Despre program

Programul de master priveşte cu precădere discipline aplicative în vederea maximizării rezultatului didactic în direcţia însuşirii principalelor probleme de ordin juridic şi care interesează activitatea juridică. Astfel, sunt avute în vedere discipline care fie nu au fost abordate în cadrul primului ciclu universitar, fie conţin instituţii juridice care necesită aprofundare, mai cu seamă din perspectiva specialistului practician în drept. Planul de învăţământ a fost elaborat după consultarea mai multor specialişti – teoreticieni şi practicieni -,precum şi a unei bibliografii bogate româneşti şi străine . El propune un pachet de discipline care au ca obiect de studiu instituţii juridice relevante în domeniul medierii conflictelor. Prin conţinutul său, programul de masterat Medierea Conflictelor se adresează tuturor categoriilor de jurişti, fiind vizaţi atât tinerii absolvenţi doritori să urmeze o carieră judiciară prin programul INM, cât şi juriştii cu o experienţă îndelungată. Pe plan educaţional, programul de masterat Medierea Conflictelor acoperă un sector de pregătire greu accesibil studiilor de licenţă – prin gradul de specializare şi profunzimea abordării – slujind obiectivului de a crea o nouă generaţie de jurişti care să poată acţiona într-o societate aflată în continuă transformare. De asemenea, programul masteral asigură absolvenţilor săi – prin programul anual de cercetare şi prin organizarea sesiunilor de comunicări ştiinţifice ale masteranzilor – vocaţia de a urma o formă doctorală de învăţământ, contribuind la identificarea şi conturarea de către aceştia a viitoarei teme de cercetare.

Domeniu de licenta/master
Drept
Specializare
Drept
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
1 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Juridice, în Bucuresti

Facultatea de Științe Juridice și Administrative

Piata Tineretului nr. 8, cod 410526 Oradea, jud. Bihor

Informatii despre Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București (UCDC) este o instituție particulară, autonomă, de învățământ superior și de cercetare științifică.

Procesul de învățământ și cercetare științifică se organizează și se desfățoară în conformitate cu principiile autonomiei universitare, ale Cartei Universitare și cerințelor sistemului de învățământ superior aliniat Procesului Bologna.

Prin activitatea sa, Universitatea a contribuit și contribuie semnificativ la realizarea compatibilizarii între procesul educațional din Romania și cel din universitățile de prestigiu europene și din întreaga lume. În acest sens, UCDC a încheiat parteneriate și acorduri de colaborare cu universități din țările Uniunii Europene, SUA, Turcia, China, Japonia ș.a. Studenții tuturor facultăților din UCDC pot beneficia de mobilități în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

În prezent, oferta educațională a Universității cuprinde 39 de programe de licență și 32 de programe de studii de master, în următoarele domenii: Administrarea afacerilor, Economie și afaceri internaționale, Finanțe, Contabilitate, Marketing, Drept, Istorie, Geografie, Limbi și literaturi străine, Științe ale educației, Științe politice, Științe ale comunicării și Științe administrative.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Splaiul Unirii nr. 176, sector 4, București
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer