Biotehnologii pentru industria alimentară
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Programul de studii Biotehnologii pentru industria alimentară. Programul este acreditat ARACIS, calificarea obţinută de absolvenţi fiind înregistrată în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior. În anii I şi II studenţii urmează cursuri care asigură pregătirea inginerească, în timp ce în anii III şi IV ei urmează cursuri care le permit formarea de competenţe profesionale. Competenţele profesionale acumulate de absolvenţii programului de studii Biotehnologii în industria alimentară le permit acestora sa ocupe un numar important posturi de pe piaţa muncii. Programul de studii Biotehnologii pentru industria alimentară Competenţe profesionale Utilizarea adecvată a fundamentelor teoretice ale ştiinţelor inginereşti aplicate; Utilizarea sistemelor informatice de prelucrare şi gestiune a datelor; Utilizarea proceselor biologice în diferite forme şi nivele de manifestare pentru obţinerea bioproduselor; Asigurarea siguranţei în funcţionare a instalaţiilor şi eliminarea riscurilor în procesele biotehnologice; Conducerea şi planificarea activităţilor specifice din unităţi economice sau compartimente ale acestora; Expertizarea şi controlul calităţii bioproduselor. Competenţe transversale Aplicarea, în contextul respectării legislaţiei, a drepturilor de proprietate intelectuală (inclusiv transfer tehnologic), a metodologiei de certificare a produselor, a principiilor, normelor şi valorilor codului de etică profesională în cadrul propriei strategii de muncă riguroasă, eficientă şi responsabilă; Identificarea rolurilor şi responsabilităţilor într-o echipă şi aplicarea de tehnici de relaţionare şi muncă eficientă în cadrul echipei; Identificarea oportunităţilor de formare continuă şi valorificarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare pentru propria dezvoltare.
Științe Agricole
Biotehnologii
Biotehnologii pentru industria alimentară
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică
- Chimie organică
- Chimia alimentelor
- Biofizică
- Biochimie
- Ecologie și protecția mediului
- Biologie generală
- Biologie celulară
- Chimie generală
- Grafică asistată de calculator
- Chimie anorganică și analitică
- Analiză instrumentală
- Elemente de inginerie mecanică
- Discipline complementare (Educație fizică
- Limbă străină)
- Discipline facultative (Psihologia educației
- Pedagogie)
- Microbiologie generală
- Enzimologie generală
- Genetică
- Desen tehnic
- Fenomene de transfer
- Microbiologie specială
- Enzimologie specială
- Operații unitare în industria alimentară
- Biologie moleculară
- Toxicologie și inocuitatea produselor alimentare
- Practică
- Discipline opționale (Principiile nutriției umane
- Psihologia alimentației umane
- Tehnica frigului și climatizării în industria alimentară
- Frigotehnică)
- Discipline complementare (Limbă străină
- Educație fizică)
- Biotehnologii generale
- Instalații biotehnologice
- Culturi de celule și țesuturi
- Inginerie genetică
- Imunologie
- Bazele cercetării experimentale
- Operații unitare în industria alimentară
- Practică
- Igienă
- Biotehnologii în industria vinului / fermentativă / laptelui / cărnii și peștelui / panificației
- Discipline facultative (Instruire asistată de calculator
- Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu
- Managementul clasei de elevi
- Examen de absolvire: Nivelul 1)
- Management și marketing
- Sisteme integrate de producție în biotehnologii
- Modelarea și automatizarea bioproceselor
- Controlul și asigurarea calității în biotehnologii
- Legislație și protecția consumatorului
- Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale
- Biotehnologii în industria conservelor
- Biotehnologii în industria amidonului și glucozei
- Proiect biotehnologii
- Proiect instalații biotehnologice
- Practică pentru elaborarea proiectului de diplomă
- Exament de diplomă
- Discipline opționale (Biotehnologii de obținere a biomasei / enzimelor / polizaharidelor / suplimentelor nutritive / coloranților și aromelor / alcoolilor)
- Discipline coplementare (Bioetică și deontologie profesională)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Sibiu
- Biotehnologii pentru industria alimentară
- Managementul procesării moderne a alimentelor
- Montanologie (ID)
- Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentelor
- Controlul şi expertiza produselor alimentare
- Ingineria produselor alimentare (ID)
- Ingineria produselor alimentare
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism
- Montanologie