Politicile egalităţii de şanse în context românesc şi european (în limba română cu un modul în limba franceză)

Despre program

Master profesional cu durata de 2 ani (4 semestre), parte a programului de Master European EGALES 

Programme de master professionnel de 2 ans (4 semestres), inclus dans le programme de Master Européen EGALES

No. de crédits: 120 ECTS

Cursurile oferite în cadrul programului sunt predate în limba română şi în limba franceză (un semestru). Les cours proposés dans le cadre du programme de sont dispensés en roumain et en français (un semestre).

Egalitatea de șanse este o valoare politică fundamentală a Uniunii Europene, afirmată în toate documentele juridice de bază ale acestei comunități. Mai multe instrumente sunt utilizate pentru a transpune acest principiu juridic şi politic în cadrul tuturor statelor membre: directive, foi de parcurs sau strategii prioritare. Egalitatea de șanse este, așadar, un vector esențial al elaborării şi implementării politicilor publice atât la nivel european cât şi la nivel național. 

Totuși, în ceea ce privește domeniile prioritare – scăderea discriminării și a sărăciei, egalitatea pe piața muncii, reprezentarea politică a femeii – statisticile arată menținerea unor decalaje semnificative între obiectivele politice fixate și realitatea socială. Una din cauzele acestei stări de fapt este fără îndoială lipsa unui personal bine informat. 

Masterul Politicile egalității de șanse în context românesc și european își propune să răspundă acestei nevoi, prin formarea unor profesioniști care să dețină instrumentele intelectuale necesare înțelegerii unei problematici sociale și politice complexe și care pot astfel participa la analiza, implementarea sau evaluarea unor politici publice adecvate. 

În special în contextul românesc, programul nostru, prin calitatea cursurilor sale și prin multiplicarea parteneriatelor cu actori publici sau privați din domeniu, își propune un obiectiv și mai îndrăzneț: să contribuie la formarea unor noi competențe profesionale care să impulsioneze politicile egalității de șanse, încercând sa extindă impactul acestor politici în cadrul unor sectoare încă prea puțin expuse acestei problematici. 

Mai multe informații aici.

Domeniu de licenta/master
Ştiinţe politice
Specializare
Ştiinţe politice
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Analiza diacronică a politicilor egalităţii de şanse
  • Dreptul nediscriminării: evoluții și cadru instituțional
  • Egalitatea socială
  • Agenda globală a cooperării internaționale pentru dezvoltare și egalitate de şanse
  • Legislaţia şi instituţiile egalităţii de şanse
  • Les politiques publiques et l’égalité des chances
  • Politicile publice si egalitatea de sanse
  • Ethnie
  • citoyenneté et égalité des chances dans l’Europe de l’Est
  • Etnie
  • cetatenie si egalitate de sanse in Sud-Estul Europei
  • Gender: constructie identitara si egalitatea de sanse
  • Gender: construction identitaire et égalité des chances
  • Les politiques familiales et l’égalité des chances
  • Politicile familiale si principiul egaliltatii de sanse
  • Pauvreté et exclusion sociale
  • Sărăcie și excluziune socială
  • Politicile europene și conceptul de gender mainstreaming
  • Metodologia cercetării aplicative
  • Educaţie şi egalitate de şanse
  • Mediul asociativ și politicile publice ale egalității din România
  • Politici educaționale și drepturile omului
  • Seminar de cercetare
  • Instituţiile publice ale egalităţii de şanse: stagiu practic
  • Actorii egalităţii de şanse: stagiu practic

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti

Facultatea de Ştiinţe Politice

Facultatea de Științe Politice este una dintre cele mai mari facultăți de științe politice din România. Prin programele de studiu oferite și activitatea de cercetare desfășurată, Facultatea de Științe Politice își propune să dezvolte disciplina științelor politice și a celor conexe dar și valorile democratice și civice ale societății românești. Personalul academic al Facultății are o pregătire multi-disciplinară asigurând un suport de calitate programelor de studii. Absolvenții Facultății de Științe Politice sunt apreciați pentru pregătirea solidă și setul de abilități profesionale și sociale deținut și în prezent lucrează atât în țară cât și în străinătate.

Str. Expoziţiei, nr 30 A, etajul 7, Sector 1, București

Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)

Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.

Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.

În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.

Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.

Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Bdul M. Kogălniceanu nr. 36-46 sector 5 Cod poştal 050107, Bucureşti, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer