Neurobiologie
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Masteratul de Neurobiologie este un masterat interdisciplinar în domeniul neuroștiințelor.
Obiectivele programului sunt: formarea de specialiști care să investigheze relația dintre activitatea nervoasă, cerebrală și procesele psihocomportamentale (relația corp-minte), formarea de cercetători capabili să lucreze într-o echipă interdisciplinara ce abordează rezolvarea următoarelor probleme: funcționarea creierului, transmiterea informațiilor în interiorul sistemului biologic, comunicarea interindividuala, caracteristicile vieții mentale, constituirea unui laborator de cercetare în neurobiologie, care să ofere absolvenților universitari posibilitatea de a efectuă cercetări competitive pe plan european în domeniul biofizicii membranelor în celule excitabile și neexcitabile și în acest fel de a susține lucrări de doctorat, cu care să poată intră pe piață europeană a cercetării, în poziții de post-doc.
Științe ale Naturii
Biologie
Biologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Neurofiziologia comportamentelor motivate homeostatic
- Canale ionice
- Procese de semnalizare celulară în sistemul nervos
- Etologie umană
- Zoopsihologie
- Psihofarmacologie și neurochimie
- Biostatistica și prelucrarea datelor experimentale
- Biofizica membranelor
- Neurobiologie medicală
- Neurofiziologia proceselor cognitive
- Neurobiofizica
- Metode spectroscopice și de microscopie aplicate în neurobiologie
- Neurofeedback
- Cercetare științifică
- Activitate de cercetare pentru elaborarea disertației
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Bucuresti
- Stiintele pamantului si atmosfereiFacultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- BiologieFacultatea de Biologie
- Geografia turismuluiFacultatea de Geografia Turismului din Sibiu
- Biologie medicalăFacultatea de Biologie
- Evaluarea impactului asupra mediuluiFacultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- Managementul resurselor și activităților turisticeFacultatea de Geografie
- Gestiunea spațiului turistic și servicii de ospitalitateFacultatea de Geografie
- GeografieFacultatea de Geografie
- GeologieFacultatea de Geologie şi Geofizică
Facultatea de Biologie
Facultatea a fost înfiinţată în 1864, odată cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, ca o secţie a Facultăţii de Ştiinţele Naturii. În timp, a căpătat denumiri diferite (Facultatea de Ştiinţe Naturale – Geografie, Facultatea de Biologie – Geografie – Geologie). Facultatea formează viitoarele cadre didactice din învăţămînul universitar şi pre-universitar, precum şi specialişti care pot desfăşura activităţi în: întreprinderi care folosesc biotehnologii (fabrici de antibiotice, fabrici de industrializare a laptelui, a produselor alcoolice, vinuri, bere etc.), în spitale sau în domenii ecologice şi de protecţie a mediului.
Studenţii şi cadrele didactice au la dispoziţie o importantă bază materială pentru cercetare şi practică, prin accesul la staţiunile de cercetare ale facultăţii de la Agigea (Marea Neagră) şi Potoci (Bicaz), prin Grădina Botanică, Muzeul de Istorie Naturală (primul din Ţările Române) şi un Herbarium foarte bogat în specii de plante.
În cadrul facultăţii se efectuează cercetări moderne fundamentale şi aplicative în domenii ca: biodiversitate, biotehnologii moderne, ecologie şi protecţia mediului, combaterea integrată şi biologică a dăunătorilor, genetică, biochimie, biofizică, biologie celulară, anatomie, citologie, histologie, fiziologie vegetală şi animală etc. Biblioteca de Biologie se află în corpul B al Universităţii, la etajul I, sala B-459, B-dul Carol I, nr. 20A.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.