, constituind o iniţiativă ce răspunde unor nevoi specifice de formare a unor specialişti în domeniul serviciilor sociale de suport destinate persoanelor vârstnice, al politicilor socio-economice adresate acestui grup-ţintă aflat în constantă expansiune în ţările dezvoltate, luând în considerare tendinţa de îmbătrânire demografică. Programul de master în Sociologia şi Managementul Îmbătrânirii îşi propune maximizarea valorii adăugate prin sporirea angajabilităţii absolvenţilor săi, care să își dezvolte competenţele profesionale și transversale necesare activării în domeniul furnizării de servicii destinate vârstnicilor, atât în organizaţiile sectorului privat (pentru profit și non-profit), cât și în organizațiile sectorului public.
Științe Sociale și Psihologie
Sociologie
Sociologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Bucuresti
- Psihologie şcolară şi consiliere educaţionalăFacultatea de Psihologie
- Psihologia muncii, transporturilor şi serviciilorFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Sănătate ocupațională și performanța resursei umaneFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Tehnici de comunicare şi influenţă psihosocialăFacultatea de Psihologie
- PsihologieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Comunicare interculturală (în limba engleză)Facultatea de Filosofie
- Psihologie aplicată în domeniul securității naționaleFacultatea de Psihologie
- Psihologia resurselor umaneFacultatea de Psihologie
- Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă duratăFacultatea de Psihologie
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială oferă specializări în domeniul sociologiei, antropologiei, asistenţei sociale şi managementului resurselor umane. Studenţii pot opta pentru linia de studiu în limba română sau maghiară. În fiecare an, o serie de cursuri au loc în limba engleză şi primesc studenţi internaţionali. Într-un mediu academic dinamic şi sensibil la realitatea socială, cultivăm tradiţia învăţării interactive şi a colaborării dintre profesori şi studenţi în proiecte de cercetare şi intervenţie socială.
Absolvenţii Facultății de Sociologie și Asistență Socială lucrează drept experţi-consultanţi la departamentele de marketing şi resurse umane ale unor instituţii publice şi private, cercetători la institute de sondare a opiniei publice, jurnalişti, asistenţi sociali, consilieri şcolari, profesori în învăţământul universitar şi preuniversitar.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.