Monitorizarea contaminării produselor de origine vegetală
Despre program
Programul de masterat „Monitorizarea contaminării produselor de origine vegetală” are misiune de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică în scopul formării unor specialişti care să aibă capacitatea de a aplica tehnologii nepoluante, de a asigura produse vegetale, sanogene din punct de vedere alimentar, în contextul integrării în Uniunea Europeană.
Misiunea didactică a acestui program este de formare de specialişti cu o bogată pregătire teoretică şi practică în evaluarea impactului diferiţilor contaminanţi din produsele vegetale asupra sănătăţii oamenilor şi mediului, capabili de a formula strategii pertinente de reducere a contaminării, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptai la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică.
Misiunea de cercetare ştiinţifică este de pregătire de cercetăto competenţi în domeniul studiat, capabil de a accesa noi direcţii de cercetare, de realiza proiecte ştiinţifice şi de interes pe plan naţional şi european in ceea c priveşte monitorizarea contaminării produselor vegetale, precum şi de înscriere programului de masterat şi absolvenţilor în circuitul internaţional de valori şi c consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Obiectivele generale ale programului de masterat sunt:
– însuşirea de către cursanţi a cunoştinţelor teoretice şi practice d domeniul monitorizării contaminării produselor vegetale;
– însuşirea tehnicilor modeme de cercetare şi utilizarea a acestora în scop dezvoltării cunoaşterii în domeniul şi rezolvării unor probleme specifice, Se urmăreşte crearea deprinderilor de cercetare independentă şi capacitatea de conduce grupuri de lucru şi de a comunica în diverse contexte.
Științe Agricole
Biotehnologii
Biotehnologii
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentarăFacultatea de Agricultură
- Managementul dezvoltării rurale durabileFacultatea de Management și Turism Rural
- Tehnologii in sistemele ecobiologice horticoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Ingineria și managementul afacerilor agricoleFacultatea de Management și Turism Rural
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Aliment – Nutriție umanăFacultatea de Inginerie Alimentară
- Administrarea afacerilor agricoleFacultatea de Management și Turism Rural
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură și Inginerie genetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt incadrate, conform clasificarii universitatilor in categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant (meniul zilei la pretul de 10 lei) si un club studențesc.
Studenții noștri beneficiază de burse substanțiale: bursa socială – 600 lei; bursa de merit – 800 lei, bursa de performanță 1500 lei.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.