Despre program

Misiunea programului

Programul de masterat Audit şi guvernanţă corporativă răspunde atât nevoilor concrete ale mediului de afaceri din România, confruntat printre altele şi cu problema pregătirii proprii pentru apartenenţa la spaţiul economic european cât şi nevoii de dezvoltare/aprofundare a atributelor profesionistului cu studii superioare de mâine, care trebuie să se definească prin: creativitate şi inovare, flexibilitate, mobilitate, disponibilitate pentru complementaritate şi interdisciplinaritate, competitivitate. Acest program răspunde nevoii de flexibilitate a programelor de instruire şi o aliniere a acestora la principiile ce guvernează sistemul educaţional european. Este un program avansat de instruire şi cercetare la nivel universitar cu o importanţă deosebită din multiple motive. în primul rând avem în vedere nevoia pregătirii de specialitate a personalului implicat în activităţi ce corespund pregătirii la nivelul cerinţelor Uniunii Europene. Absolvenţii programelor universitare sunt necesari pentru asigurarea unui personal înalt calificat în întreprinderile aparţinând sectorului public sau privat, în grupurile de societăţi cât şi în instituţiile de cercetare-dezvoltare în domeniul contabilităţii. în al doilea rând, asigurând aprofundarea studiilor de licenţă în domeniul auditului, contabilităţii şi guvernanţei atât la nivel regional, naţional cât şi european, acest masterat oferă o bază de recrutare a tinerilor valoroşi pentru a fi implicaţi în activităţi de cercetare şi continuarea specializării până la nivel de doctorat în contabilitate şi administrarea afacerilor.

Ca urmare, programul de masterat va conferi absolvenţilor o serie de competenţe cum ar fi:

– capacitatea de a determina riscurile specifice unei activităţi; – capacitatea de a asigura legătura dintre control şi managementul riscurilor; – o mai buna înţelegere a riscurilor şi a oportunităţilor; – evaluarea şi monitorizarea riscurilor cu privire îndeosebi la gravitatea şi frecvenţa acestora; – analiza eficacităţii managementului riscului; – gestionarea risk reporting

Calificări profesionale – ocupaţii:

1. economist specialist în audit intern,
2. asistent de cercetare în audit intern,
3. analist în domeniul auditului intern,
4. consultant în auditul intern,
5. cadru didactic universitar;
6. analist în domeniul asigurării performanţei economico-financiare,
7. manager de proiect în domeniul auditului intern,
8. consultant pe probleme de management al organizaţiilor publice.

Structura programului a fost proiectată astfel încât să ofere posibilitatea aprofundării unor arii actuale, de mare interes pentru viitorii decidenţi şi specialişti în auditul intern.

Ocupaţiile pe domenii sunt:

a. în domeniul economic:
– economist, auditor, analist economic, consultant fiscal, evaluator.

b. în domeniul controlului (incluzând toate ariile acestuia):
– director de audit intern; consultant în auditul intern;

c. în domeniul strategiilor de control:
– manager al acţiunilor de audit intern, consultant în elaborarea planului de audit.

d. în domeniul relaţiilor cu instituţiilor implicate în efectuarea controlului extern:
– responsabil realizare audit, analist auditor.

e. în domeniul cercetării de audit:
– director de cercetări de audit; director de proiect studii de audit; analist auditor; specialist în audit.

Important!

1. Programul de studii de masterat "Audit şi guvernanţă corporativă – AGC" este echivalat cu examenul de acces în stagiu la profesia de expert contabil de către Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România(CECCAR).

Protocol privind echivalarea programului de studii AGC AICI.

Domeniu de licenta/master
Economie
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Evaluarea entităților economice
  • Expertiză financiar-contabilă
  • Contabilitate internațională
  • Auditul situațiilor financiare
  • Metodologia cercetării în contabilitate și audit
  • Practică de specialitate
  • Elaborarea lucrării de disertație
  • Management comparat
  • Raportare financiară
  • Doctrină și deontologie în profesia contabilă
  • Metodologia de derulare a unei misiuni de audit intern
  • Calculația costurilor
  • Guvernanță corporativă
  • Contabilitate creativă
  • Etică și integritate academică

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Suceava

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică răspunde nevoilor de formare pe plan regional, fiind o modalitate de satisfacere a necesităţilor existente pe piaţa locală a muncii dar şi a intereselor tinerilor din această zonă (judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Bistriţa ş.a.) de a continua pregătirea profesională prin studii superioare. De asemenea, considerăm că Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică duce la consolidarea perspectivelor învăţământului superior economic şi de administraţie publică la nivel regional şi contribuie la diversificarea învăţământului superior de specialitate pe plan naţional.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică îşi propune să continue tradiţiile învăţământului superior bucovinean, demarate în 1875 de Universitatea din Cernăuţi, instituţie de înaltă prestanţă academică, care acoperea zona de nord a României, continuate şi completate de Institutul de Învăţământ Superior Suceava (1963). Cerinţele extinderii şi dezvoltării învăţământului economic şi de administraţie publică, impuse de implementarea economiei de piaţă, sunt puse în practică şi în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, prin introducerea de noi specializări, care se adaugă celor existente.

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.

Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.

Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Strada Universității, Nr. 13, Suceava
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer