Protecţia consumatorului şi a mediului
in cadrul Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, din Suceava, Moldova
Despre program
Misiunea programului Protecţia consumatorului şi a mediului este să asigure un proces educaţional de un nivel calitativ înalt, în acord cu cerinţele şi exigenţele actuale din domeniul ingineriei alimentare, alimentaţiei publice şi agroturismului; să dezvolte studenţilor competenţele necesare în activităţile de producţie, de control al calităţii alimentelor, de distribuţie, de expertiză a produselor alimentare, de cercetare-proiectare; să ofere absolvenţilor posibilitatea de a desfăşura activităţi de control vamal, sanitar-veterinar, de protecţie a mediului şi a consumatorului; să dezvolte capacitãţi de expertizare a produselor alimentare, în conformitate cu normele ISO de asigurare a calităţii totale, de protecţie a mediului şi a consumatorului.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Protecția consumatorului și a mediului
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică şi statistică I
- II
- Fizică I
- II
- Chimie anorganică şi organică I
- II
- Chimie analitică I
- II
- Informatică aplicată şi grafică asistată pe calculator I
- II
- Anteprenoriat
- Limba engleză I
- II
- Educație fizică I
- II
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Discipline facultative (Psihologia educației
- Limba franceză
- italiană
- spaniolă
- germană I
- II
- Pedagogie I)
- Chimie fizică şi coloidală I
- II
- Biochimie
- Microbiologia produselor alimentare I
- II
- Analiza instrumentală I
- II
- Metode şi tehnici de analiză instrumentală I
- II
- Elemente de inginerie mecanică
- Limba engleză III
- IV
- Educație fizică III
- IV
- Chimia alimentelor
- Elemente de inginerie mecanică
- Elemente de inginerie electrică
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Mărimi fizice si sisteme de analiză automată I
- II
- Modelaraea și automatizarea proceselor I,II)
- Discipline facultative (Pedagogie II
- Didactica specialității)
- Fenomene de transfer
- Biotehnologii alimentare
- Materiale pentru echipamente din industria alimentară
- Merceologie
- Principii și metode de conservare
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Nutriție umană și toxicologie
- Controlul alimentelor pentru nutriția specială
- Protecția și conservarea biodiversității mediului
- Siguranță și securitatea alimentară în protecția consumatorului
- Auditul mediului
- Instituții și legislația mediului
- Materii prime vegetale și animale modificate genetic
- Produse și ferme ecologice)
- Discipline facultative (Creativitate și inventică
- Psihologia muncii
- Legislația muncii)
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Autentificarea alimentelor și decelarea falsificărilor
- Controlul și expertiza produselor alimentare
- Ambalaje și design
- Depistarea și analiza drogurilor
- Activitate elaborare proiect
- Discipline opționale (Tehnicii de investigare a factorilor de mediu
- Ecologie și protecția mediului
- Sisteme de asigurare a calității
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Epidemiologie și sănătate publică
- Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului
- Metodologia studiilor de impact
- Etică și deontologie profesională
- Pragmatică și comunicare)
- Discipline facultative (Gestiunea deșeurilor
- Tehnici de negociere)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Suceava
- Managementul activităţilor din domeniul forestierFacultatea de Silvicultură
- SilviculturăFacultatea de Silvicultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Conservarea biodiversităţii şi managementul ecosistemelorFacultatea de Silvicultură
- Silvicultură (ID)Facultatea de Silvicultură
- Protecţia consumatorului şi a mediuluiFacultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.
Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.
Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.