Filosofie politică și morală
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Acest modul se adresează studenţilor interesaţi de o reflecţie sistematică asupra naturii şi fundamentelor societăţii şi ale moralei, asupra specificităţii doctrinelor şi ideologiilor politice, asupra istoriei gândirii politice sau manierelor teoretice de abordare a problemelor etice. Majoritatea oamenilor trăiesc fără să se întrebe dacă şi de ce opiniile şi convingerile lor fundamentale sunt corecte, acceptând că este imoral să ucizi, sau să furi, de pildă, chiar dacă nu respectă întotdeauna aceste reguli de conduită. Dar ce înseamnă a fi moral sau imoral? Cine stabileşte valorile şi cu ce scop? Apoi, ce înseamnă a te comporta drept? Care este rolul guvernământului? Ce este statul? Răspunsurile la aceste întrebări sunt fără îndoială importante pentru noi toţi. Studenţii care studiază disciplinele specifice acestui modul îşi dezvoltă abilitatea de a analiza motivaţiile şi temeiurile care stau la baza acţiunilor umane, însuşindu-şi în acelaşi timp o serie de cunoştinţe care îi abilitează să participe activ la viaţa comunităţii, în instituţii publice, politice şi în organizaţiile care desfăşoară activităţi economice în slujba societăţii. De altfel, prin maniera de studiu şi prin interesul pentru probleme concrete din realitatea înconjurătoare, această specializare oferă o flexibilitate remarcabilă în alegerea unei cariere.
Științe Umaniste
Filosofie
Filosofie
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti
- JaponezăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Cultură și politică în context european și internaționalFacultatea de Litere
- Traductologie latino-romanicăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Resurse umaneFacultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Germană (avansați)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Studii cultural europeneDepartamentul de Formare didactică și științe socio-umane
- Literatură universală şi comparată – O limbă şi literatură modernă (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, rusă)/ Limba și literatura latinăFacultatea de Litere
- Traducere și interpretare specializatăFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Arhivistică contemporanăFacultatea de Arhivistică
Facultatea de Filosofie
Misiunea Facultăţii de Filozofie, decisă de conducerea Provinciei Sf. Iosif a Fraţilor Minori Conventuali din România şi a Senatului Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman din data de 20.03.2009, are ca scop imediat un ajutor în înţelegerea mai profundă a studiului teologiei pentru tinerii care se pregătesc în vederea accederii la Sacramentul preoţiei, iar ca scop mai îndepărtat formarea unor conştiinţe capabile de reflecţie profund filozofică şi spirit critic faţă de provocările gândirii societăţii româneşti, europene şi universale.
Obiectivele acestui program de studiu au în vedere formarea filozofică, teologică şi pastorală a studenţilor care se simt chemaţi să devină cetăţeni cu o largă capacitate de gândire, un orizont amplu de înţelegere a lumii în care trăiesc cât şi preoţi romano-catolici şi persoane consacrate.
Programul de studiu aduce cu sine o creştere substanţială şi calitativă a învăţământul filozofic şi teologic din România prin programa analitică, numărul studenţilor adecvat studiilor de filozofie şi teologie şi profesorii specializaţi în aceste domenii.
Absolvenţii au capacitatea de a conştientiza problemele şi provocările cu care se confruntă comunităţile civile şi creştine şi, în acelaşi timp, conştientizează şi necesitatea unei vieţi individuale autentice.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.