Despre program

Programul de studii Ingineria Produselor Alimentare asigură competenţe în vederea identificării, descrierii şi utilizării adecvate a noţiunilor specifice ştiinţei alimentului şi siguranţei alimentare. Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalaţiilor şi echipamentelor de industrie alimentară. Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit. Managementul producţiei, controlul calităţii produselor alimentare şi realizarea proceselor de marketing. Managementul tehnologiilor de valorificare a subproduselor şi deşeurilor din industria alimentară şi asigurarea protecţiei mediului.

Domeniu de licenta/master
Ingineria produselor alimentare
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
4 ani
Forma de invatamant
ID - la distanță
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Matematică
  • Chimie organică
  • Chimia alimentelor
  • Chimie anorganică și analitică
  • Analiză instrumentală
  • Biofizică
  • Chimie fizică și coloidală
  • Biochimie
  • Elemente de inginerie mecanică
  • Ecologie și protecția mediului
  • Discipline opționale (Programare și limbaje de programare
  • Informatică aplicată
  • Grafică asistată de calculator
  • Infografică)
  • Discipline complementare (Econimie și contabilitate
  • Limbă străină
  • Educație fizică)
  • Desen tehnic
  • Microbiologie generală
  • Microbiologie specială
  • Biochimia produselor alimentare
  • Aditivi și incrediente în industria alimentară
  • Toxicologie și inocuitatea produselor alimentare
  • Fenomene de transfer
  • Operațiuni unitare în industria alimentară
  • Management și marketing
  • Inginerie electrică
  • Practică
  • Igienă
  • Discipline opționale (Principiile nutriției umane
  • Psihologiua alimentației umane
  • Tehnica frigului și climatizări în industria alimentară
  • Principii și metode de conservare a produselor alimentare)
  • Discipline complementare (Limbă străină
  • Educație fizică)
  • Operații unitare în industria alimentară
  • Utilaje în industria alimentară
  • Legislație și protecția consumatorului
  • Practică
  • Tehnologii generale în industria allimentară: Tehnologii 1/2/3/4
  • Discipline opționale (Politici și strategii globale de securitate alimentară
  • Securitate alimentară
  • Modelarea și automatizarea proceselor în industria alimentară
  • Modelarea și automatizarea bioproceselor
  • Principii și metode neconvenționale în industria alimentară
  • Procesarea minimă atermică și termică a produselor alimentare)
  • Controlul și asigurarea calității în industria alimentară
  • Economia energiei în industria alimentară
  • Ambalaje și design în industria alimentară
  • Tehnologii generale în industria alimentară: Tehnologii 5/6/7/8
  • Proiect tehnologic
  • Proiect utilaj în industria alimentară
  • Practica pentru elaborarea proiectului de diplomă
  • Discipline opționale (Sisteme integrate de producție în industria alimentară
  • Sisteme integrate de producție în biotehnologii)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer