Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică

La înființare, în 1948, Institutul de Mine din Petroșani avea o singură facultatea dar care cuprindea și o specializare de Electromecanică minieră. In anul 1953, primii 17 ingineri electromecanici minieri finalizează cursurile noii specializări. In anul 1957 se înființează Facultatea de Electromecanică Minieră. Pe parcursul anilor, în funcție de oferta de studii, denumirea facultății s-a modificat, astfel că, din 2003, aceasta se numește Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică

Studenți licență 875
Studenți master 195
Cadre didactice 55
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
Str. Universității nr. 20, 332006, Petroșani, jud. Hunedoara

Programe pe care le găsești la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică

Informații despre Universitatea din Petroşani

Universitatea din Petroşani are o lungă şi frumoasă tradiţie, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcţionat în Bucureşti peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcţionat la Petroşani. Doar câteva universităţi se pot mândri cu o asemenea descendenţă atestată prin decretul domnitorului A.I. Cuza din 1864 de înfiinţare a „Şcoalei de Ponţi şi Şosele, Mine şi Arhitectură”.

Având drept fundament această puternică tradiţie universitară şi prestigiul de care se bucură în ţară şi în străinătate, Universitatea noastră asigură astăzi condiţiile necesare pentru ca studenţii săi să dobândească o înaltă calificare în multe şi variate domenii, pregătirea desfăşurându-se la toate formele de învăţământ.

Formarea profesională a specialiştilor se realizează în cadrul a trei facultăţi: Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi Facultatea de Ştiinţe.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Str. Universității nr. 20, 332006, Petroșani, jud. Hunedoara
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Petroşani
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer