Pedagogie teatrală
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Masteratul de Pedagogie Teatrală formează specialiști în domeniul artelor spectacolului, capabili să transfere în procesul educațional practici și proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este ARTISTUL-PEDAGOG, un artist pregătit să susțină ateliere de formare bazate pe un SCENARIU PEDAGOGIC și să realizeze SPECTACOLE PEDAGOGICE cu rol formativ, destinate în special tinerilor (pre-adolescenți și adolescenți). Pedagogul teatral se pregătește pentru o activitate în mediul educațional propriu-zis, dar și pentru proiecte de intervenție culturală în instituții artistice și culturale, pentru educația și formarea publicului. Nivelul său de pregătire este de înaltă competență, fiind capabil să inițieze și să susțină programe de educație teatrală și de cercetare specifică, inclusiv de nivel universitar.
Arte
Teatru şi artele spectacolului
Artele spectacolului
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti
- Artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuşi – Marionete, Coregrafie)Facultatea de Teatru
- Regie de film și TvFacultatea de Film
- Tehnici şi strategii de creaţie în sculpturăFacultatea de Arte Plastice
- Cinematografie, fotografie, media (Regie de film şi TV, Imagine de film şi TV)Facultatea de Arte
- Spectacolul coregrafic contemporanFacultatea de Arte şi Ştiinţe
- Artele spectacolului (actorie)Facultatea de Arte
- ScenaristicăFacultatea de Film
- CoregrafieFacultatea de Teatru
- ActorieFacultatea de Teatru
Facultatea de Arte
Misiunea Facultăţii de Arte poate fi sintetizată după cum urmează: -pregătirea de specialişti în domeniul artistic pentru un domeniu ce se doreşte a se integra în structurile cultural-artistice europene; -transmiterea de cunoştinţe din domeniu studenţilor, în strânsă legătură cu cele mai importante caracteristici ale cerinţelor pieţei artistice actuale; -pregătirea studenţilor în domeniul cercetării pentru diferite sfere de activitate; -formarea unor abilităţi de apropiere a tinerilor absolvenţi de sistemul administrativ-cultural românesc şi de sistemele europene în vederea aplicării în practică a cunoştinţelor dobândite; -asigurarea cu cadre didactice specializate a învăţământului preuniversitar; -perfecţionarea absolvenţilor pentru studii aprofundate (masterat) şi studii doctorale; -perfecţionarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (definitivat, grad I şi II); -perfecţionarea specialiştilor din unităţile artistice prin cursuri post universitare organizate în cadrul facultăţii sau în cadrul instituţiilor de spectacole, la cerere; -activitate de cercetare fundamentala si de cercetare contractuala prin programele cu finanţare guvernamentală si europeană; -asigurarea cu carte de specialitate în diferite domenii a specialiştilor din domeniul artistic.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.