Jurnalism
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul de studii universitare de licență Jurnalism vizează dezvoltarea competențelor privind înțelegerea sistemului mass-media, în integralitatea sa, și cunoașterea diferitelor canale mediatice, a tehnicilor de redactare și editare specifice fiecărui suport, a tehnicilor de cercetare și colectare a informațiilor, a normelor etice și deontologice ale profesiei, precum și dobândirea de cunoștințe specifice în domeniul Științele comunicării. Asimilarea noțiunilor teoretice și practice are rolul de a-i face capabili pe viitorii specialiști nu doar să înregistreze evenimentele, ci și să le înțeleagă, să le analizeze și să le
comenteze, având astfel șanse reale în competiția de pe piața liberă a
forței de muncă.
Studenții au posibilitatea de a efectua stagiile de practică chiar în cadrul structurilor proprii ale Universității Spiru Haret: TV H, Radio Seven sau Opinia Națională.
Oportunități de carieră
Prin complexitatea sistemului mass-media și dinamica acestuia, absolvenții specializării Jurnalism au la dispoziție o varietate de instituții de presă și de posibilități de angajare, precum: redactor, reporter, editorialist, agent de știri, cameraman, caricaturist, comentator, copywriter, publicitate, corespondent special (țară și străinătate) radio/TV/presă, coordonator programe TV, fotoreporter, mediaplanner, operator, tehnoredactor, prezentator (crainic) radio/TV, producător audio-video, regizor de emisie/studio/sunet, secretar de emisie/redacție/agenție, șef agenție publicitate, videojurnalist etc.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Jurnalism
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Administraţie publicăFacultatea de Administraţie şi Afaceri
- Politică şi economie europeanăDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Ştiinţe politiceFacultatea de Ştiinţe Sociale
- Administraţie publicăFacultatea de Administrație și Management Public
- Administraţie PublicăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Ştiinţe politiceFacultatea de Ştiinţe Politice
- Puterea executivă și administrația publicăFacultatea de Administraţie Publică
- Comunicare şi Afaceri Europene (în limba engleză)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Consiliere școlară și dezvoltarea cariereiFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Misiunea Facultății de Științe Socio-Umane este aceea de educație și cercetare, urmărind prin interdisciplinaritate să ofere viitorilor absolvenți un cadru de pregătire bazat pe cunoaștere și competență. Facultatea de Științe Socio-Umane a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 410 din 25 aprilie 2002 și funcționează începând cu data de 1 octombrie 2002. În componența ei se regăsesc 4 domenii de licență acreditate: Istorie, Psihologie, Jurnalism, Relații internaționale și studii europene. Procesul Bologna este asigurat în continuarea studiilor prin intermediul a 4 programe de masterat, acreditate și prin dezvolatarea altora noi. Urmând misiunea de educație și cercetare Facultatea de Științe Socio-Umane caută în permamență să-și adapteze oferta educațională – prin discipline noi și schimburi interacademice - și profesională – prin cadre didactice și de cercetare de prestigiu.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.