Controlul şi expertiza produselor alimentare
Program al Controlul şi expertiza produselor alimentare,
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Programul Controlul şi expertiza alimentelor se adreseaza absolventilor de invatamant superior, care activeaza in industria producatoare de alimente sa in organismele de control ale calitatii si securitatii alimentare . Obiectivele vizeaza perfectionarea specialistilor in domeniul analizelor moderne de control, cunoasterii legislatiei nationale si internationale in domeniu, implementarii eficiente a sistemului HACCP specific fiecarui tip de intreprindere si a metodelor moderne de modelare si stimulare.
Domeniu
Științe Agricole
Domeniu de licenta/master
Ingineria produselor alimentare
Specializare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
4 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Statistică matematică
- Matematică
- Chimie organică
- Chimie anorganică și analitică
- Analiză instrumentală
- Fizică
- Chimie fizică și coloidală
- Desen tehnic
- Biochimie
- Elemente de inginerie mecanică
- Chimia alimentelor
- Discipline opționale (Programare și limbaje de programare
- Informatică aplicată
- Grafică asistată de calculator
- Infografică)
- Discipline complementare (Limbă străină
- Educație fizică)
- Microbiologie generală
- Microbiologie specială
- Biochimia produselor alimentare
- Aditivi și incrediente în industria alimentară
- Toxicologie și înlocuirea produselor alimentare
- Fenomene de transfer
- Operații unitare în industria alimentară
- Management și marketing
- Analize senzoriale
- Practică
- Ecologie și protecția mediului
- Igienă
- Discipline opționale (Principiile nutriției umane
- Psihologia alimentației umane
- Tehnica frigului și climatizării în industria alimentară
- Principii și metode de conservare a produselor alimentare)
- Discipline complementare (Limbă străină
- Educație fizică)
- Operații unitare în industria alimentară
- Utilaje în industria alimentară
- Principii și metode neconvenționale în industria alimentară
- Practică
- Controlul și expertiza în industria vinului / fermentativă / laptelui / cărnii / produselor zaharoase / conservelor / panificației / morăritului
- Discipline opționale (Modelarea și automatizarea proceselor în industria alimentară
- Modelarea și automatizarea bioproduselor
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Biotehnologii alimentare)
- Ambalaje și design în industria alimentară
- Legislație și protecția consumatorului
- Controlul și asigurarea calității în industria alimentară
- Expertiza produselor alimentare
- Autentificare și controlul produselor alimentare
- Metode de predicție a calității produselor alimentare
- Merceologie
- Metode biochimice de control și expertiză a alimentelor
- Metode microbiologice și imunologice de control și expertiză a alimentelor
- Metode reologice și texturale de control și expertiză a alimentelor
- Metode termice de control și expertiză a alimentelor
- Parazitologie și epidemiologie
- Proiect control și expertiză în industria alimentară
- Practică pentru elaborare proiect de diplomă
- Examen de diplomă
- Discipline opționale (Sisteme de gestiune a adatelor în controlul și expertiza alimentelor
- Sisteme de gestiune a datelor în alimentație publică și agroturism)
Intra in familia Educativa
În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Sibiu
- Montanologie (ID)
- Controlul şi expertiza produselor alimentare
- Ingineria produselor alimentare
- Montanologie
- Ingineria produselor alimentare (ID)
- Managementul procesării moderne a alimentelor
- Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentelor
- Biotehnologii pentru industria alimentară
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism