Sisteme şi instituţii de drept internaţional şi comunitar

Despre program

Programul de masterat Sisteme şi instituţii de drept internaţional şi comunitar a a fost gândit şi implementat în contextul deschiderii internaţionale a României, un ultim punct de reper fiind aderarea la Uniunea Europeană în anul 2007. Programul de masterat îşi propune să abordeze un set de discipline specifice dreptului internaţional şi dreptului Uniunii Europene. Pregătirea specializată din cadrul programului de masterat va contribui la formarea de generaţii capabile să îşi asume un rol important în procesul de promovare a intereselor României în planul relaţiilor internaţionale.

Planul de învăţământ a fost astfel conturat încât să acopere necesitatea formării de jurişti cu o perspectivă internaţională, adaptată dinamicii relaţiilor internaţionale actuale.Programul de masterat oferă o perspectivă aplicativă asupra unor instituţii specializate din dreptul din dreptul internaţional şi dreptul Uniunii Europene, precum jurisdicţiile internaţionale, răspunderea statelor, dreptul tratatelor, dreptul umanitar, dreptul instituţional al Uniunii Europene, contenciosul european al drepturilor omului, precum şi mecanismul de control jurisdicţional al Uniunii Europene.

În concordanţă cu realităţile existente, aprofundarea dreptului Uniunii Europene este solicitată de categorii socio-profesionale diverse, cadre didactice, jurişti (consilieri juridici, consilieri pentru afaceri europene, referenţi, experţi, judecători, avocaţi, procurori, notari, executori judecătoreşti, practicieni în insolvenţă, mediatori, etc), acestora alăturându-li-se economişti, filologi, personalul din administraţia publică centrală şi locală, şefii de instituţii, medicii, inginerii, etc.

Domeniu de licenta/master
Drept
Specializare
Drept
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Principii şi instituţii de drept public
  • Sisteme de protecţie internaţională a drepturilor omului
  • Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi jurisprudenţa
  • Organizaţii internaţionale interguvernamentale
  • Dreptul mării
  • Drept social european
  • Politic publice europene
  • Răspunderea statelor şi sancţiunile în dreptul internaţional contemporan

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Juridice, în Brasov

Facultatea de Drept

Înfiinţată în anul 1992, Facultatea de Drept, prima facultate din cadrul Universităţii „Danubius" din Galaţi şi-a asumat rolul de a contribui la dezvoltarea societăţii şi recunoaşterea valorilor fundamentale în cadrul acesteia, urmărind atingerea unor idealuri la care se raportează astăzi întreaga lume: să dea posibilitatea tinerilor să-şi dezvolte capacităţile la cel mai înalt nivel, să fie bine pregătiţi să lucreze în domeniul ales, să poată contribui efectiv la împlinirea personală, să joace un rol important în configurarea unei societăţi democratice, civilizate şi tolerante. Evoluţia Facultăţii de Drept poate fi sintetizată prin câteva elemente esenţiale: promovarea unei culturi a calităţii, performanţă, eficienţă, competitivitate. Fiţi, aşadar, bineveniţi la Facultatea noastră, care va asigură baza dezvoltării carierei dumneavostră de magistrat, avocat, notar ori consilier juridic!

Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov

Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.

Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.

Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
B-dul Eroilor nr.29, 500036 Braşov, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Transilvania" din Braşov
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer