Rețele de calculatoare și comunicații
Despre program
Programul de master „Rețele de Comunicații și Calculatoare” (RCC) urmărește formarea de specialiști capabili să răspundă tendinței actuale de convergență a sistemelor și rețelelor de comunicații cu cele de calculatoare. Programul RCC oferă cursuri și aplicații pe teme interdisciplinare aflate la interfața dintre domeniul ingineriei electronice și telecomunicațiilor și cel al calculatoarelor și tehnologiei informației, fiind compatibil cu programe asemănătoare ale unor universități de prestigiu din străinătate. Programul dispune de o infrastructură tehnică de top dezvoltată prin programe cu finanțare națională și europeană și de o resursă umană de excelență, incluzând 7 conductori de doctorat. Programul poate fi urmat de absolvenți de licență cu profil tehnic sau științific având un interes profesional în comunicații și calculatoare. Studiile de piață efectuate recent pe plan internațional demonstrează o cerere de specialiști în domeniu în continuă creștere, dinamică accentuată pe plan național prin dezvoltarea înregistrată în ultimii ani de serviciile de comunicații mobile și internet.
Științe Inginerești
telecomunicații și tehnologii informaționale
Electronică aplicată
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Notiuni avansate de comunicatii si retele de calculatoare
- Modelarea si functionarea sistemelor wireless
- Managementul proiectelor si problemelor complexe
- Compresia datelor si instrumentatii virtuale
- Proiecte dispozitive inteligente si internetul lucrurilor
- Comunicatii mobile si prin satelit Creativitate stiintifica
- comunicare tehnica si inovare
- Retele de senzori si ad-hoc
- Comunicatii VOIP si servicii multimedia de retea Comunicatii optice si sisteme WDM
- Etica si integritate academica
- Practica
- Elaborarea disertatiei
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Suceava
- Tehnici avansate în mașini și acționări electriceFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Managementul igienei, controlul calității produselor alimentare și asigurarea sănătății populațieiFacultatea de Inginerie Alimentară
- Electronică aplicatăFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Sisteme moderne pentru conducerea proceselor energeticeFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Expertiză tehnică, evaluare economică și managementFacultatea de Inginerie Mecanică
- Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energeticFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Ingineria și managementul calității, sănătății și securității în muncăFacultatea de Inginerie Mecanică
- Managementul energieiFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Mecatronică aplicatăFacultatea de Inginerie Mecanică
Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a fost înființată în anul 1962 în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică din necesitatea de a instrui tineri ingineri electroniști pentru fabricile brașovene de la acea vreme. În prezent, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor cuprinde trei departamente: Departamentul de Inginerie Electrică și Fizică Aplicată - IEFA; Departamentul de Automatică și Tehnologia Informației - ATI și Departamentul de Electronică și Calculatoare - EC.
Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.
Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.
Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.