Controlul şi expertiza produselor alimentare
in cadrul Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, din Arad, Banat
Despre program
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare formează specialişti pentru unităţile cu profil de industrie alimentară. Inginerii absolvenţi ai acestei specializări pot funcţiona în domeniul protecţiei consumatorului, cercetării şi proiectării unităților din industria alimentara, în învăţământul liceal, postliceal şi universitar, în centrele de păstrare şi preindustrializare a produselor agricole, ca şi specialişti consultanţi în implementarea programelor naţionale şi internaţionale de industrie alimentară.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Fizică
- Chimie I
- II
- Informatică aplicată
- Politici şi strategii globale de securitate alimentară
- Limbă modernă I
- II
- Educaţie fizică si sport I
- II
- Algebră liniară
- geometrie analitică și diferentială
- Metode şi tehnici de analiză instrumentală
- Elemente de inginerie mecanică
- Ecologie şi protecţia mediului
- Discipline facultative (Limbă modernă F I
- II
- Pedagogie I
- Etică şi deontologie profesională
- Psihologia educației)
- Chimie fizică
- Operaţii unitare în industria alimentară I
- II
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare I
- II
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Biochimie I
- II
- Microbiologie generală
- Limbă modernă III
- IV
- Educaţie fizică şi sport III
- IV
- Coloizi în industria alimentară
- Chimia alimentelor
- Principiile nutriţiei umane
- Practică de domeniu
- Discipline facultative (Limbă modernă F III
- IV
- Pedagogie II
- Didactica specializării)
- Proiectarea produselor noi
- Tehnologii generale în industria alimentară I
- II
- Legislaţie în industria alimentară
- Utilaje în industria alimentară I
- II
- Utilaje în industria alimentară I
- II Proiect
- Inocuitatea produselor alimentare
- Marketing
- Ambalarea
- etichetarea şi designul in industria alimentară
- Metode spectroscopice de analiză a alimentelor
- Analize senzoriale
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Microbiologie specială
- Controlul şi expertiza băuturilor alcoolice şi nealcoolice
- Frigul artificial în siguranţa alimentelor
- Enzimologie
- Alimente modificate genetic
- Optimizarea tehnologiilor alimentare
- Etică și integritate academică
- Metode enzimatice și imunologice de analiză)
- Discipline facultative (Examen de absolvire nivelul I
- Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu I
- II
- Instruire asistată de calculator
- Managementul clasei de elevi)
- Management
- Toxicologia produselor alimentare
- Control fitosanitar
- Grafică asistată de calculator I
- II
- Controlul și asigurarea calității în industria alimentară
- Igiena societăților din industria alimentară
- Controlul sanitar veterinar şi siguranţa alimentelor
- Practică pentru elaborarea proiectului de diplomă
- Elaborarea proiectului de diplomă
- Discipline opționale (Gastrotehnie şi catering
- Autentificarea și falsificarea alimentelor I
- II
- Controlul calităţii produselor de origine vegetală
- Controlul calităţii produselor de origine animală
- Tehnici membranare în analiza alimentelor
- Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale
- Alimente funcţionale
- Controlul şi experiza produselor de alimentaţie publică
- Automatizarea proceselor din industria alimentară
- Procesarea minimă atermică şi termică a produselor alimentare
- Produse tradiţionale şi ecologice)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Arad
- SilviculturăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Protecţia consumatorului şi a mediuluiFacultatea de Inginerie Alimentară
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- SilviculturăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Management și marketing forestierFacultatea de Ştiinţe Economice
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Inginerie Alimentară
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Managementul calităţii produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Controlul şi expertiza produselor textileFacultatea de Inginerie
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Universitatea "Aurel Vlaicu" este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată şi certificată ARACIS și IEP-EUA, care continuă tradiţia învăţământului universitar arădean începută pe aceste locuri cu Institutul de Teologie (1822), Facultatea de Zootehnie şi Medicină Veterinară (1947), Institutul de Subingineri (1972).
Universitatea „Aurel Vlaicu” este o comunitate academică distinctă care funcţionează în baza prevederilor Constituţiei României, a legilor şi normativelor referitoare la sistemul de învăţământ.
Universitatea dispune de un personal academic cu înaltă pregătire profesională şi dotări de cea mai bună calitate pentru activităţile didactice şi ştiinţifice, astfel că baza materială este excepţională, cuprinzând peste 47.000 mp.
Diplomele, emise sub egida MECȘ, sunt recunoscute în ţară şi străinătate.
Studenţilor noştri le sunt asigurate condiţii foarte bune prin:
- posibilitatea obţinerii unor burse de merit, de studiu şi sociale, atât pentru studenţii bugetari cât şi pentru studenţii cu taxă. Bursele acoperă toate cheltuielile de şcolarizare;
- posibilitatea obţinerii unor burse de studiu în străinătate şi cuprinderea în proiecte (în prezent suntem parteneri la numeroase proiecte europene privind mobilităţi ale studenţilor universităţii în Germania, Norvegia, Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Finlanda);
- reduceri de tarife pentru transport, manifestări culturale şi sportive;
- cazarea în căminele studenţeşti, servirea mesei la cantină;
- tabere studenţeşti gratuite;
- ample şi numeroase activităţi studenţeşti organizate de Liga Studenţilor din UAV