Comunicare managerială și resurse umane
Despre program
Piaţa resurselor umane în România este într-o continuă dinamică în ultimii ani, factorii fiind multipli: concurenţa din ce în ce mai puternică în diverse sectoare de activitate, maturizarea culturii organizaţionale şi manageriale în mediul de afaceri românesc etc. În ciuda acestei dinamici, elitele profesionale din domeniul resurselor umane sunt foarte rare.
Această deficienţă a resurselor umane româneşti are efecte negative vizibile atât imediat (considerarea, în multe situaţii, a activităţii de administrare a examenelor şi a documentelor de angajare ca management al resurselor umane), dar şi pe termen lung (o întârziere a dezvoltării domeniului în raport cu mediul internaţional). Considerăm că această deficienţă poate fi surmontată, întrucât misiunea Masteratului de Comunicare Managerială și Resurse Umane se calează perfect pe cererea actuală de specialişti, cerere care nu se resimte doar în domeniul strict al resurselor umane, ci, în general, în domeniul comunicării publice din România.
La nivel didactic, în facultate există un număr semnificativ de cadre didactice specializate în domeniul resurselor umane, psihologiei, al sociologiei sau în domenii conexe, există deja un corp de cursuri bine articulat dedicat acestui domeniu şi există resursele de învăţare necesare pentru această activitate – biblioteca facultăţii deţinând în fondul de carte un număr impresionant de lucrări valoroase, româneşti, dar mai ales străine, referitoare la domeniul managementului resurselor umane, al psihologiei organizaționale şi a zonelor conexe.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Comunicare şi relaţii publice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul strategic al RU. Diagnoza organizaţională
- Cultură şi comportament organizaţiona
- Managementul personalului
- Relaţii publice în organizații
- Recrutarea și selecția de personal
- Managementul strategic al RU. Schimbarea organizaţională
- Evaluarea în MRU
- Formarea profesională şi trainingul
- Metode de cercetare în științele comunicării
- Drept şi legislaţia muncii
- HR Metrics
- Politici ocupaţionale în UE
- Managementul talentului în organizații
- Metode de cercetare în științele comunicării
- Capital intelectual
- Sănătate organizaţională
- Practică
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Studii aprofundate de relaţii internaţionale şi integrare europeanăDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (la Buzău)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- PublicitateFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Administraţie publicăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă (cu predare in limba engleză)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Științe PoliticeFacultatea de Ştiinţe Politice
- Relaţii internaţionale şi studii europeneFacultatea de Relații Internaționale și Administraţie
- Formarea formatorilorFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Relaţii internaţionale şi integrare europeanăDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
Facultatea de Comunicare și Relații Publice (FCRP) este o instituție dinamică și prestigioasă, care s-a afirmat ca o școală de comunicare de renume. FCRP încurajează și susține excelența academică în domeniul comunicării și al relațiilor publice, atât prin programele de studii, cât și prin cercetarea în aceste domenii. Facultatea promovează inițiative de colaborare cu organizații de comunicare și publicitate, derulează proiecte de cercetare și programe de studii doctorale și de masterat comune cu universități de renume din străinătate, ceea ce contribuie la prestigiul și la creșterea vizibilității FCRP în mediul academic și în cadrul industriei de profil. Eforturile continue ale facultății se concentrează pe derularea unor programe de studii de înaltă calitate, în care metode creative și inovative de predare sunt utilizate în beneficiul studenților.
Informatii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc. În cele peste două decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesioniști capabili să contribuie, prin cunoștinţele lor, la elaborarea și gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea și conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare și de construire a imaginii de ţară sau de firmă.
SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior, de cercetare știinţifică și de pregătire academică și profesională de înalt nivel naţional și internaţional, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.
SNSPA formează și dezvoltă competențe profesionale în știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale și internaţionale, în spiritul valorilor și principiilor democratice.
Ca răspuns la o necesitate socială apărută în România după 1989, SNSPA a fost fondată sub forma unui program postuniversitar, după modelul școlilor de guvernare din Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA. Iniţiativa organizării sale a pornit de la cerinţele situaţiei cu care se confrunta România la începutul anilor ‘90 în privinţa formării/perfecţionării specialiștilor în știinţele administrative și politice, de la necesitatea creării resurselor de expertiză în aceste domenii, a pregătirii unor specialiști pentru domeniul public, în condiţiile reformei și ale strategiei de integrare în structurile europene și euro-atlantice.
SNSPA se distinge prin angajamentul pe care îl manifestă pentru educaţie cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. SNSPA oferă numeroase programe de studii, la toate ciclurile și formele de pregătire universitară, acreditate sau autorizate, întreaga structură a programelor de studii fiind compatibilizată cu programul Bologna.