Comunicare interculturală (în limba engleză)
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Acest masterat interdisciplinar în limba engleză este organizat de Facultatea de Filosofie prin Catedra UNESCO pentru Schimburi Inter-culturale şi Inter-religioase, în parteneriat cu Swiss Institute for Sustainable Management şi Universităţile din Fribourg şi Hamburg. Programul răspunde nevoilor companiilor şi organizaţiilor din domeniul comunicării, în contextul în care dialogul dintre culturi este astăzi deosebit de important.
Oferta curriculară este flexibilă şi se adresează absolvenţilor de licenţă cu specializări diverse, dar cu interese în zona Ştiinţelor umaniste şi a Ştiinţelor sociale. Profesorii care predau în cadrul acestui program provin din medii profesionale diverse cultural şi profesional, fapt care le permite studenţilor să se familiarizeze mai bine cu aspectele interculturale ale comunicării. Cursurile sunt completate de numeroase studii de caz, întrucât masteratul este orientat nu doar spre crearea unei experienţe educaţionale riguros academice, ci şi a uneia relevante din perspectivă practică.
Științe Sociale și Psihologie
Sociologie
Sociologie
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Phenomenology and ontology of European culture
- Contemporary social theories
- Religion and culture in Europe
- European political systems
- Gender studies in European cultures
- Cultural diplomacy
- History of European culture
- Organizations and organizational theory
- Anthropology of European societies
- Phenomenology of religion: Religious approaches to management
- European cultural legislation
- Research seminar
- Theory of intercultural communication
- European cultural interferences
- New media and intercultural communication
- Ethical aspects of intercultural communication
- Approach of the feminine in European cultures : Gender and intercultural communication
- Interculturality and problems of the contemporary world
- Methodology of intercultural communication
- Linguistic and semiotic aspects of intercultural communication
- Internship: Research activity – elaboration of the master thesis
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Bucuresti
- Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă duratăFacultatea de Psihologie
- Studii de SecuritateFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- PsihologieFacultatea de Psihologie
- Psihologia resurselor umaneFacultatea de Psihologie
- Psihologie clinică și consiliere psihologicăFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Psihologie clinică şi intervenţie psihologicăFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- PsihologieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familieiFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare (PEU) și dezvoltare personalăFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Facultatea de Filosofie
Misiunea Facultăţii de Filozofie, decisă de conducerea Provinciei Sf. Iosif a Fraţilor Minori Conventuali din România şi a Senatului Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman din data de 20.03.2009, are ca scop imediat un ajutor în înţelegerea mai profundă a studiului teologiei pentru tinerii care se pregătesc în vederea accederii la Sacramentul preoţiei, iar ca scop mai îndepărtat formarea unor conştiinţe capabile de reflecţie profund filozofică şi spirit critic faţă de provocările gândirii societăţii româneşti, europene şi universale.
Obiectivele acestui program de studiu au în vedere formarea filozofică, teologică şi pastorală a studenţilor care se simt chemaţi să devină cetăţeni cu o largă capacitate de gândire, un orizont amplu de înţelegere a lumii în care trăiesc cât şi preoţi romano-catolici şi persoane consacrate.
Programul de studiu aduce cu sine o creştere substanţială şi calitativă a învăţământul filozofic şi teologic din România prin programa analitică, numărul studenţilor adecvat studiilor de filozofie şi teologie şi profesorii specializaţi în aceste domenii.
Absolvenţii au capacitatea de a conştientiza problemele şi provocările cu care se confruntă comunităţile civile şi creştine şi, în acelaşi timp, conştientizează şi necesitatea unei vieţi individuale autentice.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.