Sisteme de Procesare Ecologică Multifuncţională Integrată a Principiilor Bioactive Naturale (S.P.E.)
Despre program
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Ingrediente alimentare naturale sezoriale
- Baze de date fitochimice şi etnobotanice
- Purtători materiali naturali de principii bioactive
- Subproduse de procesare a principiilorbioactive naturale: Sisteme de procesare şi conservare a unor purtători materiali de utilităţi alimentare
- Materiale noi şi tehnologii neconvenţionale pentru utilajele din tehnologia principiilor bioactive naturale
- Tradiţie şi integrare pe piaţa europeană alimentară senzorială
- Contaminanţi naturali. Mecanisme de decontaminare
- Tehnici experimentale
- Feromoni
- Aromoterapie
- Sistemul de management al calităţii în procesarea principiilor bioactive naturale
- Proiectarea cercetării în procesarea şi conservarea principiilor naturale
- Poluare biologică şi principii de combatere integrată
- Preparate cosmetice naturale (măşti
- creme
- unguente
- loţiuni)
- Tehnici experimentale
- Etica si integritate academică
- Practică
- Lucrare de disertaţie: cercetare
- elaborare (program individualizat)
- Examen disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Utilizarea durabila a terenurilor agricoleFacultatea de Agricultură
- Tehnologii in sistemele ecobiologice horticoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Management în alimentație publică și agroturismFacultatea de Management și Turism Rural
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Agricultura ecologicaFacultatea de Agricultură
- Agricultură (în limba engleză)Facultatea de Agricultură
- Ingineria și managementul afacerilor agricoleFacultatea de Management și Turism Rural
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.