Despre program

Programul de studii „Performanţă motrică şi management în sport” se adresează cu prioritate absolvenţilor domeniului de licenţă „Educaţie fizică şi sport” ce include cele trei programe de studiu: „Sport şi performanţă motrică”, „Educaţie fizică şi sportivă”, „Kinetoterapie şi motricitate specială”. Ca un argument important în iniţierea studiilor masterale in performanţă sportivă şi management în sport stă înfiinţarea în 2007 a Centrul de Cercetare pentru Calitatea Vieţii şi Performanţa Umană, unde cursanţii derulează o bogată activitate de cercetare în domeniul sportului de performanţă şi numai. Programul de master asigură deprinderi şi competenţe pentru o carieră profesională în domeniul sportului de performanţă ca profesor antrenor (traseul 1 de specializare) sau ca manager al activităţilor sportive, al resurselor umane şi materiale din cadrul unităţilor sportive de profil (traseul 2 de specializare).

Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Modelarea conduitei sportive
 • Specializare schi
 • Specializare fotbal
 • Dopajul și dirijarea med. în sport
 • Tehnici de consiliere și asistență
 • Teoria competiției
 • Schi
 • Tehnologie informatică și modalități de aplicare în sport
 • Știința sportului
 • Optimizarea condiției fizice în antrenamentul sportiv
 • Modelarea conduitei sportive
 • Teoria competiției
 • Știința comunicării
 • Specializare FOTBAL
 • Managementul performanței în antrenamentul sportiv

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice, în Brasov

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane

Înfiinţarea şi funcţionarea unui institut superior de învăţământ pentru educaţie fizică şi sport a constituit un vechi deziderat al braşovenilor în general şi al oamenilor de sport din acest oraş în special. Tradiţia sportivă deosebit de îndelungată a braşovenilor, poziţia geografică şi cadrul natural în care este situat oraşul ca şi activitate turistică (autohtonă, internă si internaţională) au fost tot atâtea argumente în favoarea instituţionalizării şi funcţionării unui centru de învăţământ superior de profil.

În anul 1990, din iniţiativa unui colectiv din catedra E.F.S. a Universităţii "Transilvania" Braşov, a fost înaintat un memoriu la Ministerul Învăţământului, prin care se solicita înfiinţarea unei Facultăţi, ai cărei absolvenţi să fie capabili să se implice în activitatea managerială şi instructiv-educativă din turism, sport şi educaţie fizică. Această solicitare s-a materializat prin înfiinţarea secţiei de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul Facultăţii de Stiinţe de la Universitatea "Transilvania" din Braşov.

Colina Universității, Nr. 1, Braşov, România

Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov

Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.

Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.

Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
B-dul Eroilor nr.29, 500036 Braşov, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Transilvania" din Braşov
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer