Securitatea sistemelor informatice şi a reţelelor informaţionale

Despre program

Misiunea programului de studii de masterat “Securitatea sistemelor informatice şi a reţelelor informaţionale” constă în aprofundarea cunoştinţelor generale dobândite prin programul de studii de licenţă, care să permită abordările ştiinţifice complementare ale specializării specifice domeniului de licenţă în care masterandul s-a pregătit, să asigure înţelegerea, inovarea şi crearea de cunoştinţe noi, în concordanţă cu noile cunoştinţe în domeniu şi cu cerinţele pieţei muncii, care să asigure un surplus de valoare pregătirii dobândite de masterand prin programul de studii de licenţă, asigurându-i astfel o integrare mai facilă pe piaţa muncii. Programul de studii universitare de masterat se adresează absolvenţilor studiilor de licenţă în specializarea informatică, precum şi altor absolvenţi cu studii universitare de licenţă care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniul securităţii sistemelor informatice şi reţelelor informatice. Obiective specifice programului de studii de masterat “Securitatea sistemelor informatice şi a reţelelor informaţionale” sunt următoarele: înţelegerea problematicii complexe a diferitelor aspecte privind securitatea sistemelor şi reţelelor informatice, precum şi însuşirea modului de rezolvare a problemelor practice. înţelegerea rolului tehnologiilor pentru detecţia diferitelor entităţi aflate în zona securitatii sistemelor şi reţelelor informatice; dobândirea de cunoştinţe privind achiziţia, procesarea şi transmiterea informaţiilor între diferite sisteme şi reţele informatice; prezentarea sistemică a tehnologiilor moderne folosite în asigurarea securitatii sistemelor informatice şi a reţelelor informatice; legislaţie şi standarde nationale şi internaţionale în domeniul securităţii sistemelor informatice şi reţelelor informatice; însuşirea de cunoştinţe cu privire la amenintarile, vulnerabilitatile si riscurile de securitate specifice sistemelor şi reţelelor informatice; dezvoltarea abilităţilor cu privire la elaborarea de soluţii pentru implementarea arhitecturilor software şi hardware de securitate ale sistemelor şi reţelelor informatice ; însuşirea metodologiei de cercetare ştiinţifică şi de elaborare a proiectelor ştiinţifice specifice securităţii sistemelor şi reţelelor informatice; prezentarea mecanismelor de asigurare a securităţii bazelor de date; cultivarea şi dezvoltarea abilităţilor de management al proiectelor informatice; asigurarea aptitudinilor şi deprinderilor de a elabora, executa şi coordona activităţi de testare şi evaluare a soluţiilor informatice de securitate.

Domeniu de licenta/master
Informatică
Specializare
Informatică
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Bazele matematice ale criptografiei
  • Sisteme expert şi metode biometrice în securitatea informaţiei
  • Legislaţie INFOSEC
  • Metodologia cercetării ştiinţifice în informatică
  • Securitatea bazelor de date
  • Tehnici de data mining în securitatea informaţiei
  • Securitatea documentelor electronice
  • Algoritmi numerici şi tehnici de optimizare
  • Managementul securităţii proiectelor IT
  • Securitatea reţelelor de comunicaţii
  • Securitatea aplicaţiilor WEB
  • Protecția datelor în sistemele informatice
  • Dependabilitate şi securitate pentru sistemele de calcul Securitatea sistemelor multimedia
  • Managementul
  • auditul și certificarea securității informatice
  • Securitatea informaţiei în reţelele optice
  • Securitatea rețelelor mobile și wireless

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Exacte, în Bucuresti

Facultatea de Informatică

Misiunea Facultăţii de Informatică din Iaşi (FII) este de a pregăti specialişti de performanţă care să fie capabili de a asigura dezvoltarea Societăţii Informaţionale în România în contextul integrării ţării noastre în Comunitatea Europeană. Pentru realizarea acestei misiuni, promovând excelenţa în învăţământ şi cercetare, Facultatea de Informatică din Iaşi:

  • oferă programe de studii pentru obţinerea Licenţei în Informatică (B.S.) (învăţământ zi şi învăţământ la distanţă), a Diplomei de Master în Informatică (M.S.), a diplomei de Doctor în Informatică (Ph.D) şi a Diplomei de Studii Postuniversitare de Specializare în Informatică. Absolvenţii Facultăţii pot lucra în societăţi comerciale ca dezvoltatori de software, ingineri de sistem, administratori de reţea, manageri de sisteme informatice etc., sau în învăţământ ca profesori de Informatică;
  • asigură pentru fiecare program de studiu planuri de învăţământ şi programe analitice competitive care permit recunoaşterea diplomelor în orice altă ţară;
  • coordonează activitatea în informatică finalizată cu publicarea de lucrări ştiinţifice în Seria de Rapoarte Ştiinţifice a Facultăţii, în revista proprie (Analele Ştiinţifice ale Universităţii – seria Informatică) şi în reviste naţionale şi internaţionale de specialitate, prin participarea la manifestări ştiinţifice în ţară şi în străinătate, prin participarea la proiecte de cercetare finanţate de România şi de Comunitatea Europeană;
  • predă cursuri de informatică pentru alte facultăţi şi în cadrul sistemului Educaţie Continuă pentru profesorii din învăţământul preuniversitar;
  • participă la programe europene de mobilitate a studenţilor şi cadrelor didactice.

 Biblioteca de Informatică se află în corpul C al Universităţii, parter, Str. General Berthelot, nr. 16, 700483, Iaşi, E-mail: bib.inf@uaic.ro.

Strada General Berthelot, Nr. 16, RO-700483 – Iaşi

Informatii despre Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti

Universitatea TITU MAIORESCU are în structura sa 9 facultăţi: Psihologie, Drept (la Bucureşti şi Tg. Jiu), Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Ştiinţe Sociale, Politice și Umaniste, Ştiinţe Economice (la Bucureşti şi Tg. Jiu) şi Informatică.

În Universitatea TITU MAIORESCU se regăsesc toate tipurile de învăţământ superior: de licenţă, de master şi – în cadrul facultăţilor de Medicină Dentară și Drept – de doctorat. Programele de studiu,desfăşurate în forma de învăţământ cu frecvenţă (IF) şi în forma de învăţământ la distanţă (ID) sunt variate şi într-o continuă diversificare, astfel alese încât să răspundă cât mai bine solicitărilor pieţei forţei de muncă. În prezent, în Universitate se derulează 19 programe de studii universitare de licenţă, 25 programe de studii universitare de master, iar la nivelul celor două şcoli doctorale activitatea didactică şi ştiinţifică este organizată pe 12 domenii științifice.

Cadrele didactice au înaltă pregătire profesională, sunt personalităţi proeminente ale ştiinţei, ale vieţii publice româneşti, membri ai unor prestigioase asociaţii de specialitate din ţară şi din străinătate, membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi membri ai Academiei Române.

Implicată în lupta pentru excelenţă, în triunghiul cunoaşterii, educaţie-cercetare-inovare, Universitatea acordă o atenţie deosebită cercetării ştiinţifice şi pune accent pe cercetarea exploratorie şi de frontieră prin interdisciplinaritate. La nivelul Universităţii există Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare, Inovare care, prin cele 9 centre de cercetare ştiinţifică interdisciplinară, desfăşoară o intensă activitate ştiinţifică. 

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Calea Văcăreşti nr.187, Sector 4, 004051, Bucureşti
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer