Geografia turismului (în limba franceză)
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
Geografia este una dintre cele mai frumoase științe, explorarea ei într-o limbă străină este un avantaj așa că dacă vrei să afli toate secretele despre lumea care te înconjoră și dacă ești pasionat de limba franceză poți studia Geografia turismului în limba Franceză. Untilizând o limbă de circulație internațională vei afla secrete pe care orice geograf trebuie să le știe: meteorologie, climatologie, hidrologie, oceanografie, cartografie. Dar pentru că cea mai mare curiozitate a ta este turismul vei învăța despre geografia turismului și a serviciilor, despre ecoturism, geografie rurală și potențial turistic al spațiilor rurale, toate acestea vor fi completate de cunoștințe de contabilitate în turism și de management al activităților turistice. Și dacă aceste domenii fascinante te vor îndemna să devii absolvent al specializării Geografie vei putea să ajungi profesor în învăţământul preuniversitar şi universitar, analist în turism, analist teritorial, analist în probleme demografice, specialist în probleme de urbanizare, specialist în probleme de geopolitică şi economie mondială.
Științe ale Naturii
Geografie
Geografia turismului
Licență
Franceza
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Applications géographiques sur le terrain
- Cartographie avec des éléments de géomatique
- Cours pratique: Langue étrangère
- Cours pratique: Langue étrangère
- Culture et civilisation
- Géodémographie
- Géographie du tourisme
- Géographie générale (physique et humaine)
- Géographie économique et des ressources naturelles
- Géologie générale
- Histoire de l'Art
- Hydrologie et Océanographie
- Informatique appliquées en géosciences
- Météorologie et Climatologie
- Sport
- Géomorphologie
- Pédogeographie
- Biogéographie
- Comptabilité en tourisme
- Economie du tourisme international
- Cours pratique: Langue étrangère
- Management des activités touristiques
- Géographie des milieux naturels du Globe
- Géographie de l'habitat humain
- Régions et centres touristiques
- Statistiques
- Pratique de specialité
- Cultures et civilisations francophones
- Techniques de Guides touristiques
- Systèmes Informationnels Géographiques appliquées en tourisme
- Géographie historique et politique
- Sport
- Géographie des eaux minérales et thermales
- Potentiel touristique naturel de la Roumanie
- Géographie de l’environnement
- Organisation et aménagement du territoire
- Géosites
- Discipline optionnelle
- Marketing touristique
- Potentiel touristique anthropique de la Roumanie
- Géographie culturelle et Ethnographie
- Elaboration du mémoire de licence
- Evaluation et valorisation du potentiel touristique urbain et rural-Discipline optionnelle
- Centres et régions touristiques de Roumanie-Discipline optionnelle
- Parcs et réserves naturelles-Discipline optionnelle
- Méthodes et techniques de communication-Discipline optionnelle
- Balnéoclimatologie et tourisme balnéaire-Discipline optionnelle
- Politiques touristiques et développement durable-Discipline optionnelle
- Karstologie-Discipline optionnelle
- Toponomastique geographique-Discipline optionnelle
- Hasards naturels et anthropogènes et risques induits- Discipline facultative
- Organisation des entreprises touristiques- Discipline facultative
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Iasi
- Ecologie şi protecţia mediuluiFacultatea de Biologie
- Mediul actual şi dezvoltare durabilăFacultatea de Geografie şi Geologie
- Conservarea biodiversităţiiFacultatea de Biologie
- Genetică moleculară (în limba engleză)Facultatea de Biologie
- Planificare teritorialăFacultatea de Geografie şi Geologie
- Biotehnologii microbiene și celulareFacultatea de Biologie
- Riscuri naturale şi amenajarea teritoriuluiFacultatea de Geografie şi Geologie
- GeochimieFacultatea de Geografie şi Geologie
- Geologie de sondă și ambientalăFacultatea de Geografie şi Geologie
Facultatea de Geografie şi Geologie
Facultatea de Geografie şi Geologie prezintă o structură complexă, adaptată cerinţelor societăţii româneşti, dar şi cu deschidere europeană. În facultate funcţionează atât specializări cu profil universitar cât şi specializări cu profil tehnic, motiv pentru care strategia de dezvoltare prezintă particularităţi adecvate fiecărui domeniu.
În cei aproape 150 de existenţă a Universităţii din Iaşi, domeniul geoştiinţelor a fost reprezentat fără întrerupere, în timp ce facultatea a purtat diferite denumiri, fiind uneori mai extinsă, cuprinzând şi secţii din profilele biologie şi istorie. Învăţământul superior în domeniul geoştiinţelor este legat de anii de început ai Universităţii ieşene. Este vorba de data de 16 octombrie 1863, când profesorul Grigore Cobălcescu a fost numit titular la Catedra de Ştiinţe Naturale din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Acesta a fost începutul învăţământului geologic. Geografia a fost temporar introdusă în curricula universitară începând cu anul 1884. În 1904 s-a înfiinţat prima catedră cu specific geografic. În timp, structura administrativă a Universităţii a plasat învăţământul din sfera geoştiinţelor împreună cu alte specializări. Iniţial, a funcţionat o Facultate de Ştiinţe Naturale, apoi Facultatea de Istorie – Geografie (1948- 1950), Facultatea de Geologie – Geografie (1950), Facultatea de Ştiinţe Naturale – Geografie (1959), Facultatea de Biologie – Geografie (1959- 1977), Facultatea de Biologie – Geografie – Geologie (1977- 1990) şi Facultatea de Geografie şi Geologie din 1990 şi până în prezent.
În cadrul parteneriatelor de cercetare actuale, menţionăm relaţiile pe care le avem cu universităţi de prestigiu din ţările Comunităţii Europene, din spaţiul francofon (Franţa, Belgia), anglo – saxon (Anglia, Germania, Elveţia) şi latin (Italia, Spania), sau din alte regiuni (Japonia, SUA etc). Au fost efectuate stagii de documentare şi pregătire în străinătate, doctorate în cotutelă (Franţa), doctorate în străinătate (Japonia, S.U.A., Elveţia). La toate acestea se adaugă un mare număr de mobilităţi (cadre didactice şi studenţi) în cadrul programelor Tempus, Leonardo da Vinci, Erasmus – Socrates, cât şi participări la manifestări ştiinţifice internaţionale şi stagii de documentare în diferite regiuni ale globului: Nordul Africii (Tunisia, Maroc), Asia de Sud – Est (Thailanda, Filipine), Extremul Orient (China, Japonia), America de Sud (Brazilia, Argentina), America de Nord (Canada, SUA), Peninsula Iberică (Spania), Europa vestică (Franţa, Italia, Germania), Europa Centrală (Austria, Ungaria, Slovacia) şi altele.
Biblioteca de Geografie-Geologie se află în corpul B al Universităţii, la etajul III, B-dul Carol I, nr. 20A, 700505, Iaşi, E-mail: bib.geo@uaic.ro, Telefon: 0232 26 1796.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.