Sisteme şi Echipamente Moderne în Producerea şi Utilizarea Energiei
in cadrul Universitatea "Valahia" din Târgovişte, din Targoviste, Muntenia
Despre program
Misiunea didactică este de aprofundare a cunoştinţelor dobândite de studenţi în ciclul de licenţă si orientată spre pregătirea de ingineri specializati in Sisteme şi Echipamente Moderne în Producerea şi Utilizarea Energiei. Misiunea de cercetare ştiinţifică are ca scop dezvoltarea personalităţii ştiintifice a studenţilor în direcţii de cercetare specifice domeniului Ingineriei Electrice si celor conexe acestuia.
Programul de masterat Sisteme şi Echipamente Moderne în Producerea şi Utilizarea Energiei pregăteşte ingineri în domeniul electric, având cunoştinţe în:
- implementarea proceselor, tehnologiilor şi instalaţiilor de producere, dispecerizare, stocare, transport, distribuţie, furnizarea şi utilizare a energiei;
- analiza metodelor de evaluare, analiză şi optimizare a fiabilităţii echipamentului electrotehnic;
- proiectarea şi exploatarea instalaţiilor electrice şi electroenergetice, utilizarea echipamentelor şi a sistemelor electrice complexe, concepţia, tehnologia de fabricaţie şi instalarea acestora;
- proiectarea echipamentelor electrice, a acţionărilor electrice, convertoarelor statice de putere, electrotehnologii şi electrotermie;
- exploatarea surse regenerabile de energie;
- interfaţarea dispozitivelor electrotehnice cu tehnica de calcul, modelarea şi simularea numerică a proceselor fizice.
Științe Inginerești
Inginerie electrică
Sisteme electrice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul riscurilor in sistemele electroenergetice
- Sisteme fotovoltaice
- Convertoare electromecanice. Optimizari
- Metodologia cercetarii
- Proiectarea sistemelor cu surse regenerabile
- Sisteme de eficienta energetica si audit
- Stategia economica a inovarii
- Modernizarea sist. electro-energetice bazate pe progresele din IE
- Modelarea electromagnetica si termica in sistemele electrice
- Efecte parazite de inalta frecventa in sist. de actionari electrice
- Masini sincrone cu magneti permanenti in sist. de actionare electrica
- Convertoare de energie. Dinamica sistemelor
- Cercetare stiintifica 2
- Modelarea electromagnetica si termica in sistemele electrice
- Elaborare lucrare de disertatie
- Complemente de electrotehnică
- Cercetare ştiinţifică 1
- Practică de cercetare-proiectare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Targoviste
- Știința materialelorFacultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică
- Automatică şi Informatică AplicatăFacultatea de Inginerie Electrică
- Auditul sistemelor energeticeFacultatea de Inginerie Electrică
- Controlul şi expertiza alimentelorFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
- Comanda avansată a Sistemelor Complexe (limba franceză)Facultatea de Inginerie Electrică
- Ingineria şi protecţia mediului în agriculturăFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
- Energetică industrialăFacultatea de Inginerie Electrică
- Automatică Avansată, Productică şi Informatică IndustrialaFacultatea de Inginerie Electrică
- Sisteme de control şi evaluarea calităţii mediuluiFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
Facultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Inginerie Electrică este una dintre cele mai vechi facultăți din acest profil din țara noastră, având peste 90 de ani de existență. Secția de Electromecanică, predecesoarea secției de Electrotehnică a fost menționată în legea de înființare a Școlii Politehnice din București din 10 iunie 1920.
La 3 august 1948, Politehnica s-a transformat în Institutul Politehnic din Bucureşti în componenţa căruia existau iniţial patru facultăţi, iar din 2006 Facultatea de Electrotehnică și-a schimbat numele în Facultatea de Inginerie Electrică.
Pregătirea are loc în trei etape succesive: licență, masterat și doctorat. Orele dedicate activității de pregătire practică și de cercetare, le oferă mai târziu absolvenților noștri oportunități de angajare fie în societăți cu activitate preponderent în sfera producției, a serviciilor, fie în societăți/institute cu activitate preponderent de cercetare/proiectare.
Facultatea de Inginerie Electrică are mereu porțile larg deschise și îi așteaptă pe toți aceia care doresc să pătrundă în domeniul de vis al electricităţii, care doresc să înveţe să conceapă, să proiecteze, să realizeze şi să exploateze echipamentele, instalațiile, sistemele de acționări electrice.
Informatii despre Universitatea "Valahia" din Târgovişte
Dacă la înființare Universitatea Valahia din Târgoviște avea în structura sa 2 facultăți, un colegiu universitar, 14 specializări universitare și circa 700 de studenți, în acest an universitar structura s-a diversificat armonios în funcție de necesitățile economico-sociale, de cerințele pieței muncii, astfel: Universitatea Valahia din Târgoviște are în structura sa actuală 10 facultăți (licență - 3 sau 4 ani), 35 de specializări universitare, studii de masterat și doctorat, pregătirea și perfecționarea personalului didactic și învățământul deschis la distanță.
În prezent, la toate formele de învățământ, studiază aproximativ 7.500 de studenți sub îndrumarea competentă a 330 de cadre didactice, organizate în departamente academice beneficiind de o bază materială corespunzătoare. Pe lângă activitatea didactică și de cercetare științifică, Universitatea Valahia din Târgoviște cuprinde în structura sa, centre de formare continuă în concordanță cu cerințele mediului social-economic în cadrul căruia funcționează.
Instituția noastră oferă condiții sociale corespunzătoare (cămine, cantine, club, baze sportive, etc.) iar în prezent se află în construcție noul campus universitar care va completa baza materială proprie.
Universitatea Valahia din Târgoviște se preocupă de realizarea în condiții optime a misiunii sale: învățământ și cercetare științifică de calitate, condiții excelente de studiu și viață pentru studenți, integrare profesională la nivel național, deschidere academică europeană.