Bănci şi pieţe financiare
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul masteral Bănci și Piețe Financiare are scopul de a forma specialiști care să răspundă provocărilor din domeniul economic și să ofere cele mai bune soluții și alternative pentru problemele monetare, bancare, din domeniul
pieței de capital și asigurărilor.
Programul de studii de masterat Bănci și piețe financiare este un program profesional, având caracter de complementaritate, ce îsi propune formarea competențelor profesionale în domenii complexe și de mare actualitate ale economiei naționale, respectiv piața de capital, piața bancară, piața asigurărilor, piața imobiliară, atât de necesare economiei, în ansamblu și fiecărui agent economic.
Misiunea didactică și de cercetare a programului de masterat Bănci și piețe financiare vizează o serie de obiective, strategice și specifice.
Absolvenții programului de masterat își vor desfășura activitatea în cadrul băncilor, al unor societăți de asigurări, în compartimentele financiare din cadrul agenților economici sau în compartimentele de specialitate ale unor organisme
financiare locale și centrale, vor derula activități de intermediere pe piața de capital din România în cadrul societăților de servicii de investiții financiare, al agențiilor de rating, în cadrul societăților de administrare a investițiilor, în calitate de traderi, consultanți de investiții financiare etc.
Prin misiunea de învățământ și de cercetare științifică asumată, programul de masterat Bănci și piețe financiare se încadrează în coordonatele misiunii generale a Universității Spiru Haret, dar și a departamentului organizator, respectiv a Facultății de Științe Economice București de pregătire a viitorilor specialiști, de derulare a programelor de educație continuă, precum și de cercetare științifică în domeniul economic.
În urma finalizării studiilor, absolvenții își vor forma competențe profesionale precum utilizarea avansată a conceptelor, principiilor și abordărilor pe care se bazează domeniul bancar și piața financiară; capacitatea de a lua decizii pe baza semnelor transmise de indicatorii macroeconomici; modelarea econometrică a fenomenelor financiare; analiza (diagnosticarea) stării economico-financiare a oraganizațiilor private și publice.
În ceea ce privește competențele transversale, amintim aplicarea principiilor, normelor și valorilor eticii profesionale în cadrul propriei strategii de muncă riguroasă, eficientă și responsabilă; identificarea rolurilor și responsabilităților într-o echipă plurispecializată și aplicarea de tehnici de relaționare și muncă eficientă în cadrul echipei; identificarea oportunităților de formare continuă și valorificarea eficientă a resurselor și tehnicilor de învățare pentru propria dezvoltare.
Oportunități de carieră
Expert financiar bancar, consilier financiar-bancar, inspector financiar bancar, inspector asigurări, analist investiții, manager de fond acțiuni/obligațiuni, consultant, specialist control risc, inspector general de bancă, manager de bancă, manager de operațiuni/produs, inspector de specialitate asigurări, inspector coordonator asigurări, expert economist în gestiunea economică, cercetător în finanțe-bănci.
Științe Economice
Finanţe
Finanţe şi bănci
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- Antrepenoriat şi Administrarea Afacerilor, cu predare în limba engleză
- Analiza afacerilor şi controlul performanţei întreprinderii
- Marketing cu predare în limba englezăFacultatea de Ştiinţe Economice
- CONTABILITATE ŞI INFORMATICĂ DE GESTIUNEFacultatea de Ştiinţe Economice
- Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi serviciiFacultatea de Management-Marketing
- Management (la Piatra Neamț)Facultatea de Management
- Economie şi comunicare economică în afaceriFacultatea de Economie Teoretică şi Aplicată
- Cercetări avansate în finanțe
- Gestiunea afacerilor financiar-bancare interne și internaționaleFacultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar – Bancare Interne şi Internaţionale
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.