Managementul activităţilor din domeniul forestier

Despre program

Misiunea Facultatii de Silvicultura din Suceava este de a perfectiona sistemul de invatamant superior de specialitate pentru a-l adapta cerintelor impuse de evolutia societatii si economiei. Cererea de competente profesionale ale inginerului silvic format in cadrul Facultatii de Silvicultura a evoluat in ultimele doua decenii. Excelenta tehnica si capacitatea de a rezolva probleme de proiectare tehnica a activitatii in silvicultura sunt criteriile dominante de apreciere a inginerului silvic, insa absolventului Facultatii de Silvicultura i se solicita din ce in ce mai mult capacitati si deprinderi in domenii noi, precum: abordarea ecosistemica a gestionarii silvice, managementul riscului in contextul schimbarilor climatice, evolutia catre o gestionare bazata pe servicii fata de o gestionare bazata pe implementare si control, managementul serviciilor de stocare a carbonului in paduri, managementul biodiversitatii, integrarea criteriilor socio-economice in gestionarea forestiera, utilizarea tehnicilor moderne de dobandire si analiza a informatiilor asupra ecosistemelor forestiere, certificarea padurilor si managementul calitatii.
Evolutia cunostintelor in aceste domenii noi, precum si transmiterea lor prin activitatea de invatamant presupune un efort sustinut din partea cadrelor didactice pentru adaptarea programelor analitice prin activitatea proprie de cercetare.
Prin colaborarea cu facultatile de profil din tara si strainatate, se urmareste in permanenta realizarea unei apropieri conceptuale a pregatirii de specialitate, astfel incat absolventii facultatii noastre sa fie capabili sa desfasoare o activitate performanta in unitatile forestiere din interiorul sau din exteriorul granitelor tarii.

Domeniu de licenta/master
Silvicultură
Specializare
Exploatări forestiere
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Particularităţi ale managementului forestier
  • Metodologia adoptării decizie
  • Gestionarea integrată a resurselor forestiere
  • Organizarea activităţii în industria lemnului
  • Piaţa lemnului şi economia forestieră
  • Strategia firmei cu specific forestier
  • Managementul resurselor umane
  • Managementul investiţiilor în domeniul forestier
  • Marketingul produselor şi serviciilor forestiere
  • Etică și integritate academică
  • Managementul proiectelor
  • Practică de specialitate
  • Elaborarea lucrării de disertaţie

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Suceava

Facultatea de Silvicultură

Facultatea de Silvicultura din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" si-a conturat misiunea proprie si obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca in concordanta cu misiunea si obiectivele generale ale universitatii, cu necesitatile actuale si perspectivele de gospodarire a fondului forestier, bazandu-se pe traditia europeana a invatamantului silvic superior bucovinean. Componentele principale ale activitatii Facultatii de Silvicultura sunt invatamantul si cercetarea stiintifica in domeniul forestier. Facultatea isi indeplineste misiunea sa prin perfectionarea continua a studentilor in spiritul progresului cunoasterii si al educatiei permanente, participarea activa la viata stiintifica si culturala universala, dar si prin dezvoltarea in interiorul sau a unei puternice echipe de cercetare, care sa participe la realizarea unor proiecte stiintifice de anvergura si la diversificarea ofertei de studii, in corelatie cu cerintele pietei muncii. Facultatea de Silvicultura din Suceava pregateste ingineri silvici cu profil complex pentru activitatile de cultura a padurilor, exploatarea si transportul masei lemnoase, industrializarea primara si valorificarea lemnului. 

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.

Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.

Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Strada Universității, Nr. 13, Suceava
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer