Contabilitate şi managementul afacerilor
Despre program
Programul Contabilitate şi managementul afacerilor îşi propune asigurarea unei pregătiri profesionale pentru absolvenţi, urmărind cunoaşterea modului de utilizare a analizei economico-financiare pentru diagnosticarea întreprinderilor în vederea restructurării ori finanţării lor din surse externe în conformitate cu practicile europene şi cu noile standarde internaţionale în domeniu; cunoaşterea strategiilor Uniunii Europene cu privire la dezvoltarea durabilă, a efectelor economice şi măsurilor restrictive impuse de dezvoltarea durabilă, etc.
Cu ajutorul acestui masterat, participanţii vor avea oportunitatea de a dobândi aptitudini şi competenţe de analist şi evaluator specializat în contabilitate şi în managementul afacerilor.
Misiunea şi obiectivele programului de studii de masterat sunt didactice şi de cercetare ştiinţifică. Concret, misiunea de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică asumată se referă la: formarea de specialişti în domeniul economic, competitivi pe piaţa internaţională a muncii; perfecţionarea procesului instructiv-educativ al studenţilor; promovarea unei cercetări ştiinţifice de profil competitivă pe plan naţional şi internaţional; realizarea unui transfer de cunoştinţe de specialitate spre comunitate şi mediul de afaceri.
Programul de studii de masterat „Contabilitate şi managementul afacerilor” vizează dobândirea de către masteranzi de competenţe generale (competenţe de cunoaştere, competenţe funcţionale) şi competenţe de specialitate cu referiri la abilităţi cognitive, deprinderi profesionale în domeniul contabilităţii si managementului, cum ar fi: capacitatea de aplicare cognitivă şi profesională a conceptelor, abordărilor, teoriilor, modelelor şi metodelor din domeniul contabilităţii şi din domeniul managementului afacerilor; capacitatea de a investiga şi analiza prin utilizarea metodelor specifice de cercetare a proceselor şi fenomenelor financiare la nivelul organizaţiilor; abilitatea de a diagnostica economic – financiar firme de comerţ, turism, servicii, producţie şi de a fundamenta decizii de investiţii şi decizii financiare ; abilitatea de a elabora studii şi proiecte de contabilitate, management, evaluare, informatică de gestiune etc.
Oportunităţi de angajare
Conducători și alți funcționari superiori în sistemul bancar; conducători de firme de afaceri, intermedieri și alte servicii comerciale; conducători în servicii de administrație și financiare; conducători în servicii de administrație și financiare; șef serviciu financiar contabilitate, expert-contabil; verificator – manager proiect; profesori universitari, conferențiari, lectori, asistenți și asimilați ocupați în învățământul superior, cercetător ştiinţific; analist financiar; consultant fiscal; consultant financiar etc.
Științe Economice
Contabilitate
Contabilitate şi informatică de gestiune
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Sistemul decizional în managementul afacerilor
- Analiza datelor financiar contabile
- Contabilitatea agentilor economici
- Etică și integritate academică
- Managementul activităţii de marketing in afaceri
- Instrumente financiare ale UE. Fonduri structurale
- Evaluarea proprietăţilor imobiliare
- Instrumente financiare ale UE. Fonduri structural
- Sisteme expert de gestiune
- Standarde internaţionale de raportare financiară
- Practică de specialitate
- Cultura şi etica managerială în afaceri
- Securitatea afacerilor electronice
- Documentarea
- elaborarea şi definitivarea lucrării de disertaţie
- Comunicarea managerială în afaceri
- Audit financiar statutar
- Afaceri electronice pe Internet
- Strategii manageriale in afaceri
- Contabilitate managerială
- Managementul riscurilor financiar contabile
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- Economia comerţului, turismului şi serviciilorFacultatea de Economia Turismului Intern şi Internaţional
- Informatică economică
- ManagementFacultatea de Management-Marketing
- Management IFRFacultatea de Management-Marketing
- Contabilitate şi informatică de gestiune (ID)Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune
- Afaceri internaționale – International Business (în limba engleză)Facultatea de Administrarea Afacerilor Internaţionale
- Managementul şi evaluarea investiţiilorFacultatea de Management
- Economia comerţului, turismului şi serviciilorFacultatea de Management Turistic şi Comercial
- MANAGEMENTFacultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Științe Economice – extensie Câmpulung Muscel
Misiunea didactică a instituţiei se identifică în formarea viitorilor specialişti-profesionişti în domeniul financiar-contabil, chemaţi să deprindă schimbarea, să o provoace, să o conducă. În fibra sa cea mai profundă, specialistul trebuie proiectat şi se impune a fi realizat ca om al schimbării, ca operator esenţial al dezvoltării, ca subiect al învăţării permanente, al studiului continuu. Baza materială în care se desfăşoară activitatea didactică a Facultăţii de Contabilitate şi Finanţe a Universităţii Spiru Haret din Campulung Muscel este anume proiectată şi construită pentru activităţi specifice învăţământului superior; dispunem, astfel, de săli moderne de curs şi seminarii, laboratoare, aulă şi alte spaţii universitare, în suprafată de 2000 mp.
Facultatea dispune de un corp didactic capabil să cultive în rândul celor peste 1000 de studenţi dorinţa de studiu sistematic, necesitatea de a participa la cercetări ştiinţifice, dorinţa de a prelua, selectiv, informaţia existentă şi de a crea informaţia nouă, pe care să o comunice în actele educaţionale.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.