Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
in cadrul Universitatea "Transilvania" din Braşov, din Brasov, Transilvania
Despre program
Obiectivul programului de studii Controlul şi expertiza produselor alimentare este acela de a forma specialişti pentru controlul şi expertiza produselor alimentare şi optimizarea calităţii produselor alimentare. Identificarea, descrierea şi utilizarea adecvată a noţiunilor specifice ştiinţei alimentului şi siguranţei alimentare. Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit. Monitorizarea sistemelor de management al calităţii şi siguranţei alimentare. Realizarea controlului şi expertizei produselor alimentare inclusiv în domeniul protecţiei consumatorilor. Realizarea de activităţi de management şi marketing pe lanţul agro-alimentar.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Chimie
- Fizică
- Programarea calculatoarelor și limbaje de programare
- Elemente de inginerie mecanică
- Ecologie și protecția mediului
- Teoria probabilităților și statistică matematică
- Legislație și protecția consumatorului
- Programarea calculatoarelor și limbaje de programare
- Elemente de inginerie mecanică
- Limba engleză
- Limba spaniolă
- Limba germană sau Limba franceză
- Educație fizică și sport
- Elemente de inginerie electrică
- Fizică
- Microbiologie specială
- Operații unitare în industria alimentară
- Chimie
- Coloizi în industria alimentară
- Legislație în industria alimentară
- Igiena întreprinderii de industrie alimentară
- Principiile nutriției umane
- Microbiologie specială
- Operații unitare în industria alimentară
- Grafcă asistată de calculator
- Practică de domeniu
- Limba engleză
- Limba spaniolă
- Limba germană sau Limba franceză
- Educație fizică si sport
- Controlul sanitar veterinar și siguranța alimentului
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Analiza produselor alimentare
- Analize senzoriale
- Utilaje în industria alimentară
- Aditivi și ingrediente în industria alimentară
- Materiale pentru echipamente din industria alimentară
- Materii prime vegetale
- Ambalarea și etichearea produselor alimentare
- Comportamentul consumatorului
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Utilaje în industria alimentară
- Controlul și expertiza băuturilor alcoolice și nealcoolice
- Biotehnologii alimentare
- Toxicologia produselor alimentare
- Reziduri anorganice și organice în produsele agroalimentare
- Tehnologii generale ale produselor de origine animală
- Practică de specialitate
- Managementul calităţii
- Controlul calității produselor de origine vegetală
- Controlul calității produselor de origine
- animală,Merceologia produselor alimentare
- Analiză instrumentală fizico-chimică
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Psihologia alimentaţiei umane
- Frigul artificial în siguranța alimentelor
- Management
- Expertiză și siguranţă alimentară
- Controlul și expertiza alimentelor și depistarea falsurilor
- Marketing
- Reologia alimentelor
- Economie generală
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Inocuitatea produselor alimentare
- Pregatire proiect diploma
- Practică proiect de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Brasov
- Structuri Avansate din Lemn și Tehnologii InovativeFacultatea de Ingineria lemnului
- Inginerie ForestieraFacultatea de Ingineria lemnului
- Eco-Design de Mobilier și RestaurareFacultatea de Ingineria lemnului
- Ingineria și designul produselor finite din lemnFacultatea de Ingineria lemnului
- Sisteme de Procesare şi Controlul Calităţii Produselor AgroalimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Controlul şi Expertiza Produselor AlimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Exploatări forestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Ingineria și designul produselor finite din lemn (în limba engleză)Facultatea de Ingineria lemnului
Facultatea de Alimentaţie şi Turism
Deşi tânără, Facultatea de Alimentaţie şi Turism s-a făcut repede cunoscută prin promovarea unui învăţământ modern şi dinamic, racordat la sistemul internaţional, într-unul din domeniile cele mai atrăgătoare şi mai importante în momentul de faţă: studiul alimentaţiei în armonie cu cel al industriei turismului şi ospitalităţii. Este singura facultate din România care abordează unitar alimentaţia şi turismul într-o viziune inginerească. Concomitent, problematica este studiată şi din perspectiva managementului, îmbinând aspectele tehnice cu cele specifice gospodăririi activităţii, ca şi concept de afacere (inginerie economică), dar și in raport cu natura (ecoturismul etc.).
Calitatea vieţii fiecărei persoane, ca şi întreaga evoluţie a societăţii, depind de starea nutriţiei şi de sănătatea fizică şi psihică a omului. Lumea se confruntă astăzi cu o explozie demografică, concomitent cu o accentuare a deteriorării resurselor agricole şi alimentare la nivelul planetei. Securitatea alimentară, siguranţa alimentului, precum şi dezvoltarea intensivă a turismului reprezintă deci o provocare fără precedent în istorie. De aceea trebuie să fim pregătiţi în secolul al XXI -lea să facem faţă “avalanşei”reprezentate de ridicarea calităţii vieţii, mai precis legate de nevoile cantitative şi calitative alimentare şi nevoilor tot mai mari ale oamenilor de a se reface fizic și psihic rapid şi agreabil prin vacanţe şi călătorii.
Ceea ce îşi propune Facultatea de Alimentaţie şi Turism este schimbarea opticii actuale şi abordarea turismului dincolo de sfera serviciilor şi anume din perspectiva producţiei, a tehnicii, a înlănţuirii de procese şi a creativităţii inginereşti. Sintagma “alimentaţie şi turism” s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzătoare pe trunchiul licenţă - masterat - doctorat, aşa încât cadrele didactice universitare care sunt reunite în cadrul facultăţii reprezintă un colectiv multidisciplinar puternic şi divers, alcătuit majoritar din persoane cu experienţă, dar şi dintr-un grup de tineri entuziaşti. Aproape toţi membrii săi au doctoratul în domeniul pe care îl reprezintă.
Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov
Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.
Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.
Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.