Concepţia şi fabricaţia asistată de calculator
in cadrul Universitatea din Petroşani, din Petrosani, Transilvania
Despre program
Programul de studii universitare de master Concepţia şi fabricaţia asistată de calculator (CFAC) se adresează absolvenţilor de studii de licenţă din domeniul Inginerie industrială, dar şi celor din domenile Inginerie mecanică, Inginerie şi management sau alte domenii inginereşti. Misiunea acestui program de studii este de a forma specialişti cu înaltă calificare, care să fie capabili să dezvolte aplicaţii tehnice în domeniul sistemelor avansate de fabricaţie în trei domenii de cercetare-dezvoltare-inovare: proiectare asistată (CAD), producţie asistată (CAM), sisteme integrate de fabricaţie digitală (CIM). Programul conţine atât discipline inginereşti de specialitate în domeniul concepţiei şi fabricaţiei asistate pe maşini-unelte cu comandă numerică şi a managementului de proiect, precum şi discipline complementare privind eficienţa economică, siguranţă şi ecologia produselor cerute de societate. Aplicaţiile tehnice ale acestui program de studii se regăsesc în majoritatea ramurilor industriale: industria construcţiilor de maşini (matriţe, repere cu suprafeţe complexe etc.); industria auto (automotivă); industria aeronautică; sisteme şi instalaţii industriale; sisteme avansate de producţie. Absolvenţii acestei specializări putând activa în cercetare, proiectare şi producţie atât în ţară, cât şi în străinătate şi pot ocupa diferite posturi, cum ar fi: specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator; inginer de cercetare în tehnologia construcţiilor de maşini; specialist în domeniul calităţii; expert prevenire-reducere riscuri tehnologice; inginer de cercetare în echipamente de proces; inginer de cercetare în maşini şi instalaţii mecanice; inginer de cercetare în tehnologie şi echipamente neconvenţionale; inginer de cercetare în creaţia tehnică în construcţia de maşini.
Științe Inginerești
Inginerie industrială
Inginerie industrială
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Modelare matematică în inginerie
- Procesele de fabricaţie asistate de calculator
- Mentenanţa asistată în sisteme de fabricaţie
- Concepţia şi proiectarea asistată de calculator
- Etică şi integritate academică
- Managementul ciclului de viaţă al produselor
- Managementul asistat al calităţii
- Disciplina opţională
- Prototipare rapidă
- Conducerea sistemelor de fabricaţie flexibile
- Disciplina opţională
- Metode şi tehnici moderne de control
- Practică de cercetare-proiectare
- Fabricaţia produselor din mase plastice
- Disciplina opţională
- Practică de cercetare-proiectare
- Practică elaborare lucrare de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Petrosani
- Sisteme şi tehnologii informaticeFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Exploatarea instalaţiilor electrice industrialeFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Topografie minierăFacultatea de Mine
- Echipamente pentru procese industrialeFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Ingineria şi managementul proiectelorFacultatea de Mine
- Sisteme electromecaniceFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Instalaţii şi echipamente de proces în mineritFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Ingineria securității în industrieFacultatea de Mine
- Managementul securităţii şi sănătăţii în muncăFacultatea de Mine
Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
La înființare, în 1948, Institutul de Mine din Petroșani avea o singură facultatea dar care cuprindea și o specializare de Electromecanică minieră. In anul 1953, primii 17 ingineri electromecanici minieri finalizează cursurile noii specializări. In anul 1957 se înființează Facultatea de Electromecanică Minieră. Pe parcursul anilor, în funcție de oferta de studii, denumirea facultății s-a modificat, astfel că, din 2003, aceasta se numește Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică
Informatii despre Universitatea din Petroşani
Universitatea din Petroşani are o lungă şi frumoasă tradiţie, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcţionat în Bucureşti peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcţionat la Petroşani. Doar câteva universităţi se pot mândri cu o asemenea descendenţă atestată prin decretul domnitorului A.I. Cuza din 1864 de înfiinţare a „Şcoalei de Ponţi şi Şosele, Mine şi Arhitectură”.
Având drept fundament această puternică tradiţie universitară şi prestigiul de care se bucură în ţară şi în străinătate, Universitatea noastră asigură astăzi condiţiile necesare pentru ca studenţii săi să dobândească o înaltă calificare în multe şi variate domenii, pregătirea desfăşurându-se la toate formele de învăţământ.
Formarea profesională a specialiştilor se realizează în cadrul a trei facultăţi: Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi Facultatea de Ştiinţe.