Despre program

Misiunea programului Controlul şi expertiza produselor alimentare este să asigure un proces educaţional de un nivel calitativ înalt, în acord cu cerinţele şi exigenţele actuale din domeniul ingineriei alimentare, alimentaţiei publice şi agroturismului; să dezvolte studenţilor competenţele necesare în activităţile de producţie, de control al calităţii alimentelor, de distribuţie, de expertiză a produselor alimentare, de cercetare-proiectare; să ofere absolvenţilor posibilitatea de a desfăşura activităţi de control vamal, sanitar-veterinar, de protecţie a mediului şi a consumatorului; să dezvolte capacitãţi de expertizare a produselor alimentare, în conformitate cu normele ISO de asigurare a calităţii totale, de protecţie a mediului şi a consumatorului.

Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
4 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Matematică şi statistică I
  • II
  • Fizică I
  • II
  • Chimie anorganică şi organică I
  • II
  • Chimie analitică I
  • II
  • Informatică aplicată şi grafică asistată pe calculator I
  • II
  • Analiza discursului
  • Limba engleză I
  • II
  • Educație fizică I
  • II
  • Politici și strategii globale de securitate alimentară
  • Discipline facultative (Psihologia educației
  • Limba franceză
  • italiană
  • spaniolă I
  • II
  • Pedagogie I)
  • Chimie fizică şi coloidală I
  • II
  • Biochimie
  • Microbiologia produselor alimentare I
  • II
  • Metode şi tehnici de analiză instrumentală I
  • II
  • Elemente de inginerie mecanică
  • Limba engleză III
  • IV
  • Educație fizică III
  • IV
  • Chimia alimentelor
  • Elemente de inginerie mecanică
  • Elemente de inginerie electrică
  • Practică de specialitate
  • Discipline opționale (Mărimi fizice şi sisteme de analiză automată I
  • II
  • Modelarea și automatizarea proceselor I
  • II)
  • Discipline facultative (Pedagogie II
  • Limba germană III
  • Didactica specialității)
  • Controlul calităţii materiilor prime în industria alimentară I
  • II
  • Fenomene de transfer I
  • II
  • Tehnologii generale în industria alimentară I
  • II
  • Merceologie
  • Materiale pentru echipamente din industria alimentară
  • Practică de specialitate
  • Discipline opționale (Nutriție umană și toxicologie
  • Controlul alimentelor pentru nutriția specială
  • Analize spectroscopice
  • Tehnici de membrană în biotehnologii
  • Management și marketing
  • Managementul resurselor umane
  • Tehnici de separare și analiză cromatografică
  • Senzori și traductoare
  • Controlul și expertiza băuturilor alcoolice și nealcoolice
  • Organisme modificate genetic
  • Inocuitatea produselor alimentare
  • Metode de conservare)
  • Discipline facultative (Creativitate și inventică
  • Psihologia muncii
  • Legislația muncii)
  • Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
  • Controlul şi expertiza alimentelor şi depistarea falsurilor
  • Controlul şi expertiza produselor de alimentaţie publică
  • Ambalaje şi design
  • Depistarea și analiza drogurilor
  • Analiza senzorială
  • Activitate elaborare proiect
  • Discipline opționale (Metode de analiză și control a calității mediului
  • Ecologie și protecția mediului
  • Sisteme de asigurare a calității
  • Managementul calității
  • Epidemiologie și sănătate publică
  • Politici strategii globale de securitate alimentară
  • Etică și deontologie profesională
  • Pragmatică și comunicare
  • Legislație agroalimentară
  • Legislație și protecția consumatorului)
  • Discipline facultative (Gestiunea deșeurilor
  • Tehnici de negociere)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Suceava

Facultatea de Inginerie Alimentară

Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.

Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.

Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Strada Universității, Nr. 13, Suceava
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer