Probațiune
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Masterul de Probațiune este o variantă actualizată și mai bine contextualizată a Masterului de Administrare Comunitară a Justiției, unul dintre cele mai longevive programe de master din Facultatea de Sociologia și Asistență Socială din Universitatea București. Programul se adresează în primul rând persoanelor care își doresc o carieră performantă în domeniul justiției penale, adică în serviciile de probațiune, penitenciare, direcțiile de asistență socială și protecție a copilului etc. Prezentând politici și practici actuale din domeniul corecțional din întreaga lume, programul este relevant și pentru consilierii de probațiune sau asistenții sociali deja angajați în instituțiile arătate mai sus. Față de programul de licență, programul de master prezintă cursuri inedite. Nici unul din cursurile programului de master nu se regăsește în Planul de învățământ de la licență.
Științe Sociale și Psihologie
Sociologie
Sociologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Orientări în administrarea comunitară a justitiei
- Sistemul sancţionator. Roluri procedurale ale consilierului de probaţiune
- Probaţiune: modele comparative şi tendinţe moderne
- Sociologia delincvenţei
- Sociologia instituţiilor de aplicare a legii
- Psihopatologia infractorilor
- Psihologia comportamentului infracţional
- Comunităţi şi reţele de suport în probaţiune
- Asistenţa victimei
- Instrumente europene cu impact asupra activităţii de probaţiune
- Adicţie şi comportament infracțional
- Modele de practică
- Practici restaurative în sistemul judiciar
- Etică şi deontologie în probaţiune
- Managementul serviciilor de probaţiune şi a organizaţiilor partenere
- Internship intr-o organizaţie sau instituţie corecţională
- Elaborare proiect cercetare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Bucuresti
- Psihologie aplicată în domeniul securității naționaleFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Managementul serviciilor sociale şi de sănătateFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- PsihologieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- PsihanalizăFacultatea de Psihologie
- SociologieFacultatea de Ştiinţe Politice
- Psihologia resurselor umaneFacultatea de Psihologie
- Psihologie (ID)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Evaluare și intervenție psihologică în domeniul educaționalFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Studii de SecuritateFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială oferă specializări în domeniul sociologiei, antropologiei, asistenţei sociale şi managementului resurselor umane. Studenţii pot opta pentru linia de studiu în limba română sau maghiară. În fiecare an, o serie de cursuri au loc în limba engleză şi primesc studenţi internaţionali. Într-un mediu academic dinamic şi sensibil la realitatea socială, cultivăm tradiţia învăţării interactive şi a colaborării dintre profesori şi studenţi în proiecte de cercetare şi intervenţie socială.
Absolvenţii Facultății de Sociologie și Asistență Socială lucrează drept experţi-consultanţi la departamentele de marketing şi resurse umane ale unor instituţii publice şi private, cercetători la institute de sondare a opiniei publice, jurnalişti, asistenţi sociali, consilieri şcolari, profesori în învăţământul universitar şi preuniversitar.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.