Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism
Despre program
Specializarea “Inginerie şi Management in alimentaţie publică şi agroturism” urmăreşte formarea prin studii interdisciplinare a inginerilor economişti, cu o pregătire complexă în domeniul ingineriei alimentare, agroturismului şi al afacerilor, în concordanţă cu ultimele realizări pe plan mondial. Ei pot deveni specialişti cu o mare deschidere pentru activităţile de producţie, organizare, strategie, marketing, personal si administraţie din cadrul firmelor din domeniul alimentaţiei publice şi agroturismului.
Domeniul Inginerie şi Management, specializarea “Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism”, are ca obiectiv îndeplinirea misiunii de a forma, specialişti cu o mare deschidere pentru activităţile de pregătire a alimentelor pentru unităţile de alimentaţie publică, de monitorizare a calităţii materiilor prime, a tehnologiei de pregătire pentru a asigura că produsele au calitatea corespunzătoare specificaţiilor, de organizare, strategie, marketing, personal si administraţie din cadrul firmelor din domeniul alimentaţiei publice şi agroturismului.
Științe Agricole
Inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică
- Chimie enorganică și analitică
- Biofizică
- Biochimie
- Chimia alimentelor
- Statistică matematică
- Botanică
- Geografie fizică și economică
- Topografie
- Management general
- Elemente de inginerie mecanică
- Desen tehnic
- Discipline opționale (Programare și limbaj de programare
- Informatică aplicată
- Grafică asistată de calculator
- Infografică)
- Discipline complementare (Limbă străină
- Educație fizică)
- Bazele economiei
- Biochima produselor alimentare
- Agrotehnică
- Marketing
- Microbiologie alimentară
- Bazele gastronomiei
- Principiile nutriției umane
- Ecologie și protecția mediului
- Contabilitate
- Practică
- Operații unitare în alimentația publică
- Legislație în agroturism
- Igienă
- Discipline opționale (Comunicare profesională
- Etică profesională
- Tehnica frigului și climatizării în industria alimentară
- Frigotehnică)
- Discipline complementare (Limbă străină
- Educație fizică)
- Discipline facultative (Fondul natural și antropic al turismului
- Ecoeconomie
- Metode de cercetare în APA)
- Utilaje tehnologice
- Contabilitate
- Modelarea și simularea sistemelor
- Finanțe
- credite
- Analiză economică
- Merceologie
- Băuturi în alimentația publică
- Produse de panificație și patiserie
- Catering
- Managementul producției și serviciilor în APA
- Produse din lapte / din carne / de cofetărie / de origine vegetală în alimentația publică
- Practică
- Discipline opționale (Aditivi și incrediente în industria alimentară
- Psihologia alimentației umane)
- Discipline facultative (Etnogastronomie
- Tehnologii de exploatare a cabalinelor - Echitație)
- Managementul proiectului
- Managementul calității și siguranței alimentului
- Economia firmei
- Legislație și protecția consumatorului
- Sisteme de gestiune a datelor
- Silvicultură și produse ale pădurii
- Activități și servicii agroturistice
- Cercetări de marketing în APA
- Managementul resurselor umane în APA
- Dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii în APA
- Practică pentru elaborarea proiectului de diplomă
- Proiect diplomă
- Discipline opționale (Proiectarea și exploatarea amenajărilor de alimentație publică și agroturism
- Amenajarea agroturistică a teritoriului
- Turism și relații internaționale
- Instituții
- mecanisme și terminologii comunitare
- Turism rural
- Politici agricole comunitare
- Management strategic
- Managementul dezvoltării durabile)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Sibiu
- Montanologie
- Ingineria produselor alimentare
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism
- Ingineria produselor alimentare (ID)
- Biotehnologii pentru industria alimentară
- Managementul procesării moderne a alimentelor
- Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentelor
- Controlul şi expertiza produselor alimentare
- Montanologie (ID)